Lütfen bekleyin..

Haydar IŞIK

Selahattin

07 Ocak 2021, 21:35

Irkçı Türkler şimdi işini gücünü bırakmış, „Kürt kardeşlerine“ isim takıyorlar. Selahattin bir Türk İslam kahramanıdır. Nasıl oluyor da Selahattin Demirtaş bu adı alıyor. Aldım diyorsa ben türküm demelidir. Ama bu ırkçı faşist unsurlar dönüp arkalarına bakmayı beceremiyorlar. Domuz benzeri düz gidiyorlar.

2000 yılında Time Dergisi bir anket açmıştı. Geçen bin yılın en büyük devlet adamı kimdir? Türkiye histerik bir tarzda kampanyaya katıldı. Devlet Başkanı ve Başbakan halkını her gün uyandırdı. Hürriyet gazetesi, diğer gazeteler, yatıp kalkıp „Atatürk“ deyin diye halkı ayaklandırdılar. Kimbilir daha başka hangi sahtekarlıklar yaptılar? Anketten Atatürk çıksın diye her türlü pisliğe uzandılar.

Ama sonunda geçen bin yılın en büyük devlet adamı Selahaddin Eyyubi* çıkıverdi. Hani madem ki sizin büyük kahramanınızdı, neden o zaman Selahaddin‘i seçmediniz? Irkçılık bunları köreltmiş.

Oradan bizim Selahattin‘e yani Demirtaş‘a dönelim. Altı seneyi geçkindir zindanda rehin tutuluyor.

Ne yapmış? Selahattin saz çalıyor. Peki Türklerin lideri ne yapıyor? „Evdeki parayı sıfırla diyor.“ Selahattin doğru konuşuyur, doğru söylüyor. Peki sizin Lideriniz ne yapıyor? Yalan, safsata, kandıma, halkın gözünü korkutma, yanıltma her türlü insani değeri sıfırlayan yola başvuruyor. Bizim Selahattin tertemiz, nurani yüzüyle insana bakıyor, onu bunu katledin demiyor. Ya sizinki? Her gün, „Belki yarın geliriz.“ diye diye Kürdistan‘ı kana buladı.

Bizim Selahattin halkları kardeş biliyor. Türk-Kürt ayrımı yapmıyor. Sizin Lideriniz ise her gün kaç Kürt öldürttüğüyle övünüyor.

Bizim Selahattin evrensel değerlere bağlı her alanda insanlığın gurur kaynağıdır. Sizin Lideriniz ise dünyada diktatör, teokrat, faşist, ırkçı olarak anılıyor. Gerçi faşistlikte Türkler birinciliği kimseye kaptırmıyorlar. Bununla övündükleri bilinir.

Selahattin‘i Kürt ismi olmaktan çıkaran zavallılar. Selahaddin Eyyubi‘nin Kürt olduğundan korkanlar, Kürtlüğe ait ne varsa yoketmek isteyen ırkçı faşistler, şimdi kafayı Kürt isimlere takmışlar. Bir zamanlar „Berivan“ „Helin“ vs gibi Kürt isimleri yasaktı. Selahattin bizim isim derken, Kürtlere bu ismi alamazsın demek istiyorlar. Kürt isimlerine yasak getirip hepsini „Recep“ yapmayı kuruyorlar. Kürdistan coğrafyasında tüm isimler türkçeleştirilip sakat yapıldı.

Amed‘i Diyarbakır, Dersim‘i Tunceli yapmak barbalıktır. Bu barbarlık tüm coğrafyamızda ayan beyan sürüyor.

Aslında genç nurani yüzüyle tanıdığım hazır cevap bizim Selahattin‘i anlatacaktım. 2015 yılında bürosunda seçimlerden önce görüşmüştüm. 37 yıl sonra mahkemenin garanti belgesi üzerine gitmiştim. Senelerce İnterpol Listesi‘nde „Top teröristtir. Görüldüğü yerde yakalanıp Türkiye‘ye iade edilmelidir.“ diyen bu sistemin bir mahkermesi 10 dakikada listeyi çöpe attı. Bunu duyunca ve Dersim‘e gideceğimi öğrenince, Abi güven duyma. Burada kaldırırlar, ama Dersim‘de başka bir kılıf bulup seni rahatsız ederler, şeklinde görüş belirtmişti.

Ne yaptı bu bizim Selahattin? „Seni Başkan yaptırmayacağız!“ dedi. Bütün suçu buydu. Bana sorarsanız, derim ki, bu söylemini o zaman hiç beğenmemiştim. Bugün de o söylemini politik hata olarak görüyorum. Türk halkının kahır çoğunluğu onu başkan yapmak isterken, sen yapmam desen de, olur. Nitekim halk memnun ve mesrur. Aslında onu zindanda tutmakla kendisini güvende hissediyor. Kemal Kılıçdaroğlu‘yla birlikte iktidarını sürdürüyor.

Bizim Selahattin‘de Eyyubi Selahaddin‘in engin tecrübesi olsaydı farkına varırdı. Bağdad‘daki Halife çok defalar onu Haçlılara karşı yalnız bırakır, maddi manevi yardımı hemen hemen olmadığı halde, Hac‘a gitmesini sürekli önerir. Selahaddin Eyyubi Haca gitmez. Ömrü Batı‘dan gelen dinci çetelere karşı halkları savunmakla geçer.

Ha Bağdad‘ın Halifesi, ha Ankara‘nın Sultanı, alın birini vurun öbürüne. Bizim bahsettiğimiz iki Selahattin ise, biri bin yıla damgasını vurmuş, tarih olmuş , diğeri zindanda tutulduğu halde yıldızı daha da parlayan biridir. İnançla imanla söylüyorum, sonra da soruyorum, bizim modern Selahattin gibi birini sosyal coğrafyanızdan çıkarabilir misiniz? Bizim Selahattin herşeye rağmen insan ve insan oğlu insan dururken, sizden bu kalibreden biri çıkıyor mu?*

„Şerkoy‘dan Sultan Selahaddin Eyyubi‘ye“ tarihi romanımı okumanızı salık veririm.

Haydar Işık, 05.01.2021

Bu haber 603 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1522 gün önce
1702 gün önce
1784 gün önce
1804 gün önce
1837 gün önce
1889 gün önce
1915 gün önce
1962 gün önce
1966 gün önce
1992 gün önce
2092 gün önce
2098 gün önce
2152 gün önce
2168 gün önce
2191 gün önce
2256 gün önce
2277 gün önce
2310 gün önce
2341 gün önce
2365 gün önce
2441 gün önce
2476 gün önce
2484 gün önce
2526 gün önce
2571 gün önce
2582 gün önce
2607 gün önce
2615 gün önce
2675 gün önce
2684 gün önce
2700 gün önce
2701 gün önce
2720 gün önce
2729 gün önce
2736 gün önce
2747 gün önce
2801 gün önce
2811 gün önce
2825 gün önce
2832 gün önce
2835 gün önce
2986 gün önce
2998 gün önce
3004 gün önce
3055 gün önce
3084 gün önce
3105 gün önce
3364 gün önce
3386 gün önce
3447 gün önce
3451 gün önce