Lütfen bekleyin..

Haydar IŞIK

Güvenli Bölge

05 Ağustos 2019, 10:01

2014 yılıydı, TV de izlemiştim. Zayıf kısa boylu Berivan'ın Barzani'nin Peşmergelerine mikrofon uzatıp „Niye kaçıyorsunuz?" sorusunu hiç unutmam. Peşmerge panik halinde pikaplarla kaçıyordu. Biz sandık ki, güçlü düşman karşısında geri çekiliyor. Hayır. Ezidi soykırımını kolaylaştırdiği ortaya çıktı. Sen, halkı barbar İslamcı kafa kesicilere bırakıp kaçarsan onlar da 73. Ferman'ı alasından yaparlar. Ezidi halkımız korkunç bir soykırım yaşadı. Dersim soykırımının bir çeşit tanığı olan ben, Ezidi halkımızın sokırımına da bu suretle tanık oldum. Onların acısı benim acımdır. Şengal; Dersim, Efrîn. Anfaldir. Unuymayacağız.

***
Doğada vahşi hayvanlar kendilerine göre güvenli bir bölgede avını yerler. Türkçü-İslamcı asrın lideri Kürtleri yemek için „Güvenli Bölge" deyip duruyor. Hatırlatalım. Ermeni ve Asuri halklarının soykırımları 1.Dünya Savaşı içinde güvenli bir tarzda yürütüldü.

Dersim Soykırımı ise, biz buna „Tertele" deriz, yine 2.Dünya Savaşı gölgesinde yürütüldü. Hitler Mayıs ayında Guernica'yı bombalarken, aynı ayda yani Mayıs 1937 tarihinde Kemalist Türkiye Dersim'e bomba yağdıryordu.

Günümüzde ise Asrın Lideri eli tutulmadan Kürt soykırımını yapması için Rojava'da „Güvenli Bölge" deyip duruyor. Kürt kanı doyumsuz olmalıdır. Afrin yetmedi. Hakurke yetmedi. Mahmur, Kerkük, Şengal, Rojava...

Erdoğan, "Amerika ile görüşmeler ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın Fırat'ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız. Ne gerekiyorsa yapacağız. İzin almaya ihtiyacımız yok" diyor.

Oldukça kararlı bir duruş. Açık ve net soykırım yapacağını söylüyor. Osmanlı sultanlarından daha şaşaalı sefere çıkıyor? Sınıra asker yığıyor.

Kürdü katletmek, dini ve milli görevdir.

Kürdün varlığı, Türkün Beka sorunudur.

Kürdü katletmek dinimizce vaciptir. Bunlar Ezididir, Alevidir ve Şafiidir. Kürt soykırımı yapıp tarihe adını yazdırmak istiyor.

Karşısında mazlum bir millet var. Adı yasak, dili yasak, tüm temel insani değerleri yasak. Soykırım altında boynu kıldan ince. Dersim'de „Şaki" deyip öldürdüler, kaçıp Afrin'e gideni de bugün „Terörist" deyip öldüyor. Sonra bağırıp bugün şu kadar „Terörist" öldürdük çetelesini tutuyor. Sultanlar öldürdü, halkımız Anka Kuşu misali küllerinden doğdu. Kemal Atatürk öldürdü, halkımız dirildi. Şimdi Asrın Lideri Erdoğan öldürerek bitireceğini sanıyor. Saddam da çok Kürt öldürdü. Ne diyelim şiddeti bol ola!

İşin acı yanı, bu şiddete Barzani yönetimi cansiperane yardım ediyor. 1992 yılında Alman öğretmen ve dostlarla Duhok'da, Kani Belaw, Berişa ve Mieska köylerine altı sınıflı okullar yaptırdık. Demek emek boşunaymış. İtiraz eden bile çıkmadı. Barzani Yönetimi Kürde ihanet çizgisini en kalınından sürdürüyor. Tarihe nasıl geçeceklerini biliyor olmalıdır.

Yine konumuza geçersek, „Güvenli Bölge" son anda „Barış Koridoru" adını aldığına göre, Ecevit'in Kıbrıs işgalini hatırlatıyor. O zaman barış diyenler Kıbrıs'a ne götürdüklerini pek iyi gösterdiler. Bu Türk devleti girdiği yerden çıkmaz. Bizim anti emperyalist Kürtler, Türkiye'yi emperyalist görmüyor. Türkiye, Cengiz Han benzeri hay huy deyip oraya buraya emperyalistçe saldırdığı halde, Türkler sadece ABD'yi emperyalist görüyor.

Hakurke'ye giren yarın Kandil'e girer. Oralarla da kalmaz, Kerkük, Musul, Şengal derken Kürdistan'ın tamamını işgal eder. Rusya, askeri malzeme satmak için Asrın Lideri'nin elini serbest bırakıyor. O da, Fırat'ın batısında ne yaptığını gösterdi. Şimdi Rojava özgür yönetimini yemek istiyor. Güney Kürdistan zaten avucu içinde, istediği zaman istediğini yapacak düzeyde işgal etmiş. Buna ABD de itiraz etmiyor. PKK'de bu dengesiz teknik karşısında güç yetiremiyor.

Kalıyor Rojava. ABD ya müsaade etmeyecek, ya da çok pahallı tarzda Türkiye'den koparacağı maddi çıkarla kurda teslim edecek. Eğer ABD ittifakı sürerse, belki bir statü oluşur. Yok ABD emperyalizmi, Türk emperyalizmine çıkar karşılığı Rojava'yı pekeş ederse kara delik Kürtleri yutar.

Hasta olmamdan ötürü nekadar pesimist olsam da Kürtlere söyleyecek bir sözüm var. 21. Yüzyıl Kürt yüzyılı olacak diye laflar ettik. Realitemiz maalesef bunu göstermiyor.. Bakın 30 senedir Güney Kürdistan nekadar Kürt olabildi? Demek biz daha ne devlet kurabiliriz, ne de devletçik. Kuzey Kürdistan'ın yükselttiği mücadele ise, iç ve dış ihanet ve çıkar ittifakları karşısında sonuca gitmekten uzak. Düşman Medya Savunma Alanlanlarına her türlü teknikle gireceğini gösterdiğine göre, Güney Kürdistan Türk emperyalizmine Kuzey sömürge statüsü gibi bağlanmış demektir. Rojava da işgal edilirse, Kürdistan iki parça olur. Böylece Türkiye işgali altında 30 milyondan fazla Kürt var demektir. En azından geleceği nasıl kurtarırız ona bakılmalıdır.

4. Ağustos 2019

Bu haber 754 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1636 gün önce
1761 gün önce
1816 gün önce
1898 gün önce
1918 gün önce
1951 gün önce
2003 gün önce
2029 gün önce
2076 gün önce
2080 gün önce
2106 gün önce
2206 gün önce
2212 gün önce
2266 gün önce
2306 gün önce
2370 gün önce
2391 gün önce
2424 gün önce
2455 gün önce
2479 gün önce
2555 gün önce
2590 gün önce
2598 gün önce
2640 gün önce
2685 gün önce
2696 gün önce
2721 gün önce
2729 gün önce
2789 gün önce
2798 gün önce
2814 gün önce
2815 gün önce
2834 gün önce
2843 gün önce
2850 gün önce
2861 gün önce
2915 gün önce
2925 gün önce
2939 gün önce
2946 gün önce
2949 gün önce
3100 gün önce
3112 gün önce
3118 gün önce
3169 gün önce
3198 gün önce
3219 gün önce
3478 gün önce
3500 gün önce
3561 gün önce
3565 gün önce