Lütfen bekleyin..

Haydar IŞIK

Karanlık!

28 Haziran 2018, 20:40

Aslında sohbet ettiğim arkadaşlara çok önceden minareye kılıf hazırlandığını paylaşmıştım.

Bizim taraf havanda su döverken, hatta daha oylar sayılırken, „Atı alan Üsküdar'ı geçti." diyeceğini tahmin etmemek öngürüsüzlüktür. Adamın bileği kalın mı kalın. Her türlü oyunu biliyor. Her suda yıkanmış, sabun köpüğü gibi her zaman suyun üstünde durduğu da biliniyor. İktidarını vermenin neye malolacağını; saraylarını, milyarlarını, çevresindeki zenginlerini kaybedeceği biliniyordu. Kaldı ki adamın sırtı pek, ardında devasa bir örgütlülük var. Ordu, polis, bürokrasi, cemaat, müteyyinler, Hüdapar, bütün camiler, silahlarını sakladıkları milis güçleri, bütün dinbazlar vs vs...

Bütün bunlar da yetmemiş gibi bir milliyetçi dil, tek devlet, tek millet, tek dil, tek dinle Türk İslam faşizmini doruğa çıkardı. MHP ırkçılarını saflarına alarak militarist ırkçı gücünü katladı. Zavallı Kürt işçileri bu milliyetçi beyni yıkanmış Türk işçileri tarafından linç edilmeye başlandı. Kürdistan yeniden işgal edildi. Her gün öldürdüğü Kürt sayısı verirken, kalabalıklar histerik tarzda ona bağlılığını ve mutluluğunu gösteriyordu. Devlet AKP, kendisi de milletti. Gerçi milleti „biz" ve „ötekiler" yapmıştı. Bizimkiler, mütedeyyin, Hanefi Müslüman, kindar ve dindar, hançeri her an boğaz kesmeye hazır olanlardı. Sistemin cennetinde yaşayan ve o öncelikleri kesinlikle bırakmayan ve bu nedenle en fanatik tarzda arkasında duran çıkar kesimleriydi. Ötekiler ise seküler kesim, Kürt ve Alevilerdi.

Ötekilere umut veren sözde CHP, aslında umut verceğini söylediği kitlelere soykırım uygulayan partiydi. Altı okundandan da görüleceği üzere Kürt düşmanıdır. HDP'yi sisteme yem eden partiydi. Kemal Kılıçdaroğlu babasının yolundan giden biridir. Biraz okur yazar olan baba Qemer soykırım sonrası qamçur toplarken Kemalist olduğunu, oğluna Kemal adı vererek gösteriyor. Sonra soyadını Karabulut iken Kılıçdaroğlu yapıyor. Yani adam Kemalizmin fanatik yanlısı, katledilen Dersimlinin kanı üzerinden küçük çıkarını gütmekten öteye düşüncesi olamayan, bugünün korucusu, bugünün AKP'li Kürdü, Mehdi Eker'i ve diğerlerinin vaktindeki Kemalistidir.

Oğlu ise Kemal Atatürk'ün partisinin başında onun sözde inkilaplarını hayata geçirmeye çalışıyor. Kılıçdaroğlu kendisine Kürt demez. Biz Türküz, atalarımız Akşehir'den gelmedir, der. Alevi olduğunu bile gizler. Böyle sahte bir kimlik kazansaydı, sanırmısınız Türkiye'ye aydınlık gelirdi? Adam Afrin'e savaş açınca Kılıçdaroğlu destek verdi. Adam HDP li vekillerin dokunulmazlığını kaldırınca Kemal Kılıçdaroğlu CHP'si oy verdi. Adam baba dede toprağını, mezarlarını, kutsal yerlerini bombalıyor, ormanları ateşe veriyor, ama kılıçdaroğlu baltayı vuranın hınk deyicisi oluyor.

Yani bu mu bize aydınlık getirecekti?

Adam Cumhur İttifakı kurdu. Peki Kemal ne yaptı? Asenayı meclise taşıdı. Eskiden bir MHP vardı. Kemal politikasıyla ikinci MHP'yi çıkardı. Daha önceleri Ekmeleddin denen bir faşisti C.başkanı yapmasını düşünün. Bu Kemal oradan süpürülüp atılmadıkça muhalefet çıkmaz. Kemal devletin derin adamıdır.

Bizim cenaha gelince, HDP'nin herşeye rağmen barajüstü kalması büyük başarıdır. Neyse ki, Türkiye partisi yaptıkları HDP'den çok sayıda Türk arkadaş milletvekili olabildi. Hiç olmazsa bunlar bize aydınlık getirir umudundayız. Ama oralardan gelen oyun ise, yarım puan kadar olduğunu bir kamuoyu araştırmacısı söylüyor. Kürdün omuzu geniş isteyen atlıyor. Bu sayın bileşenler „işçi sınıfı" derler ama bakıyoruz ki o sınıf AKP'ye oy veriyor. Bir çeşit çelişkiler dolu bir Türkiye. Veysi Ağabey'in ideolog olarak TKP'yi nekadar ileri götürdüğü bilindiğine göre, çalakalem, günün koşullarına uymayan yorum ve analizleriyle bakalım bizi nereye kadar götürür?

Velhasılı kelam, Türkiye'ye karanlık yaraşıyor. Gerçi her gece sabaha gebedir, ama siz siz olun uzun hatta çok uzun süre bu karanlığa hazır olun. Her yer karanlık!

Kürdün umudu ise kendi örgütlülüğünde, yüce dağlarından dökülen güneşe dönüktür. Gözümüz kutsal dağlarımızda, ruhumuz ve varlığımız, aydınlığımız oradadır. Bunu alamazlar. Buna karanlık getiremezler. İşte siz buna hazır olunuz.

www.haydar-isik.com
https://www.facebook.com/haydar.isik2
https://twitter.com/#!/yazarhaydarisik

Bu haber 1114 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1851 gün önce
1976 gün önce
2031 gün önce
2113 gün önce
2133 gün önce
2166 gün önce
2218 gün önce
2244 gün önce
2291 gün önce
2295 gün önce
2321 gün önce
2421 gün önce
2427 gün önce
2481 gün önce
2497 gün önce
2521 gün önce
2585 gün önce
2606 gün önce
2639 gün önce
2670 gün önce
2694 gün önce
2770 gün önce
2805 gün önce
2813 gün önce
2855 gün önce
2911 gün önce
2937 gün önce
2944 gün önce
3004 gün önce
3013 gün önce
3029 gün önce
3030 gün önce
3049 gün önce
3058 gün önce
3065 gün önce
3076 gün önce
3130 gün önce
3140 gün önce
3154 gün önce
3161 gün önce
3164 gün önce
3315 gün önce
3327 gün önce
3333 gün önce
3384 gün önce
3413 gün önce
3434 gün önce
3693 gün önce
3715 gün önce
3776 gün önce
3780 gün önce