Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / 12. Zilan Kadın Festivali 18 Haziran’da

12. Zilan Kadın Festivali 18 Haziran’da

16 Haziran 2016, 23:28

Kurum temsilcileri Rojava'dan Şengal'e ve Bakur'a uzanan direniş çizgisini sahiplenmek ve kadın iradesinin yenilmezliğini Avrupa'da göstermek için, tüm kadınları iki gün sonra gerçekleştirilecek festivale katılmaya çağırdı.

12'ncisi Dortmund'da düzenlenecek Zilan Kadın Festivali'ne sayılı günler kaldı. 18 Haziran günü yapılacak festival, öz savunma ve örgütlülük temasıyla gerçekleştiriliyor. Avrupa’da yaşayan tüm kadınların farklılıklarını, talep ve hedeflerini yansıtmayı hedefleyen festivale kadın kurumlarından çağrı geldi. Festivalin hazırlık kapsamına ve kadın direnişine layık bir katılım beklediklerini ifade eden kadınlar, erkek egemen sisteme karşı mücadele eden tüm kadınları 18 Haziran'da buluşmaya çağırdı. 

 

'Kadın direnişine layık olmak istiyoruz'

Medya Botan (Festival Hazırlık Komitesi üyesi): Uzun süredir bu festivalin hazırlıklarını yapıyoruz. Konseptimizi geniş tuttuk. Kadın direnişini yansıtma temelinde bütün renkleri buluşturmayı esas aldık. Evrensel ruhu Zilan Kadın Festivali'ne taşımak kadar Kürdistan'da öz yönetim direnişlerini selamlama ve desteklemeyi amaçlıyoruz. Her yıl olduğundan daha fazla bir katılım bekliyoruz. Hazırlıklarımızı buna göre yaptık. Rojava'da, Kuzey Kürdistan'da ve Şengal'de yürütülen direniş ruhuna layık olmak istiyoruz. Bu temelde bütün halkımızı, sol-sosyalist bütün kadın gruplarını 12'ncisini gerçekleştireceğimiz festivale bekliyoruz. 

 

'Direniş çizgisini sahiplenmek önemli'

Münevver Azizoğlu (Almanya Kürt Kadın Birliği-YJK-E sözcüsü): Zilan Kadın Festivali 12 yıllık bir gelenek olarak Kürdistanlı kadınların dış dünyadaki temsili ve yüzü haline geldi. Kültürel ve uluslararası boyutunun yanı sıra Kürt kadınların özgürlük perspektifini dış dünyaya tanıtmada da önemli bir rol üstleniyor. Festivalin bu yılki "Özerk alanlarda özgürlük mücadelesini yükseltelim" sloganıyla sadece Kürt kadınları için değil cinsiyetçi, milliyetçi, dinci ve faşizan saldırılarla yüz yüze kalan bütün kadınlar için öz savunma çizgisini sahiplenme çağrısıdır. Kürt kadınlar, Şengal'den Rojava'ya ve Bakur'a uzanan özgürlük mücadelesinin meşru ve haklı direnişini sergiliyor. Bu nedenle tüm Kürdistanlı ve dost kadınların Zilan Kadın Festivali'ne katılarak, direniş çizgisini sahiplenmesini önemli buluyoruz.

 

'Gelin, onurlu barış kararlılığımızı yineleyelim'

Songül Talay (Ceni Kürt Kadın Barış Bürosu temsilcisi) : Zeynep Kınacı'nın (Zîlan) şehadetinin 20. yıldönümünü özgür bir yaşam için mücadele eden bütün kadınlara adıyoruz. Sömürücü faşizme karşı 'kadın, yaşam, özgürlük' felsefesiyle adım adım inşa edilen demokratik konfederalizmin Kürt kadınlar şahsında kazandığı her defasında yeniden ispat ediliyor.  

Bu nedenle başta Kürt kadınları olmak üzere tüm Kürdistanlı ve Avrupalı kadınlara çağrım şudur: Gelin, özgürlük tanrıçalarımız olan Zîlan, Sara, Sêvê, Asya ve binlerce mücadele eden kadını sahiplenmek için festivale güçlü katılalım ve onurlu barış kararlılığımızı yineleyelim. Direniş kültürümüzle özerk alanlarda özgürlük mücadelesini hep zirvelerde tutalım. 

 

'Gelin ki kirli savaşa dur diyebilelim'

Nazire Gültekin (İki şehit annesi): Zîlan, Dêrsim'in Tuncelileşmemesi için bu eylemi yaptı. Onun eylemiyle gurur duyuyorum. Onun ardılları da çoktu. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi  anıyorum. Ben şehitlerin annesiyim. Gençlerimiz, kızlarımız, özellikle kadınlarımız; gelin, festivali Zîlan'ın eylem ruhuyla sahiplenelim. Bu festival kadınlar için çok önemli. Kadınlar çocuklarını, gelinlerini, akrabalarını toplayıp festivale getirsinler ki bu kirli savaşa 'dur' diyebilelim. Önderliksiz bir yaşamı istemiyoruz, festivalde önderliğimizin özgürlüğünü talep edelim. Festivalimizin coşkulu, heybetli geçeceğine inanıyorum.  

Cennet Yıldız (Dortmund Rozerin Kadın Meclisi sözcüsü): AKP'nin Kürt halkı üzerindeki soykırım uygulamalarını boşa çıkarmak için tüm kadınları festivali sahiplenmeye çağırıyorum.

 

Bu haber 794 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Dersim İnşa Kongresi (DİK) Kadın Meclisi Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve F..