Erdoğan Yalgın’ın genel yayın yönetmenliğinde, Demokratik Alevi Federasyonunun iki ayda bir çıkan Semah dergisi, Mayıs/ Haziran aylarının 27. sayısı okuyucusuyla buluştu.
Semah dergisinin ana konusu “Alevi coğrafyası ve demografisi“ Bununla birlikte dergide; Maraş/ Terolar başta olmak üzere Sıvas/ Koçgiri bölgelerinde yapılması planlanan mülteci kampı ve Alevilerin buna karşı eylemliliklerini konu edinen yazılar ele alınmış.
Semah dergisinin sunum yazısında, “Semah dergimizin bu sayısını; “Alevi Coğrafyası ve Demografisi“ konulu dosyalara ayırmayı planlamıştık! Dolayısıyla tarihsel süreçleri içinde Alevilerin dağılım coğrafyası ve nüfus yoğunluklarını konu alan başlıklara yer verecektik! Zira Alevilerin tarih sahnesine çıkış ve dağılım coğrafyası hakkında yeterince derli-toplu araştırmaların yapılmadığı bilinmektedir. Bu vesileyle, Alevilerin ana yurtlarının ve etnik yapılarının tarihsel dönemeçlerde nasıl gelişim gösterdiğine dair verileri ele alacaktık! Bu alana ilişkin araştırmacı yazarlarımız, çalışmalarında bazı donelere kısmen de olsa temas ettiler.“ denilmektedir.
Zazaca yazılarında yeraldığı Semah dergisindeki yazı ve yazarlar şunlardan oluşmaktadır.
Hamza Aksüt: Alevi coğrafyası.
Elif Sonzamancı: Hüzünlü bir Alevi coğrafyası:
İç Toroslar (araştırmacı-yazar Mehmet Bayrak ile röportaj)
Mehmet Kabadayı: Aleviliğin kadim merkezi Çorum
Hüseyin Ozan: Dersim’in kutsal mekânları.
Mustafa Karasu: Topluluk yaşamı ve toplumsalliğı hedeflenerek Aleviler yok edilmek istenmektedir.
Halil Dalkılıç: Yurt toplumsal sırrı mekandır.
Aysel Öztürk: Baciyan-ı rum örgütünden günümüze kadar Alevi kadının gücü (Fatma bacı’dan Sakine Cansız’a kadar Alevi kadını).
Şükrü Yıldız: Bir sürgün hikâyesi: Terolar.
Murat Işık: kampları demokratik direniş durdurur.
Daîmî Doğan: Raa heqi de tayê rozî, edetî û rozşênî.
İbrahim Beyaz: tirkîya de rewşa demokrafîk û etnîsîtêya alewîyan.
Can Kasapoğlu: Semah panaroma.
Derginin kapağını Osman Oğuz, mizanpajını ise Murat Öztürk hazırladılar.