Lütfen bekleyin..

Haydar IŞIK

Aysel TUĞLUK

07 Ekim 2017, 13:25

Ben ağır bir hastalıktan kurtuldum ve 80 yaşıma girdim. Geçen sene 17 Ağustos saat sekizde ameliyata götürülecekken uyku tutmadı sabah saat altıda SMS ile kızıma vasiyetimi yapıp Dersim'de nereye gömülmek istediğimi yazdım. Eşim Alman ve Almanya'da mezarlıkları gören buranın birer çiçek bahçesi olduğunu, temizliğini ve bakımını görür. Eşim burada gömülmemi çok istedi. Onun babasının mezarına gösterdiği ihtimamı bizzat yaşayan olarak, hayır ben Dersim'de gömülmek istiyorum dedim. Orada çiçeğe gerek yok. Orası benim halkımın kutsal vatanıdır. Türk devletinin işgalinde olsa bile, nasıl ruhum oradan ayrılmıyorsa, ölüm halinde cesedim oradan ayrılmamalı.

Hatun Tuğluk, pencereden gördüğü mezarlığa gömülmesini vasiyet etmiş. Bunca bilinçli çocuk yetiştiren Hatun demek ki ne komşularını ve ne de sistemi tanıyabilmiş. Yalnız o mu? Pek çok Kürt yıllarca Almanya'da yaşar ama cenazesi Ankara, İstanbul, İzmir'e gider. Kürtlerin dilemması, Kürt doğar ama ölürken Türk olur. Aysel Tuğluk çığlıklar içindeydi. Acısına yürek dayanamazdı. Ama sen gel gör ki, faşist kafada ne vicdan, ne insanlık, ne de komşuluk hakkı aranır. Sistem Türk halkını beyinsiz, ruhsuz, vicdansız yapmış. Katil mentalitesi vermiş. Haydi deyince Kürde saldıran, Aleviye saldıran, politik farklı düşünen seküler insana saldıran linç karakterine büründürülmüş bir halk.

Buraya nasıl gelindi?

"Biz ne dedik?" "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" dedik. Durmadan bunları söyleyen kim? Hitler gibi kolunu yukarı kaldırıp Rabia işareti yapan zat terörist Müslüman Biraderlerin işaretine teklik içeriğini verirken Türk halkına linç mentalitesi kazandırıyordu. Türk ve Sunni Müslüman dışında kimseye yaşam hakkı vermiyor. Devlet onun, halk onun, asker ve polis onun, meclis onun, kanun onun, anayasa ona göre hazırlandı ve uyduruldu. Yıllarca teklik uğruna Kürt öldürüldü. Şimdi kalkıp Hatun Tuğluk'a Ankara'da yer vermediler diye yakınmayın.
Beklenen buydu.

Çünkü bu teklikte Alevi yoktur.

Bu teklikte Kürt yoktur.

Bu teklikte seküler ve demokrat olmak yoktur.

Yıllarca bunu propaganda eden sistem, dinci ve kinci, linçci gençlik ve toplum yetiştirdi.

Bu sistem, Miyanmar'dan göçertilen insanlara Sunni oldukları için yardım ulaştırıyor. Ama Kürtleri göçertiyor. Şehirlerini yerle yeksan yapıyor, Cizre'de yüzlerce insanı bodrumda canlı canlı yakıyor. SUR, CİZRE, ŞIRNAK, NUSAYBİN, GEWER bombalanıp yerle bir edilirken, asker ve polis YÖH ve PÖH ve diğer Osmanlı teröristlerin duvarlarımıza yazdıklarını hatırlayınız. Bu sistem Alevi dergahlarını tanımıyor. İslamda yalnız cami var derken, camiye git diyor. Kürdü Türk, Aleviyi Sunni yapmak istiyor.

Bu sistem insanı vicdansız yapmış. Vicdanı olmayanın dini olmaz. Çünkü her değer vicdanla kazanılır. Vicdanı olmayan ruhsuz biridir. İnsanı biçer, kafasını Dersim'de yaptıkları gibi enseden keser. Kürtlerin kutsal yerleri mezarlık ve ziyaretlerini bombalar. İnsansız hava uçaklarıyla insanımızı katleder. Bunlar aynı zamanda ölüyü mezardan çıkarıp lime lime eder. Bunlar sağ yakaladığı gerillayı parçalayıp kulak ve burunlarını kesip hatıra olarak saklar, sonra yüce Türk milleti olmakla övünür. Azgın sisteme azgın halk gerekir.

Azgın Türklük tekliğine bir de DAİŞ'in Sunni İslam barbarlığı eklenince Hitler faşizmiyle yarışır. Suriye'de Alevi askerlerin ciğerlerini yediler. Merasimle Alevilerin kafasını kestiler. Barbarlıkta sınır tanımayan DAİŞ İslamı ile Türk ırkçılığı sentez olunca, Kürdüm, Aleviyim, insanım, sekülerim diyen canlıları elinden gelse canlı canlı toprağa gömer. Bunu yapan ölüye saygı duyar mı?

Onun için benden siz Kürt ve Alevilere dost tavsiyesi, eğer biraz içinizde Alevilik ve Kürtlük varsa, doğduğunuz köye yani welatınıza dönmeye bakınız. Hatun Tuğluk'u mezardan çıkartan, yakında öbür Kürt ve Alevilerin mezar taşlarını kırar. Faşizmin sınırı duvardır. Bu faşizm DAİŞ İslamı-Müslüman Birader dörtlüsüyle mayalanmışsa kafası duvara çarpana kadar önü her katliama açıktır.

Aysel Tuğluk ve akrabalarının ve Kürt halkının başı sağolsun. Hatun Ana öldükten sonra da Kürt ve Alevi halkına bir iyilik yaptı. Türkün ırkçı, dinci faşist sistemini onlara somut halde gösterdi.

www.haydar-isik.com
https://www.facebook.com/haydar.isik2
https://twitter.com/#!/yazarhaydarisik

Bu haber 1878 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1684 gün önce
1808 gün önce
1863 gün önce
1946 gün önce
1965 gün önce
1998 gün önce
2050 gün önce
2076 gün önce
2124 gün önce
2128 gün önce
2153 gün önce
2253 gün önce
2259 gün önce
2313 gün önce
2330 gün önce
2353 gün önce
2418 gün önce
2439 gün önce
2472 gün önce
2502 gün önce
2527 gün önce
2603 gün önce
2637 gün önce
2646 gün önce
2688 gün önce
2732 gün önce
2744 gün önce
2769 gün önce
2776 gün önce
2837 gün önce
2846 gün önce
2861 gün önce
2862 gün önce
2882 gün önce
2891 gün önce
2897 gün önce
2908 gün önce
2963 gün önce
2972 gün önce
2986 gün önce
2993 gün önce
3147 gün önce
3159 gün önce
3165 gün önce
3216 gün önce
3245 gün önce
3266 gün önce
3525 gün önce
3547 gün önce
3608 gün önce
3612 gün önce