Lütfen bekleyin..

Haydar IŞIK

Selahattin

07 Ocak 2021, 21:35

Irkçı Türkler şimdi işini gücünü bırakmış, „Kürt kardeşlerine“ isim takıyorlar. Selahattin bir Türk İslam kahramanıdır. Nasıl oluyor da Selahattin Demirtaş bu adı alıyor. Aldım diyorsa ben türküm demelidir. Ama bu ırkçı faşist unsurlar dönüp arkalarına bakmayı beceremiyorlar. Domuz benzeri düz gidiyorlar.

2000 yılında Time Dergisi bir anket açmıştı. Geçen bin yılın en büyük devlet adamı kimdir? Türkiye histerik bir tarzda kampanyaya katıldı. Devlet Başkanı ve Başbakan halkını her gün uyandırdı. Hürriyet gazetesi, diğer gazeteler, yatıp kalkıp „Atatürk“ deyin diye halkı ayaklandırdılar. Kimbilir daha başka hangi sahtekarlıklar yaptılar? Anketten Atatürk çıksın diye her türlü pisliğe uzandılar.

Ama sonunda geçen bin yılın en büyük devlet adamı Selahaddin Eyyubi* çıkıverdi. Hani madem ki sizin büyük kahramanınızdı, neden o zaman Selahaddin‘i seçmediniz? Irkçılık bunları köreltmiş.

Oradan bizim Selahattin‘e yani Demirtaş‘a dönelim. Altı seneyi geçkindir zindanda rehin tutuluyor.

Ne yapmış? Selahattin saz çalıyor. Peki Türklerin lideri ne yapıyor? „Evdeki parayı sıfırla diyor.“ Selahattin doğru konuşuyur, doğru söylüyor. Peki sizin Lideriniz ne yapıyor? Yalan, safsata, kandıma, halkın gözünü korkutma, yanıltma her türlü insani değeri sıfırlayan yola başvuruyor. Bizim Selahattin tertemiz, nurani yüzüyle insana bakıyor, onu bunu katledin demiyor. Ya sizinki? Her gün, „Belki yarın geliriz.“ diye diye Kürdistan‘ı kana buladı.

Bizim Selahattin halkları kardeş biliyor. Türk-Kürt ayrımı yapmıyor. Sizin Lideriniz ise her gün kaç Kürt öldürttüğüyle övünüyor.

Bizim Selahattin evrensel değerlere bağlı her alanda insanlığın gurur kaynağıdır. Sizin Lideriniz ise dünyada diktatör, teokrat, faşist, ırkçı olarak anılıyor. Gerçi faşistlikte Türkler birinciliği kimseye kaptırmıyorlar. Bununla övündükleri bilinir.

Selahattin‘i Kürt ismi olmaktan çıkaran zavallılar. Selahaddin Eyyubi‘nin Kürt olduğundan korkanlar, Kürtlüğe ait ne varsa yoketmek isteyen ırkçı faşistler, şimdi kafayı Kürt isimlere takmışlar. Bir zamanlar „Berivan“ „Helin“ vs gibi Kürt isimleri yasaktı. Selahattin bizim isim derken, Kürtlere bu ismi alamazsın demek istiyorlar. Kürt isimlerine yasak getirip hepsini „Recep“ yapmayı kuruyorlar. Kürdistan coğrafyasında tüm isimler türkçeleştirilip sakat yapıldı.

Amed‘i Diyarbakır, Dersim‘i Tunceli yapmak barbalıktır. Bu barbarlık tüm coğrafyamızda ayan beyan sürüyor.

Aslında genç nurani yüzüyle tanıdığım hazır cevap bizim Selahattin‘i anlatacaktım. 2015 yılında bürosunda seçimlerden önce görüşmüştüm. 37 yıl sonra mahkemenin garanti belgesi üzerine gitmiştim. Senelerce İnterpol Listesi‘nde „Top teröristtir. Görüldüğü yerde yakalanıp Türkiye‘ye iade edilmelidir.“ diyen bu sistemin bir mahkermesi 10 dakikada listeyi çöpe attı. Bunu duyunca ve Dersim‘e gideceğimi öğrenince, Abi güven duyma. Burada kaldırırlar, ama Dersim‘de başka bir kılıf bulup seni rahatsız ederler, şeklinde görüş belirtmişti.

Ne yaptı bu bizim Selahattin? „Seni Başkan yaptırmayacağız!“ dedi. Bütün suçu buydu. Bana sorarsanız, derim ki, bu söylemini o zaman hiç beğenmemiştim. Bugün de o söylemini politik hata olarak görüyorum. Türk halkının kahır çoğunluğu onu başkan yapmak isterken, sen yapmam desen de, olur. Nitekim halk memnun ve mesrur. Aslında onu zindanda tutmakla kendisini güvende hissediyor. Kemal Kılıçdaroğlu‘yla birlikte iktidarını sürdürüyor.

Bizim Selahattin‘de Eyyubi Selahaddin‘in engin tecrübesi olsaydı farkına varırdı. Bağdad‘daki Halife çok defalar onu Haçlılara karşı yalnız bırakır, maddi manevi yardımı hemen hemen olmadığı halde, Hac‘a gitmesini sürekli önerir. Selahaddin Eyyubi Haca gitmez. Ömrü Batı‘dan gelen dinci çetelere karşı halkları savunmakla geçer.

Ha Bağdad‘ın Halifesi, ha Ankara‘nın Sultanı, alın birini vurun öbürüne. Bizim bahsettiğimiz iki Selahattin ise, biri bin yıla damgasını vurmuş, tarih olmuş , diğeri zindanda tutulduğu halde yıldızı daha da parlayan biridir. İnançla imanla söylüyorum, sonra da soruyorum, bizim modern Selahattin gibi birini sosyal coğrafyanızdan çıkarabilir misiniz? Bizim Selahattin herşeye rağmen insan ve insan oğlu insan dururken, sizden bu kalibreden biri çıkıyor mu?*

„Şerkoy‘dan Sultan Selahaddin Eyyubi‘ye“ tarihi romanımı okumanızı salık veririm.

Haydar Işık, 05.01.2021

Bu haber 741 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1818 gün önce
1998 gün önce
2080 gün önce
2099 gün önce
2133 gün önce
2184 gün önce
2211 gün önce
2258 gün önce
2262 gün önce
2287 gün önce
2388 gün önce
2394 gün önce
2448 gün önce
2464 gün önce
2487 gün önce
2552 gün önce
2573 gün önce
2606 gün önce
2637 gün önce
2661 gün önce
2737 gün önce
2772 gün önce
2780 gün önce
2822 gün önce
2867 gün önce
2878 gün önce
2903 gün önce
2910 gün önce
2971 gün önce
2980 gün önce
2996 gün önce
2997 gün önce
3016 gün önce
3025 gün önce
3032 gün önce
3043 gün önce
3097 gün önce
3106 gün önce
3120 gün önce
3127 gün önce
3131 gün önce
3282 gün önce
3294 gün önce
3300 gün önce
3351 gün önce
3380 gün önce
3401 gün önce
3660 gün önce
3682 gün önce
3743 gün önce
3747 gün önce