Lütfen bekleyin..

Haydar IŞIK

Türk Kardeşliği

01 Temmuz 2020, 20:58

'Bizim Kürtler ise hala „kardeşlik" diyorlar. Katil ile nasıl kardeş olunur? Ermeni ile Türk, Yahudi ile Alman kardeş olabildiler mi? Biz nasıl böyle ırkçı faşist, Kürdün yokluğunu devletin birincil görevi gören halk ile kardeş olalım?'

 

Türkiye, bir zamanlar Cengiz Han'ın hay huyla oraya buraya saldırısı gibi yayılmacı politika güdüyor. İktidar, atalarımız yedi iklim üç kıtada at sürdü, şimdi de bizim hakkımız, onlara layık olmalıyız, diye düşünüyor. Nasıl olsa önlerinde herhangi bir engel yok. Sabah Hakurke, öğlen Afrin, akşam Şengal, Kandil hay huyla saldırıyorlar. Allahuekber deyip kafa kesiyorlar. Kürtler yetmedi mi, sırada Yunanistan var. O da az geldi mi Libya. Üç kıtada savaş sürdüren ülke Türkiye'dir. Kürtlerin soykırımını başat görev gören faşist İslamo Türklük ile ırkçı Türklük iktidarı pervasız şekilde Kürdü imhaya çalışıyor. Eskiden dünyada bir vicdan vardı. En azından böylesi ırkçı faşist saldırı ve soykırımlar metropllerde lanetlenirdi. Vietnam savaşı, Vietnam'da değil, Paris, Berlin, Londra, Stockholm'da kazanıldı. Güney Afrika'daki Apartheit rejimi hakeza Avrupa'da kaybetti.

Biz Kürtler ise soykırım aldındayken, elini uzatan doğru dürüst bir dostumuz yok. Ne gariptir ki, dünya Kürt sorunu yokmuş gibi bir hava içinde. Bunca yıldır süren savaşa rağmen tek dost bulamayan oturup kendini sorgulasın. Kırk yıl Kürt düşmanlığından tekaut olanlar dost olsa kaç yazar. Afrin de demografi değiştirildi, Kürt yurdu olmaktan çıkarıldı, bundan rahatsız olan var mı? Sözü dinlenen bir Allahın kulu tepki verdi mi? Günlerdir, Güney Kürdistan bombalanıyor. Bunu protesto eden yüz Türk çıktı mı? O dağlarda Kürt halkının en yiğit evlatları katlediliyorken, kaç Türk; yazıktır, günahtır, dedi. Duydunuz mu? Kemalist Türklük, İslam faşizmiyle elele verince, Hitler rejimi ortaya çıkıyor. Türk halkının dörtte üçü bu rejimi destekliyor. Bu rejimi beğeniyor. Kürdün varlığını beka sorunu yapıyor.

Bizim Kürtler ise hala „kardeşlik" diyorlar. Katil ile nasıl kardeş olunur? Ermeni ile Türk, Yahudi ile Alman kardeş olabildiler mi? Biz nasıl böyle ırkçı faşist, Kürdün yokluğunu devletin birincil görevi gören halk ile kardeş olalım? Kemal Atatürk, Kürtlere ihtiyaç duyduğu için „İslam çatısı altında Türk-Kürt kardeşliği" motosuyla Kürtleri kandırdı, sonra yüzbinlercesini katlettirdi. Kürt hareketi, açık söylemek gerekirse, Türke acı vermek yerine, baştacı yapıyor. Baksanıza bir sürü Türk HDP'den Kürt oylarıyla seçildiler. Şimdi neredeler? Bu dostlar bir düzine Türkü ikna ettiler mi? Kürt hareketi insani vasfını bıraksın demiyorum, ama düşmanı doğru görüp betimlesin istiyorum. Bu Türk İslam ırkçı faşist sisteminin her gün kafasını yıkadığı ırkçı faşist Türkle kardeş olmak ütopiktir. Sen kardeşim desen, o sana, sen ancak benim kölem olabilirsin, der.

Buyurun okuyun: Millî Savunma Bakanlığı, Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde çıkan çatışmada Piyade Uzman Onbaşı Recep Yüksel'in şehit olduğunu açıkladı. Bakanlığın resmî Twitter hesabından yapılan ve Bakan Hulusi Akar imzalı paylaşımda, "Piyade Uzman Onbaşı Recep Yükseli silah arkadaşımız, Pençe- Kaplan Operasyonu bölgesinde 28 Haziran 2020 tarihinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Millî Savunma Bakanlığı mensuplar adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim"

40 km. Irak devleti sınırlarından içeriye girdiğini söylemiyor. Ne Irakı takıyor ne de defakto devlet olan Güney Kürdistan'ı. Asil millet, böyle mi olur? Güçlüyüm, gelip seni yokedeceğim mi der? Neyse ki asil milletine sabır diliyor. Ya bir de sabrı tükenirse o zaman işimiz yaş.

Barzanigiller ise, katil ile mağduru aynı kefeye koyuyor. PKK burada olduğu için Türkiye saldırıyor, diyorlar. Hayret etmek gerekiyor, o topraklar Kürtlerin mi, yoksa Barzanigillerin mi? Afrin'de de mi PKK vardı? Afrin'i ne yaptılar? Bunların hedefi Kerkük, Musul. Kemal Atatürk Antakya'yı aldı, Tayyip Erdoğan ise Türk halkına sırtını dayamış, Kürt ihanetini önüne almış gidip Gürcistan'ı alacak değil, Kürtlerin yurdunu alacak.

Bu haber 690 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1776 gün önce
1900 gün önce
1956 gün önce
2038 gün önce
2057 gün önce
2142 gün önce
2169 gün önce
2216 gün önce
2220 gün önce
2245 gün önce
2345 gün önce
2351 gün önce
2406 gün önce
2422 gün önce
2445 gün önce
2510 gün önce
2531 gün önce
2564 gün önce
2594 gün önce
2619 gün önce
2695 gün önce
2729 gün önce
2738 gün önce
2780 gün önce
2824 gün önce
2836 gün önce
2861 gün önce
2868 gün önce
2929 gün önce
2938 gün önce
2953 gün önce
2955 gün önce
2974 gün önce
2983 gün önce
2989 gün önce
3000 gün önce
3055 gün önce
3064 gün önce
3078 gün önce
3085 gün önce
3089 gün önce
3239 gün önce
3251 gün önce
3257 gün önce
3309 gün önce
3337 gün önce
3358 gün önce
3617 gün önce
3640 gün önce
3700 gün önce
3704 gün önce