Lütfen bekleyin..

Haydar IŞIK

Karanlık!

28 Haziran 2018, 20:40

Aslında sohbet ettiğim arkadaşlara çok önceden minareye kılıf hazırlandığını paylaşmıştım.

Bizim taraf havanda su döverken, hatta daha oylar sayılırken, „Atı alan Üsküdar'ı geçti." diyeceğini tahmin etmemek öngürüsüzlüktür. Adamın bileği kalın mı kalın. Her türlü oyunu biliyor. Her suda yıkanmış, sabun köpüğü gibi her zaman suyun üstünde durduğu da biliniyor. İktidarını vermenin neye malolacağını; saraylarını, milyarlarını, çevresindeki zenginlerini kaybedeceği biliniyordu. Kaldı ki adamın sırtı pek, ardında devasa bir örgütlülük var. Ordu, polis, bürokrasi, cemaat, müteyyinler, Hüdapar, bütün camiler, silahlarını sakladıkları milis güçleri, bütün dinbazlar vs vs...

Bütün bunlar da yetmemiş gibi bir milliyetçi dil, tek devlet, tek millet, tek dil, tek dinle Türk İslam faşizmini doruğa çıkardı. MHP ırkçılarını saflarına alarak militarist ırkçı gücünü katladı. Zavallı Kürt işçileri bu milliyetçi beyni yıkanmış Türk işçileri tarafından linç edilmeye başlandı. Kürdistan yeniden işgal edildi. Her gün öldürdüğü Kürt sayısı verirken, kalabalıklar histerik tarzda ona bağlılığını ve mutluluğunu gösteriyordu. Devlet AKP, kendisi de milletti. Gerçi milleti „biz" ve „ötekiler" yapmıştı. Bizimkiler, mütedeyyin, Hanefi Müslüman, kindar ve dindar, hançeri her an boğaz kesmeye hazır olanlardı. Sistemin cennetinde yaşayan ve o öncelikleri kesinlikle bırakmayan ve bu nedenle en fanatik tarzda arkasında duran çıkar kesimleriydi. Ötekiler ise seküler kesim, Kürt ve Alevilerdi.

Ötekilere umut veren sözde CHP, aslında umut verceğini söylediği kitlelere soykırım uygulayan partiydi. Altı okundandan da görüleceği üzere Kürt düşmanıdır. HDP'yi sisteme yem eden partiydi. Kemal Kılıçdaroğlu babasının yolundan giden biridir. Biraz okur yazar olan baba Qemer soykırım sonrası qamçur toplarken Kemalist olduğunu, oğluna Kemal adı vererek gösteriyor. Sonra soyadını Karabulut iken Kılıçdaroğlu yapıyor. Yani adam Kemalizmin fanatik yanlısı, katledilen Dersimlinin kanı üzerinden küçük çıkarını gütmekten öteye düşüncesi olamayan, bugünün korucusu, bugünün AKP'li Kürdü, Mehdi Eker'i ve diğerlerinin vaktindeki Kemalistidir.

Oğlu ise Kemal Atatürk'ün partisinin başında onun sözde inkilaplarını hayata geçirmeye çalışıyor. Kılıçdaroğlu kendisine Kürt demez. Biz Türküz, atalarımız Akşehir'den gelmedir, der. Alevi olduğunu bile gizler. Böyle sahte bir kimlik kazansaydı, sanırmısınız Türkiye'ye aydınlık gelirdi? Adam Afrin'e savaş açınca Kılıçdaroğlu destek verdi. Adam HDP li vekillerin dokunulmazlığını kaldırınca Kemal Kılıçdaroğlu CHP'si oy verdi. Adam baba dede toprağını, mezarlarını, kutsal yerlerini bombalıyor, ormanları ateşe veriyor, ama kılıçdaroğlu baltayı vuranın hınk deyicisi oluyor.

Yani bu mu bize aydınlık getirecekti?

Adam Cumhur İttifakı kurdu. Peki Kemal ne yaptı? Asenayı meclise taşıdı. Eskiden bir MHP vardı. Kemal politikasıyla ikinci MHP'yi çıkardı. Daha önceleri Ekmeleddin denen bir faşisti C.başkanı yapmasını düşünün. Bu Kemal oradan süpürülüp atılmadıkça muhalefet çıkmaz. Kemal devletin derin adamıdır.

Bizim cenaha gelince, HDP'nin herşeye rağmen barajüstü kalması büyük başarıdır. Neyse ki, Türkiye partisi yaptıkları HDP'den çok sayıda Türk arkadaş milletvekili olabildi. Hiç olmazsa bunlar bize aydınlık getirir umudundayız. Ama oralardan gelen oyun ise, yarım puan kadar olduğunu bir kamuoyu araştırmacısı söylüyor. Kürdün omuzu geniş isteyen atlıyor. Bu sayın bileşenler „işçi sınıfı" derler ama bakıyoruz ki o sınıf AKP'ye oy veriyor. Bir çeşit çelişkiler dolu bir Türkiye. Veysi Ağabey'in ideolog olarak TKP'yi nekadar ileri götürdüğü bilindiğine göre, çalakalem, günün koşullarına uymayan yorum ve analizleriyle bakalım bizi nereye kadar götürür?

Velhasılı kelam, Türkiye'ye karanlık yaraşıyor. Gerçi her gece sabaha gebedir, ama siz siz olun uzun hatta çok uzun süre bu karanlığa hazır olun. Her yer karanlık!

Kürdün umudu ise kendi örgütlülüğünde, yüce dağlarından dökülen güneşe dönüktür. Gözümüz kutsal dağlarımızda, ruhumuz ve varlığımız, aydınlığımız oradadır. Bunu alamazlar. Buna karanlık getiremezler. İşte siz buna hazır olunuz.

www.haydar-isik.com
https://www.facebook.com/haydar.isik2
https://twitter.com/#!/yazarhaydarisik

Bu haber 925 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1347 gün önce
1472 gün önce
1527 gün önce
1609 gün önce
1629 gün önce
1662 gün önce
1714 gün önce
1740 gün önce
1787 gün önce
1791 gün önce
1817 gün önce
1917 gün önce
1923 gün önce
1977 gün önce
1993 gün önce
2017 gün önce
2081 gün önce
2102 gün önce
2135 gün önce
2166 gün önce
2190 gün önce
2266 gün önce
2301 gün önce
2309 gün önce
2351 gün önce
2407 gün önce
2433 gün önce
2440 gün önce
2500 gün önce
2509 gün önce
2525 gün önce
2526 gün önce
2545 gün önce
2554 gün önce
2561 gün önce
2572 gün önce
2626 gün önce
2636 gün önce
2650 gün önce
2657 gün önce
2660 gün önce
2811 gün önce
2823 gün önce
2829 gün önce
2880 gün önce
2909 gün önce
2930 gün önce
3189 gün önce
3211 gün önce
3272 gün önce
3276 gün önce