Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / DİK Kadın Meclisi; 9 Ocak 2013 tarihi bizim için kara bir gündür!

DİK Kadın Meclisi; 9 Ocak 2013 tarihi bizim için kara bir gündür!

09 Ocak 2022, 15:10

Dersim İnşa Kongresi (DİK) Kadın Meclisi Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan’ı katledilişlerinin 9. yılında bir mesaj yayınladı.

DİK Kadın Meclisi yayınladığı mesajda ''Kadın örgütlerini, her kadını, her vicdan sahibi insanı Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan’ın sesi olmaya çağırıyoruz!' diyerek, ''Bizler Dersimli kadınlar olarak Sakinemize yeniden söz veriyoruz. Yarım bıraktığını biz tamamlayacağız! Hayalin olan özerk Dersim’i inşa edeceğiz!'' vurgusunu yaptı.

''9 Ocak 2013 tarihi bizim için kara bir gündür!'' açıklamasının devamın da DİK kadın Meclisi şu görüşlere yer verdi;

O gün Paris’te canımızdan can alındı. Can yoldaşlarımız Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan katledildi!  Öfkemiz de acımız kadar büyüktür. Üç kadın yoldaşımızı, üç canımızı, alçakça haince katlettiler. 

Katliam dünyanın gözü önünde yaşandı. Ancak gerçek failler bilinmesine rağmen bugüne kadar hesap sorulmadı ve adalet sağlanmadı. Gerçek devletlerarası çıkar ilişkileri ve kirli pazarlıklara kurban edildi. Biz ve vicdanı olan insanlar gerçeği biliyor. 

Ortada net olmayan bir durum yoktur. Paris katliamı emrini verenler bellidir. Bu kişilerin insanlığa karşı işledikleri suçtan uluslararası mahkemelerde yargılanıp hesap vermeleri gerekir. Biz Dersimli kadınlar olarak; bunun gerçekleşmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Sakine Cansız; bir devrimci liderdi, kadındı, Kürt’tü, Aleviydi, enternasyonaldi ve Dersimliydi. Elbette Sakine Cansız’ın eşitlik ve özgürlükten yana olan her insanın kalbinde ve yüreğinde  özel yeri vardır. Ancak biz Dersimli kadınlar için Sakine Cansız çok daha fazlasıdır. O bizim önderimiz, yol göstericimiz, baş kaldırımız ve yere düşürmeyeceğimiz onurumuzdur. Her Dersimli ondan çok şey öğrenmiştir. Her Dersimli kadın onun gibi olmak istemiştir. O bize direnişi ve boyun eğmemeği öğretti. Bize bıraktığı bu miras yolumuzu aydınlatmaya ve bize önderlik yapmaya devam edecektir. 

Sakine Cansız hayatını Kürtlerin, Alevilerin ve ezilenlerin özgürlük ve eşitlik mücadelesine adadı. O aynı zamanda Dersim kadın örgütlenmesi ve Dersim İnşa Cemiyeti’nin kurucusudur. Bu nedenle Dersim İnşa Kongresi, Sakine Cansız’dan bize miras ve emanet kalmıştır. Dersim’in, Dersim kadının acısını, özgürlük tutkusunu ve öfkesini en iyi o bilirdi. Biz Dersimli kadınlara söyledikleri şuydu; ‘‘susmayın, örgütlenin ve mücadele edin.’’ Dersimli kadınlar olarak Sakinemize yeniden söz veriyoruz.

Gösterdiğin yoldan geri dönmeyeceğiz. Yarım bıraktığını biz tamamlayacağız! Hayalin olan özerk Dersim’i inşa edeceğiz!

Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan’ı katledilişlerinin 9. yılında saygı ve minnetle anıyoruz. Kadın örgütlerini, her kadını, her vicdan sahibi insanı Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan’ın sesi olmaya çağırıyoruz! 

DERSİM İNŞA KONGRESİ - KADIN MECLİSİ

09.01.2022

Bu haber 621 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Hollanda'da VVD Milletvekili Dilan Yeşilgöz, devrik kabinenin yeni Ekon..