Lütfen bekleyin..

Haydar IŞIK

BELATÜRK

23 Ağustos 2020, 07:55

Dünya diktatörlerinden temizleniyor. Arap Baharı denen yıllarda halklar; Tunus, Cezayir, Mısır, Sudan da diktatörlerini alaşağı ettiler. Sudan gibi çok geri, İslam faşizmi altında ezilen halk, el Başir denen zalimi zindana koydu. Suriye‘de Esad gitti gidecek. Savaş sürüyor. Şu günlerde Belarus diktatörü Lukaşenko oldukça zora düştü. Halk direncini böyle sürdürürse o da soluğu Moskova‘da alacağa benziyor. „Bela“ beyaz anlamındaymış. İtalyanların „bella“sı güzellikle karıştırılmamalıdır.


Gelelim bizim komşumuz „Belatürk“e. Küçük bir azınlık hariç Türk halkı diktatörünü çok sever. Uğruna canını verir. Cebinden parasını zorla alsa, memnuniyetini ifade eder, „Çalmışsa benim paramı çalmış. Size ne der.“ Velhasıl bu Türk halkı öbür halklara hiç benzemiyor. Belarus diktatörüne isyan ederken, Belatürkler ise var ol, yaşa deyip tempo tutuyor. Ben Türklerin ve bazı Kürt hainlerin diktatör sevdasını merak ediyorum. Beyaz Türkler çok ağır hasta olmalılar, umarım bu diktatör hayranlığı onları bir an evvel yerin altına, o çok inandıkları Türk Cennetine indirir.

Çıkar çetesi devlet olmuş, İslamo faşist güruh ile ırkçı beyaz Türkler daha nekadar iktidarını sürdürür? Görünen köye klavuz gerekmez. Bu çete fevkalade iyi örgütlü olduğundan, asker, polis, bekçi, basın, hemen bütün ipler diktatörün elinde olduğundan ve biat edenlere gerekli dünya malı verdiğinden kendiliğinden gitmez.


Ürdün‘de ekmeğe zam gelince kitleler ayaklanıyor ve zam geri alınıyor. Diğer Arap ülkelerinde de tüm ekonomik geriliğe rağmen bir protesto kültürü var. Sudan halkı katil diktatör Beşir‘in sistemini yendi. Bizim Beyaz Türkler sadece bir GEZİ PARKI protestosu yaptılar. Diktatör Gezi‘de hatırladığım kadarıyla beş veya altı kişi (çoğu Kürt) katlettirmişti. Unutuldu gitti. Halkımız öylesine munis ki ağzından lokmasını al, sesini çıkarmıyor. Protestolara son verdi. Beyaz Türkler, İslam ve Türklük propagandasıyla diktatörüne öylesine sevdalılar ki, bu gidişle ömür boyu götürür. Saraylardan Anıtkabre gömülünce de, babasının burnundan düşmüş oğluna sultanlık verilir.


Belatürkler diktatör hayranıdır. Bu hayranlık halkın genlerine kadar işlemiş olmalı ki, Atatürk‘ten günümüze kadar bütün diktatörlerini sevdi, seviyor, sevecek. Bugün kü Türkiye‘ye bir göz atın, muhalefete bakın. Ne yapıyorlar? Diktatöre alternatif yine bir diktatör diyorlar. Selahattin Demirtaş zindandan yazıyor, diktatöre karşı sistemin değişmesi için öneriler sunuyor. Bana göre oldukça naif, idealist tutum. Politikacılar halkı çok yüceltiyorlar. Kanaatimce Türk halkından Sudan halkının yaptığı gibi bir yiğitlik beklenmez. Ekmeğe zam mı gelmiş, Allah herkese rızkını verir, diyorlar. Hani birileri kalkıp diyemiyor, bu nasıl Allah ki, sana saraylar mal mülk veriyor, bizi görmüyor. Herşeyi tevekküle havale edenin bu dünyanın pastasından pay alması düşünülemez. Böyle bir toplum yapısı, yaşadığım sekiz on yılda kendisini yenilemedi. Muhalefetine bakınca, başta bizim Kemal Kılıçdaroğlu, üç kıtada savaş sürdüren Diktatöre, sadece yardımcı oluyor.


Belatürkler, Kürtlerden nefret eder. Aslında „Kürt kardeşlerimiz“ diyenin yüzüne tükürmek gerekir. Anadlini yasaklayan, tüm insani temel haklardan yoksun bırakan, politikacılarını zindanlara atan nasıl kardeş olabilir. Kürt kızına cinsel saldırıda bulunanın askerin üniformasına zarar gelmemesi için Türk kadınlar açıklama yapmaktan kaçınıyor. Afrin‘e saldırı sırasında Türkler „Reis bizi de götür.“ dediler. Atılan bombalara CHP li İzmir il Başkanı bayan imzasını atıyor. Böylesine ırkçı ve faşist karakterli halk nasıl kardeş olur. Kürtler defalarca el uzattılar ama elleri havada kaldı. Partilerine bakınız. HDP ye bakış ve davranışları ötekileştirmektir. CHP büyükşehir belediyelerini HDP sayesinde kazandı. Hani bir dost sözü, selamı oldu mu? Soyadı Karabulut‘tu, babası mı kendisi mi Kılıçdaroğlu yaptı? Diyelim ikisi de Türkçe, ama kime karşı bu kılıçdaroğlu namını aldı? Kürtlere. Kürtlükten kaçışın ilk adımıdır. HDP li vekillerin içerde olmalarına parmak kaldıran yine o ve sözde muhalefetiydi. Yani bizim Kemal aslında iyi bir belatirk olmuş. Farkına varmadınız mı?


Buradan Avrupa Birliği‘ne geçelim. Belarus seçimlerini kabul etmedi. Aynı AB, „Atı alan Üsküdar‘ı geçti.“ diyerek seçimi kazandığını söyleyen Türk Diktatörü alaivalayla kutladı. Ne diyelim, iki yüzlü ahlak yoksunu Avrupai politika. Bir diktatöre karşı, ama diğerini seviyor. Bin yıldır Avrupa, dünyaya savaşlar götürüyor. Başkentlerin haşmetine bakınca, diğer halkları soyup zenginliklerine el koydukları görülür. Almanya, Belatürk diktatörünün elini rahatlatmak için Libya‘da yardımcı oluyor. Aynı Almanya İdlip‘teki İslamofaşist cihadçılara yardım ediyor. Türklere başta Leopard tankları olmak üzere her türlü silahı satıyor. Kürt soykırımında Alman silahları kullanılıyor.

 

Haydar Işık, 20.Ağustos 2020

Bu haber 659 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1813 gün önce
1938 gün önce
1993 gün önce
2095 gün önce
2128 gün önce
2180 gün önce
2206 gün önce
2253 gün önce
2257 gün önce
2283 gün önce
2383 gün önce
2389 gün önce
2443 gün önce
2459 gün önce
2482 gün önce
2547 gün önce
2568 gün önce
2601 gün önce
2632 gün önce
2656 gün önce
2732 gün önce
2767 gün önce
2775 gün önce
2817 gün önce
2862 gün önce
2873 gün önce
2898 gün önce
2906 gün önce
2966 gün önce
2975 gün önce
2991 gün önce
2992 gün önce
3011 gün önce
3020 gün önce
3027 gün önce
3038 gün önce
3092 gün önce
3102 gün önce
3116 gün önce
3123 gün önce
3126 gün önce
3277 gün önce
3289 gün önce
3295 gün önce
3346 gün önce
3375 gün önce
3396 gün önce
3655 gün önce
3677 gün önce
3738 gün önce
3742 gün önce