Lütfen bekleyin..

Haydar IŞIK

İSLAM ve DEMOKRASİ

09 Mayıs 2019, 12:40

İyi ki Türkiye AKP‘nin ve onun „Asrın Lideri Reis“in türkişi iktidarında. Kızmaya gerek yok. Belki unutanlar oldu. Bir daha hatırlatayım. 2002 yılında: „AKP, Türkiye‘nin Kürtleri bitirmek için son projesi.“ diye yazmıştım. Sözde „Çözüm Süreci“nde bile nasıl sahtekar olduğunu hepimiz gördük.

Bugün Türki,ye‘de İslam deyince, hırsızlık, yolsuzluk, kendisinden yana olan Hanefi ve Türk ırkçılarına çıkar verip diğerlerini de ötekileştirmek, baskı altında tutmak, zindana atmak anlaşılıyor. Seküler Kürt ve Türkler İslama karşı iç düşman görülüyor. Kuruluş aşamasındaki İslam anlayışı, fütuhata çık, katlet, yağma et, malına mülküne kadınına sahip ol, bugün aynen uygulanıyor. İşte Afrin, Kobane, Şengal ve diğer Kürt illeri.

Demokrasi ise İslam için tam bir zehirdir. İslam‘da demokrasi yoktur ve olamaz. Bakın İslam dünyasına, demokrasinin „D“sinin olduğu bir ülke görmek olanaksız. Her ülke, kendine göre bir İslam anlayışı geliştiriyor. Kemal Atatürk, topladığı din adamlarına „Kur‘an‘ı Türklere göre tefsir (yorumlayınız) ediniz.“ buyruğunu verip, türkişi Kur‘an tefsiri, türkişi İslam, türkişi İslami anlayış yaratıyor. Kemal Atatürk‘ün düşüncesi, bugünkü AKP iktidarında oldukça bariz ortaya çıkıyor. Onlar rakı içerken söyler, bunlar da ayran içerken söyler. Farkları var mı? 82 yıl önce Dersim‘de „Allah u ekber“ deyip katlettikleri on binlerce mazlum Kürde ne yapmışlarsa, bugün aynı sloganla Kürdü katlediyorlar. Afrin, Cizre, Sur vd Kürt şehirlerine yaptıklarını gördük.

İslam‘da demokrasi yoktur. Son yerel seçimleri düşünün. Önce aday olmasında sakınca bulmuyor, ama %70-80 ile seçilince hayır diyor ve %20 oy alan AKP‘liye belediye başkanlığı veriyor. Şırnak ve diğer Kürt yerleşkelerine bakınız. Asker ve polis doldurup demografiyi zorla değiştirip seçim kazanıyor. Bu da türkişi seçim oluyor. Şimdi de İstanbul‘da seçimin yenilemesine bakınız. „Adam“ Almanların „getürkt“ dedikleri, sahtekarlığı demokrasi diye halka yutturmaya çalışıyor. İşte türki-İslam budur. E.İmamoğlu‘na mazbata veriliyor, Belediye Başkanı olmuşken, şimdi kayyım atanıyor. Dünyanın neresinde böylesi görülür? Dünyayı kandırmak için sözde seçim yapıyor, ama kaybedince onu da kabuletmiyor. Aklımıza ziyan olmasın, faşizm seçimle gitmez. Bütün bu yapılanlar kafası yem torbasında olmayanlar için ayan beyan ortadayken, „böyük Türk halkı“ hala Reis, İslam ve Türklüğe övgüler diziyor.

Aslında Batı ülkeleri özellikle AB yapılanları en ince teferuatına kadar biliyor. İslam şapkasının altından tavşan çıkar ama demokrasi çıkmayacağını da çok iyi biliyor. Bakalım bu sefer ne diyecekler? „Türk demokrasisi“, „Ilımlı İslam“ vs terimlerini kullanabilecekler mi? Bana göre Batı nekadar çıkarcı ve vicdansız olsa da artık türkişi demokrasi ve ılımlı İslam tarih oldu denebilir. Bunu kime borçluyuz? Reis‘in Türk-İslam faşizmi her haliyle sırıtıp çirkin yüzünü gösteriyor. İyi ki AKP iktidarda, iyi ki Reis‘in diktatoryası sürüyor. Türkiye‘nin itibarı dünyada sıfırlandı denebilir.

 

Haydar Işık 07.Gulan 2019

Bu haber 919 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1617 gün önce
1742 gün önce
1797 gün önce
1879 gün önce
1899 gün önce
1932 gün önce
1984 gün önce
2010 gün önce
2057 gün önce
2061 gün önce
2087 gün önce
2187 gün önce
2193 gün önce
2247 gün önce
2263 gün önce
2287 gün önce
2372 gün önce
2405 gün önce
2436 gün önce
2460 gün önce
2536 gün önce
2571 gün önce
2579 gün önce
2621 gün önce
2666 gün önce
2677 gün önce
2702 gün önce
2710 gün önce
2770 gün önce
2779 gün önce
2795 gün önce
2796 gün önce
2815 gün önce
2824 gün önce
2831 gün önce
2842 gün önce
2896 gün önce
2906 gün önce
2920 gün önce
2927 gün önce
2930 gün önce
3081 gün önce
3093 gün önce
3099 gün önce
3150 gün önce
3179 gün önce
3200 gün önce
3459 gün önce
3481 gün önce
3542 gün önce
3546 gün önce