Lütfen bekleyin..

Haydar IŞIK

İSLAM ve DEMOKRASİ

09 Mayıs 2019, 12:40

İyi ki Türkiye AKP‘nin ve onun „Asrın Lideri Reis“in türkişi iktidarında. Kızmaya gerek yok. Belki unutanlar oldu. Bir daha hatırlatayım. 2002 yılında: „AKP, Türkiye‘nin Kürtleri bitirmek için son projesi.“ diye yazmıştım. Sözde „Çözüm Süreci“nde bile nasıl sahtekar olduğunu hepimiz gördük.

Bugün Türki,ye‘de İslam deyince, hırsızlık, yolsuzluk, kendisinden yana olan Hanefi ve Türk ırkçılarına çıkar verip diğerlerini de ötekileştirmek, baskı altında tutmak, zindana atmak anlaşılıyor. Seküler Kürt ve Türkler İslama karşı iç düşman görülüyor. Kuruluş aşamasındaki İslam anlayışı, fütuhata çık, katlet, yağma et, malına mülküne kadınına sahip ol, bugün aynen uygulanıyor. İşte Afrin, Kobane, Şengal ve diğer Kürt illeri.

Demokrasi ise İslam için tam bir zehirdir. İslam‘da demokrasi yoktur ve olamaz. Bakın İslam dünyasına, demokrasinin „D“sinin olduğu bir ülke görmek olanaksız. Her ülke, kendine göre bir İslam anlayışı geliştiriyor. Kemal Atatürk, topladığı din adamlarına „Kur‘an‘ı Türklere göre tefsir (yorumlayınız) ediniz.“ buyruğunu verip, türkişi Kur‘an tefsiri, türkişi İslam, türkişi İslami anlayış yaratıyor. Kemal Atatürk‘ün düşüncesi, bugünkü AKP iktidarında oldukça bariz ortaya çıkıyor. Onlar rakı içerken söyler, bunlar da ayran içerken söyler. Farkları var mı? 82 yıl önce Dersim‘de „Allah u ekber“ deyip katlettikleri on binlerce mazlum Kürde ne yapmışlarsa, bugün aynı sloganla Kürdü katlediyorlar. Afrin, Cizre, Sur vd Kürt şehirlerine yaptıklarını gördük.

İslam‘da demokrasi yoktur. Son yerel seçimleri düşünün. Önce aday olmasında sakınca bulmuyor, ama %70-80 ile seçilince hayır diyor ve %20 oy alan AKP‘liye belediye başkanlığı veriyor. Şırnak ve diğer Kürt yerleşkelerine bakınız. Asker ve polis doldurup demografiyi zorla değiştirip seçim kazanıyor. Bu da türkişi seçim oluyor. Şimdi de İstanbul‘da seçimin yenilemesine bakınız. „Adam“ Almanların „getürkt“ dedikleri, sahtekarlığı demokrasi diye halka yutturmaya çalışıyor. İşte türki-İslam budur. E.İmamoğlu‘na mazbata veriliyor, Belediye Başkanı olmuşken, şimdi kayyım atanıyor. Dünyanın neresinde böylesi görülür? Dünyayı kandırmak için sözde seçim yapıyor, ama kaybedince onu da kabuletmiyor. Aklımıza ziyan olmasın, faşizm seçimle gitmez. Bütün bu yapılanlar kafası yem torbasında olmayanlar için ayan beyan ortadayken, „böyük Türk halkı“ hala Reis, İslam ve Türklüğe övgüler diziyor.

Aslında Batı ülkeleri özellikle AB yapılanları en ince teferuatına kadar biliyor. İslam şapkasının altından tavşan çıkar ama demokrasi çıkmayacağını da çok iyi biliyor. Bakalım bu sefer ne diyecekler? „Türk demokrasisi“, „Ilımlı İslam“ vs terimlerini kullanabilecekler mi? Bana göre Batı nekadar çıkarcı ve vicdansız olsa da artık türkişi demokrasi ve ılımlı İslam tarih oldu denebilir. Bunu kime borçluyuz? Reis‘in Türk-İslam faşizmi her haliyle sırıtıp çirkin yüzünü gösteriyor. İyi ki AKP iktidarda, iyi ki Reis‘in diktatoryası sürüyor. Türkiye‘nin itibarı dünyada sıfırlandı denebilir.

 

Haydar Işık 07.Gulan 2019

Bu haber 952 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1672 gün önce
1797 gün önce
1852 gün önce
1934 gün önce
1954 gün önce
1987 gün önce
2039 gün önce
2065 gün önce
2112 gün önce
2116 gün önce
2142 gün önce
2242 gün önce
2248 gün önce
2302 gün önce
2318 gün önce
2342 gün önce
2427 gün önce
2460 gün önce
2491 gün önce
2515 gün önce
2591 gün önce
2626 gün önce
2634 gün önce
2676 gün önce
2721 gün önce
2732 gün önce
2758 gün önce
2765 gün önce
2825 gün önce
2834 gün önce
2850 gün önce
2851 gün önce
2870 gün önce
2879 gün önce
2886 gün önce
2897 gün önce
2951 gün önce
2961 gün önce
2975 gün önce
2982 gün önce
2985 gün önce
3136 gün önce
3148 gün önce
3154 gün önce
3205 gün önce
3234 gün önce
3255 gün önce
3514 gün önce
3536 gün önce
3597 gün önce
3601 gün önce