Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / WOMEX, yılın sanatçı ödülünü Aynur Doğan'a verdi

WOMEX, yılın sanatçı ödülünü Aynur Doğan'a verdi

03 Kasım 2021, 10:07

Uluslararası Dünya Müzik Fuarı Womex, 2021 sanatçı ödülünü, Dersimli sanatçı Aynur Doğan'a verdi. Womex, Doğan'ın “Kürt ve Alevi müziğine yaptığı katının yanı sıra siyasi baskı karşısında sanatıyla gösterdiği sağlam duruş” nedeniyle layık gördüğünü açıkladı.

Müzik dünyasında 1999 yılından bu yana sanatçı, profesyonellik ve müzik yapım şirketlerini ödüllendiren WOMEX’in 2021 Ödül Töreni yapıldı. Uluslararası çapta 20 müzik yapım şirketinin onurlandırıldığı törende yılın sanatçı ödülünü Dersimli sanatçı Aynur Doğan aldı. Profesyonel müzik ödülü ise Global Music Match’e verildi.

Geçtiğimiz ağustos ayında WOMEX’in Doğan’a verilme nedeni şöyle açıklanmıştı: “Womex, Doğan’ın özellikle Kürt ve Alevi kültürünün korunmasına yönelik çalışmaları, siyasi baskı karşısında sanatıyla gösterdiği duruş ve sanatçılar için örnek teşkil etmesi nedeniyle bu ödüle layık görüldüğü.

Portekiz’de gerçekleşen ödül törenine bini aşkın konuk katıldı. Dünyanın çok çeşitli ülkesinden müzisyenler ve müzik severlerin katıldığı törende popüler kültürden, yöresel ezgilere katılımcılar müzik şöleni yaşadı.

Bu haber 277 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Mazgirt kitabın hazırlıkları yaklaşık iki yıl sürdü. Sürecin görece uzun ol..