Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / ‘Akşener Dersim’e gelmeden önce kendi özüyle yüzleşmeliydi

‘Akşener Dersim’e gelmeden önce kendi özüyle yüzleşmeliydi

08 Ocak 2018, 18:22

“Akşener, ‘daha önce İçişleri Bakanlığı yaptım, bu topluma doğru yaklaşmadım, artık doğru yaklaşıp anlamak istiyorum’ deseydi, daha önce nehakı posta oturtmuş bir anlayıştan plaket almaktan çok toplumumuzdan takdir alabilirdi”

Pir Zeynel Kete ve Demokratik Alevi Derneği temsilcileri Bülent Felekoğlu ile Sümbül Beltir, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Dersim’e gelmesi ve burada cemevine gitmesini değerlendirdiler.

Pir Zeynel Kete, “Dersim Rea Heq inancının serçeşmesidir. Burası bizim toplumsal beynimizdir. Biz geçmişte Meral Akşener’in yaşattıklarını, içerisinde bulunduğu ideolojiyi ve konumlandığı ortamı biliyoruz” dedi ve şöyle devam etti:

“Şunu söyleriz; eğer gerçekten de bu zaman zarfı içerisinde yaptıklarını süzgeçten geçirmiş, gözden geçirmiş, kendi yeniden doğuşunu yaşamış ve der ki; “Belediyenize kayyum atanmış, ocaklarınız ve dergahlarınız kapanmış, sizin iradeniz olanlar bir şekilde derdest edilmiş ben buna karşı geliyorum. Bu yapılan zulmü kabul etmiyorum, ben sizin hakikatinizi gördüm. Bu hakikatler Türkiye’nin bütün etnik yapıların, bütün ideolojilerin, bütün inançların kurtuluş hakikatidir. Ben de İslamiyet içerisinde bu hakikat paydayı temsil ediyorum. Gelin beraber konuşalım, bu zulme beraber karşı çıkalım” dese amenna deriz kabul ederiz. Deriz ki; yeni bir oluşum yakalamış gelmiş, bizim hakikatimizi kabul ediyor.”

ZÜLFİKAR’IN SİYASİ SEMBOL HALİNE GETİRİLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ

Kete, “Gelinen aşamada direk cemevine gitmesi, cemevi kayyum tarafından yönetiliyor, oraya resmi memurlar atanmış, Alevi anlayışından tutun Şii bir İslam anlayışına göre kendi hakikatinden uzaklaşanlar adledildi. Kendisine Zülfikar hediye edildi. Bizim inancımızın sembolüdür. Sembol çok önemlidir. Bu hakikati dile getirmeden siyasi bir sembol haline getirilmesini kabul etmiyoruz” dedi.

Kete, kadının inanca göre nasıl ifade edildiğini ise şöyle vurguladı:

“Ayrıca kadın olmasından dolayı şunu beklerdik kendisinden; bu coğrafyada kadınlar her gün katlediliyor. Kadın bizim inancımıza göre Ana Fatma’yı temsil ediyor. Hakkın varlık kapısıdır. Biyolojik olarak kadın olması bir anlam ifade etmiyor. Duygu dünyasında, ruh ve beden ikrarlaşmasında eğer gerçekten bir kadınsa bu coğrafyada yapılan, bu KHK’lerden OHAL’e kadar halkın iradesine ket vurulan bütün politikalara karşı çıksaydı daha anlamlı ve yerinde olurdu diye düşünüyorum.”

MERAL AKŞENER ERKEK EGEMEN AKLIN YAKLAŞIMINDA BİR SİYASETÇİ

DAD Temsilcisi Sümbül Beltir ise Meral Akşener’in Dersim’e gelmesiyle ilgili şunları ifade etti:

“Siyasetçiler bütün illeri gezebilirler bunda bir sıkıntı yok ama Meral Akşener’i tanıyoruz. Geçmişten beri siyasetle uğraşan erkek zihniyeti taşıyan bir kadın siyasetçidir. Kadın aklıyla değil de devletin erkek egemen aklıyla yaklaşımı olan bir siyasetçi. Dersim’e gelmeden önce kendi özüyle yüzleşmesi gerekiyordu. Biz Dersim halkına neler yaptık demesi gerekiyordu. Dersim halkı mazlum bir halktır. Bu coğrafyada çok acılar yaşandı hala da yaşanıyor. Meral Akşener’in cemevini ziyaret etmesi siyasi çıkarlardandır.”

BİZİM DEĞERLERİMİZİ KULLANMAK KISA VADELİ BİR İŞTİR

DAD Temsilcisi Bülent Felekoğlu, “Meral Akşener buraya gelmiş niyaz olmuşsa, dağlarımızdan ziyaretlerimizden düstur aldıysa ondan sonraki eylemleri açığa çıkar. Yoksa gelip bizim değerlerimizi kullanıp kendisini ifade etmek kısa vadeli bir şeydir” diyerek şöyle devam etti:

“Eğer bu toplumun hepsine niyaz olarak gelseydi, toplumumuzdaki kurumlarla, tarihle yüzleşme olarak gelseydi daha anlamlı olurdu. Daha önce hata yaptım, içişleri bakanlığı yaptım, bu topluma doğru yaklaşmadım. Doğru yaklaşıp anlamak istiyorum, bununla ilgili siyasete yeni başladım. Bu siyasette yaptığım pratiklerde hata var. Bu toprakların evladı olarak hakikatli bir iş yapmak istiyorum gibi bir demeçle gelir olsaydı sadece nehakı posta oturtmuş anlayıştan plaket yerine toplumumuzdan takdir alabilirdi. Coğrafyamız zulme her şeyiyle, ağacıyla, kurdu kuşuyla direnmiştir. Bu saatten sonra zulme ortak olmayacaksa buyursun bu halkın birçok alanda temsilcileri var onlardan rıza dilesin. Bu sadece Meral Akşener şahsında değil, siyasi argümanlarla yürüyen şahısların hepsinedir.”

Pirhaber

Bu haber 2066 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ali duman
2262 gün önce
meral aksenere ,plaket vermek kökten yanlistir.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..