Lütfen bekleyin..

Haydar IŞIK

KÜRDÜ SAVUNMAK

20 Ocak 2019, 13:33

Bir aydır yazamıyorum. Tatile çıkma keyfinden değil, hasta olduğum, ameliyat geçirdiğim için yazamadım. Üzgünüm. Beni takipeden, okuyan, inanan, belli bir kitlenin varlığının farkındayım.

Ama derimin altındaki hastalık amansız rahatsızlık verince, sağlam kafa ve ruhun eli kolu bağlanıyor. Şimdi biraz iyiyim. İçimdeki illete direnirken, özgür ruhum, Kürdistan'da halkımıza yapılanın acısı içindeydi.
Alman Mahkeme Başkanı'na: „Genç olsaydım karşınızda değil, Kürdistan dağlarında olurdum." dediğimi sıkça hatırladım. Ruhumun; halkımın yanında, acısında, sevincinde, başarısında, onların Rojava'daki mücadelesinde, Efrîn'de Kobane'de, Medya Savunma alanlarında olduğunu vurgulamak istiyroum. Zindandaki on binler, Selahattin, Kışanak ve ölüm orucundaki Leyla'yı çok pek çok düşündüm. İnanın kendimde olduğum her saniye onlarlaydım.

Kürdü kendine beka sorunu yapan Türk devleti, İran ve diğer ırkçı dinci faşistlere karşı mücadelemizin nasıl yüzakı olduğunu, nasıl insanca olduğu, nasıl namus ve şeref çizgisinde kaldığı bu halka yapılan haksızlıklara rağmen temiz çizgiden dönmeyen halkımın örgütlerine saygım arttı.

Onlar varsın PKK, PYD terörist desin. Gerçeği balçıkla sıvasın, yalanı şan şeref yapsın. „Kürtlerin hamisi" olduklarını söylesin. Biz dinbaz yalancıları yakından tanıyoruz. „Kobane düştü düşecek!" dediğinde Türk tankları, Kuzey Kürtlerinin güneye yardıma gitmemesi için Kobane önlerindeydi. Amaç Bakur Kürdünün yardımını kesmekti. Daha doğrusu DAİŞ denen faşist İslamcılara yardım etmekti. Şimdi bunlar bize hami olacak? Sağlam düşünen Kürt inanır mı?

Bir kaç hafta önce sosyal medyada ABD Berlin Elçiliği önünde beş on sapık, satılık Barzani Kürdü toplanmış, biri megafonla: „PKK" öbürleri „Terörist" „PYD" onlar da „Terörist" diye bağırıyorlar. 1996 yılında KNK adına konuştuğum Bavyera İçişleri Bakanı Günther Beckstein bana: „Barzani beni ziyaret ettiğinde „PKK terörist bir örgüttür diyor." demişti. Bu zat daha yaşıyor. Gerçeği bizzat kendisinden öğrenebilirsiniz.

Biri hamiyiz, diğeri asıl Kürt benim onlar terörist derken, faşist İslama karşı binlerce gencini kaybetmiş, kendi öz gücüyle Rojava'yı özgürleştirip yaşanır hale getiren Kürtler, şimdi ABD tarafından satılmaya çalışılıyor. ABD, pek çok defa Kürtlere yardım etti ama çıkarı daha büyük olunca sattı. Onun için Kürtler öz gücüne inanıyor. Yalanlarıyla meşhur Trump, ekonomik olarak mahvedeceğim dediği Türkiye'yi bir gün sonra kendisine ortak yapıverdi. Erdoğan ve Kürt olduğu söylenen Çavuşoğlu, „ABD bize güvenli bölgenin yönetimini verdi." diye bayram yapıyorlar. Yani kuzu kurda teslim edilecek demektir. Tabii Erdoğan'ın telefonda Trump'a hangi ikramda bulunduğu bilinmiyor. Ama 70 milyar dolar ekonomik hacimde ABD'ye hizmet edecekleri basına yansıdı.

Kürt soykırımı için Türkiye, Rusya'ya, ABD'ye ekonomik olanak sunuyor. Siz elimi serbest bırakın, ben de bunları „Allahuekber" deyip keseyim. Amaç budur. Ahırdaki eşeği kadar akla sahip Kürt bile farkına vardı. Ama AKP, CHP ve diğer ırkçı faşist Türk partilerindeki Kürtler uyanmadı.

TC; ABD ve Rusya'ya, Almanya ve Avrupa'ya tüm zenginliğini ayaklarına sunarken, elinin serbest bırakılmasını istiyor. Bu TC, Halife Ömer olur Kürt katleder, Halife Ali olsa da farketmez Zülfikarla keser Kürdün kafasını. Bu kısa yazıda sevgili okurlarıma önerim, açın gözlerinizi bakın etrafınıza. Hangi halk, Kürtler kadar haklı istemlerde bulunurken terörize ediliyor? Kürdün dili yasak, kimliği yok, politik varlığı zindana doldurulmuş. Bunları isterken terörist olunuyorsa, bu istemleri silahla bastıran Türk devleti demokrat olur mu? Onun için durma halkının haklarını savun. Halkının sesi ol. Çünkü haklı olan sen ve halkındır.

Haydar Işık, Ocak 2019

Bu haber 1088 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1870 gün önce
1995 gün önce
2050 gün önce
2132 gün önce
2152 gün önce
2185 gün önce
2237 gün önce
2263 gün önce
2310 gün önce
2314 gün önce
2340 gün önce
2440 gün önce
2446 gün önce
2500 gün önce
2516 gün önce
2540 gün önce
2604 gün önce
2625 gün önce
2658 gün önce
2689 gün önce
2789 gün önce
2824 gün önce
2832 gün önce
2874 gün önce
2919 gün önce
2930 gün önce
2955 gün önce
2963 gün önce
3023 gün önce
3032 gün önce
3048 gün önce
3049 gün önce
3068 gün önce
3077 gün önce
3084 gün önce
3095 gün önce
3149 gün önce
3159 gün önce
3173 gün önce
3180 gün önce
3183 gün önce
3334 gün önce
3346 gün önce
3352 gün önce
3403 gün önce
3432 gün önce
3453 gün önce
3712 gün önce
3734 gün önce
3795 gün önce
3799 gün önce