Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Dersim'de Suruç ve kadınlar için adalet

Dersim'de Suruç ve kadınlar için adalet

12 Haziran 2016, 21:04

ESP Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) üyeleri katledilen kadınlar için düzenledikleri "Her ayin 11'nde yaşamı savunuyoruz" eylemlerini, bu ay Suruç şehidi kadınlar için gerçekleştirdi.

Dersim'de Seyit Rıza Meydanı'nda biraraya gelen sosyalist kadınlar adına açıklama yapan Ayşe Esmer, AKP'nin iktidarı kadın ve çocuk düşmanı politikalarının akıl almaz bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

AKP hükümetinin ataerkil devlet aklıyla beslendiğini vurgulayan Esmer, "Hergün kadınların ölümüne, yüzlerce kadının psikolojik, fiziksel, cinsel şiddete uğramasına yol açın yarım aklın ürünü adalet düzeninizden korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz. Direniyoruz!" dedi.

Meclis Boşanma Komisyonu raporunu tanımadıklarının altını çizen Esmer, "Erkek devlet şiddetiyle katledilen tüm kadınları için kadın dayanışmasını büyütme sözü veriyoruz. Yaşasın kadın dayanışması" diye konuştu.

(ethahaber)

Bu haber 770 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Dersim İnşa Kongresi (DİK) Kadın Meclisi Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve F..