Lütfen bekleyin..

Haydar IŞIK

ENDLÖSUNG (Sonunu Getirme)

27 Ağustos 2017, 12:00

"Halkın kafası tek millet tek devlet tek vatan ve Ari ırkı saflığıyla doldurulmuş, Hitler'in peşinden koşturuyordu. Mukayese ediniz, Erdoğan ve Bahçeli'nin ırkçı ve tekçi söylemleriyle Hitler faşizmi arasında fark var mı?"

"Endlösung" Hitler Almanyası'nda 40'lı yılların başında mazlum Yahudi halkını Almanya'da ve Avrupa'da soykırıma uğratmak için getirilen önlemleri içeriyor. Nerede olursa olsun Yahudileri imha etmek amaçlı soykırımı ifade eden kavramdır. Sakın kalkıp, Hitler bunu yaptı, Alman halkının bu soykırımla ilişkisi yok demeyin. O konuşurken "Heil Hitler" deyip havaya kalkan kolları unutmayın. Alman halkının büyük günahı olduğunu bugün kendileri söylüyor. Uzun yıllar Alman ordusu (Wehrmacht)'ın bu soykırımda günahı olmadığı yazıldı, çizildi. Alman bilim adamları bunun yanlışlığını araştırıp ortaya çıkardı ve ordunun büyük günahını kanıtlarla ortaya koydular.

Buradan bugünün Türkiyesine dönüp soralım. Kürdistan'da şehirler, kasabalar yerle yeksan yapıldı. Vecdi Erbay Diyarbakır'dan Sur'un polis ablukası altına alındığını yazdı. Kürdistan'da orman yangınları görülmemiş şekilde sürüyor. Dersim'de hala yangını devam eden BEZİK ORMANI'nı bizzat tanıyordum. Balta girmemiş ormandı. Orada ayı gördüm, güzel gözlü ceylanlar gördüm. İnsanın tüylerini kaldıran gizemliliği vardı. Haftalardır yanıyor. Kürtlerin anadili, kültürü, kimliği yasak altında. Siyasi partisi HDP tamamen işlevsiz hale getirilmiş. Yaptıkları adalet mitinglerini basından izlemişseniz, beş on kişi bir meydanda polis çemberinde tutuluyor. Erdoğan Kürdistan dağlarının ismini art arda sayarak öldürdüğü Kürtlerin sayısıyla övünmektedir. Yine Erdoğan, Fırat Kalkanı ile hançer gibi Kürtlerin göğsüne girdik, diyor.

Bahçeli, özgürlüğü düşünen Kürdün kafasını koparmalı, diyor. Daha eyleme geçmeden kafa koparılmak isteniyor. "Kuzey Irak'taki referandum, Kürdistan devletinin provasıdır. Ya şimdi vatan diyerek haykıracağız ya da safsatanlardan sayılacağız. Kurtuluş mücadelemizin esasları, milli ruhumuza göre temellendirilmiştir."

Kürtlere karşı seferberlik ilanı haberleri basında yer alıyor.

İran ile beraber Kandil ve Sincar'a imha savaşları götürecekler.

YEKİTİ'nin 17 senelik ofisi kapanıyor.

Barzani'nin referanduma gitmesi savaş nedeni görülüyor.

Şimdi tüm tehlikeleri, bazıları tehlike olmaktan çıkmış gerçeklik olmuş, alt alta getirdiğinizde ne görürsünüz? Kürt halkını imha etme planları adım adım sürdürülüyor. Buna Almanca Endlösung dendiğini arzetmiştim. İslamo Türk faşist sistemi, halkının çoğunluğunu arkasına alarak Kürde son darbeyi vurarak bitirmek istemektedir.

Kim yapıyor? Erdoğan, Bahçeli ittifakı mı? Şüphesiz AKP ve MHP partileri bu işte başat görev üstlenmişler. Ama onların çaldıkları müziğe, uygun adım ardından giden ise Türk halkıdır. Merak ediyorum rahmetli Mihri Belli sağ olsaydı ne yapardı? Eskiden Zaman Gazetesine gitmiş güneyde kurulacak Kürt devletine siz Müslümanlar, biz komunistler bir olup karşı çıkalım, demişti. Solcu, dinci, futbolcu, Kemalistler, ulusalcılar, seküler geçinen Türklerin Kürdistan'da devletin halkımıza biçtiği bu kefene ne diyeceğini hayal gücünüze bırakıyorum. Babasını ve akrabalarını tanıdığım Kılıçdaroğlu ve onun CHP'si seküler olabilir ama Kürde karşı duruşu AKP ve MHP ittifakından farklı mı?

Türkiye sistemi, Kürtleri bir daha uyanmayacak şekilde sonunu getirmek için seferberlik açarken, arkasında Kürt düşmanlığıyla doldurulmuş Türk halkı görmüyorsanız, Alman faşizmini iyi okuyunuz, derim. Şüphesiz pek çok Alman hayatını ortaya koyarak cansiperane faşizme karşı çıktı, ama bu kesim marjinaldi. Halkın kafası tek millet tek devlet tek vatan ve Ari ırkı saflığıyla doldurulmuş, Hitler'in peşinden koşturuyordu. Mukayese ediniz, Erdoğan ve Bahçeli'nin ırkçı ve tekçi söylemleriyle Hitler faşizmi arasında fark var mı?

Türk devleti, Türk hükümeti, Türk-İslam cihadi anlayışla dünyada yaşayan Kürtlere karşı seferberlik açmış durumdadır. Peki Türkiye'de on binlerce bilim adamı, akademisyen, aydın, seküler ilerici insan tepki gösterdi mi? Türk profesörler İŞİD (DAEŞ) karakterli Türk ordusunu sorguladı mı? Hayır. Dersim'de insanların kafası enseden kesiliyordu. 70.000 Kürt ve Alevi Dersim'de soykırımdan geçirildi. Türk bilim adamlarının bugüne kadar bu konuda çalışması oldu mu? Türkiye seferberliğe çıkmış Kürt soykırımı yapacağını açıkça konuşup yazarken, Türk halkı Erdoğan'ı alkışlıyor.

Kürtler ise, kendilerini bekleyen imhadan haberleri yokmuş gibi duruyorlar. Oysa Türk ırkçı faşist sistemine, onların Kürde vuracakları son darbeye karşı seferber olmaları bir haktır.

Öbür yandan Barzani çok yanlış yaptı. Türkiye'nin kucağına oturdu. Ülkeyi bağımlı kıldı. Türkiye'ye 18 askeri üs verdi. Politikası ileri görüşlü değildi. Akrebi koynuna soktu. Şimdi bağımsızlık referandumuna gidiyor. Sormazlar mı adama sen 18 askeri üssü niye ve kime karşı verdin? Bunca dostun idiyse bu Türk İslam faşizmi referandum yapmana gerek kalmazdı. Barzani, Hewler'i küçük Ankara yaptı. Türklere çok sayıda askeri üs verdi. 2003 yılında Kandil'e gittiğimde bu üslerden gerillaya çağrı yapıyorlardı, dağdan in gel sıcak çorbamızı iç. Türk halkının adil adaletine sığın, propagandasını yapıyorlardı.

Yine de bunca tarihi darlığa itilen Kürt halkının partileri birlik olmak zorundadır. Hatta Barzani birliğe zarar verse de bağımsızlık konusuna destek devam etmelidir. Yapılması gereken onu eleştirmekle beraber bağımsız Kürdistan'a evet demektir.

Bir anımı arzedeyim. 1992 de Alman öğretmenler sendikasındaki arkadaşlarımla Duhok yakınlarında altı sınıflı üç köy okulu yapma projemiz yürütülmekteydi. Şehit Şexo Dirlik, yanında bir arkadaşıyla büroma gelmişti. "Hoca okul yapacaksan kuzeye yap, Barzani bizimle savaşıyor." demişti. Tartışmamızın sonunda ikna olan bu saygın insan, "Hoca bildiğin gibi yap." deyip gitti bir süre sonra şehit düştüğünü öğrenince çok üzülmüştüm. Okullar, Kürdistanlı çocuklar için yapıldı.

Kürtler büyük bir halktır. Kürdü devletsiz bırakan, onun birlik olmamasıdır. Bitlisli Şeref bize şu atasözünü bırakıyor. Birlikten devlet doğar. Benim de Kürdistanlılara tavsiyem şudur. Endlösung başımızdayken, birlik olmamak ihanettir.

Bu haber 2070 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1353 gün önce
1477 gün önce
1532 gün önce
1615 gün önce
1634 gün önce
1667 gün önce
1719 gün önce
1745 gün önce
1793 gün önce
1797 gün önce
1822 gün önce
1922 gün önce
1928 gün önce
1982 gün önce
1999 gün önce
2022 gün önce
2086 gün önce
2108 gün önce
2140 gün önce
2171 gün önce
2195 gün önce
2272 gün önce
2306 gün önce
2314 gün önce
2357 gün önce
2401 gün önce
2412 gün önce
2438 gün önce
2445 gün önce
2505 gün önce
2514 gün önce
2530 gün önce
2531 gün önce
2551 gün önce
2559 gün önce
2566 gün önce
2577 gün önce
2632 gün önce
2641 gün önce
2655 gün önce
2662 gün önce
2665 gün önce
2816 gün önce
2828 gün önce
2834 gün önce
2885 gün önce
2914 gün önce
2935 gün önce
3194 gün önce
3216 gün önce
3277 gün önce
3281 gün önce