Lütfen bekleyin..

Haydar IŞIK

KÜRDÜ SAVUNMAK

20 Ocak 2019, 13:33

Bir aydır yazamıyorum. Tatile çıkma keyfinden değil, hasta olduğum, ameliyat geçirdiğim için yazamadım. Üzgünüm. Beni takipeden, okuyan, inanan, belli bir kitlenin varlığının farkındayım.

Ama derimin altındaki hastalık amansız rahatsızlık verince, sağlam kafa ve ruhun eli kolu bağlanıyor. Şimdi biraz iyiyim. İçimdeki illete direnirken, özgür ruhum, Kürdistan'da halkımıza yapılanın acısı içindeydi.
Alman Mahkeme Başkanı'na: „Genç olsaydım karşınızda değil, Kürdistan dağlarında olurdum." dediğimi sıkça hatırladım. Ruhumun; halkımın yanında, acısında, sevincinde, başarısında, onların Rojava'daki mücadelesinde, Efrîn'de Kobane'de, Medya Savunma alanlarında olduğunu vurgulamak istiyroum. Zindandaki on binler, Selahattin, Kışanak ve ölüm orucundaki Leyla'yı çok pek çok düşündüm. İnanın kendimde olduğum her saniye onlarlaydım.

Kürdü kendine beka sorunu yapan Türk devleti, İran ve diğer ırkçı dinci faşistlere karşı mücadelemizin nasıl yüzakı olduğunu, nasıl insanca olduğu, nasıl namus ve şeref çizgisinde kaldığı bu halka yapılan haksızlıklara rağmen temiz çizgiden dönmeyen halkımın örgütlerine saygım arttı.

Onlar varsın PKK, PYD terörist desin. Gerçeği balçıkla sıvasın, yalanı şan şeref yapsın. „Kürtlerin hamisi" olduklarını söylesin. Biz dinbaz yalancıları yakından tanıyoruz. „Kobane düştü düşecek!" dediğinde Türk tankları, Kuzey Kürtlerinin güneye yardıma gitmemesi için Kobane önlerindeydi. Amaç Bakur Kürdünün yardımını kesmekti. Daha doğrusu DAİŞ denen faşist İslamcılara yardım etmekti. Şimdi bunlar bize hami olacak? Sağlam düşünen Kürt inanır mı?

Bir kaç hafta önce sosyal medyada ABD Berlin Elçiliği önünde beş on sapık, satılık Barzani Kürdü toplanmış, biri megafonla: „PKK" öbürleri „Terörist" „PYD" onlar da „Terörist" diye bağırıyorlar. 1996 yılında KNK adına konuştuğum Bavyera İçişleri Bakanı Günther Beckstein bana: „Barzani beni ziyaret ettiğinde „PKK terörist bir örgüttür diyor." demişti. Bu zat daha yaşıyor. Gerçeği bizzat kendisinden öğrenebilirsiniz.

Biri hamiyiz, diğeri asıl Kürt benim onlar terörist derken, faşist İslama karşı binlerce gencini kaybetmiş, kendi öz gücüyle Rojava'yı özgürleştirip yaşanır hale getiren Kürtler, şimdi ABD tarafından satılmaya çalışılıyor. ABD, pek çok defa Kürtlere yardım etti ama çıkarı daha büyük olunca sattı. Onun için Kürtler öz gücüne inanıyor. Yalanlarıyla meşhur Trump, ekonomik olarak mahvedeceğim dediği Türkiye'yi bir gün sonra kendisine ortak yapıverdi. Erdoğan ve Kürt olduğu söylenen Çavuşoğlu, „ABD bize güvenli bölgenin yönetimini verdi." diye bayram yapıyorlar. Yani kuzu kurda teslim edilecek demektir. Tabii Erdoğan'ın telefonda Trump'a hangi ikramda bulunduğu bilinmiyor. Ama 70 milyar dolar ekonomik hacimde ABD'ye hizmet edecekleri basına yansıdı.

Kürt soykırımı için Türkiye, Rusya'ya, ABD'ye ekonomik olanak sunuyor. Siz elimi serbest bırakın, ben de bunları „Allahuekber" deyip keseyim. Amaç budur. Ahırdaki eşeği kadar akla sahip Kürt bile farkına vardı. Ama AKP, CHP ve diğer ırkçı faşist Türk partilerindeki Kürtler uyanmadı.

TC; ABD ve Rusya'ya, Almanya ve Avrupa'ya tüm zenginliğini ayaklarına sunarken, elinin serbest bırakılmasını istiyor. Bu TC, Halife Ömer olur Kürt katleder, Halife Ali olsa da farketmez Zülfikarla keser Kürdün kafasını. Bu kısa yazıda sevgili okurlarıma önerim, açın gözlerinizi bakın etrafınıza. Hangi halk, Kürtler kadar haklı istemlerde bulunurken terörize ediliyor? Kürdün dili yasak, kimliği yok, politik varlığı zindana doldurulmuş. Bunları isterken terörist olunuyorsa, bu istemleri silahla bastıran Türk devleti demokrat olur mu? Onun için durma halkının haklarını savun. Halkının sesi ol. Çünkü haklı olan sen ve halkındır.

Haydar Işık, Ocak 2019

Bu haber 1187 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1915 gün önce
2040 gün önce
2095 gün önce
2177 gün önce
2197 gün önce
2230 gün önce
2282 gün önce
2308 gün önce
2355 gün önce
2359 gün önce
2385 gün önce
2485 gün önce
2491 gün önce
2545 gün önce
2561 gün önce
2585 gün önce
2649 gün önce
2670 gün önce
2703 gün önce
2734 gün önce
2834 gün önce
2869 gün önce
2877 gün önce
2919 gün önce
2964 gün önce
2975 gün önce
3001 gün önce
3008 gün önce
3068 gün önce
3077 gün önce
3093 gün önce
3094 gün önce
3113 gün önce
3122 gün önce
3129 gün önce
3140 gün önce
3194 gün önce
3204 gün önce
3218 gün önce
3225 gün önce
3228 gün önce
3379 gün önce
3391 gün önce
3397 gün önce
3448 gün önce
3477 gün önce
3498 gün önce
3757 gün önce
3779 gün önce
3840 gün önce
3844 gün önce