Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / DİK; Katili Türk devleti, Yardımcısı ise Fransa İstihbarat Teşkilatıdır.

DİK; Katili Türk devleti, Yardımcısı ise Fransa İstihbarat Teşkilatıdır.

10 Ocak 2021, 10:31

Kürtlerin katliam, soykırım, imha, kaybettirilme, sokak ortasında infaz edilme güvencesizliği Avrupa’da güvenceye dönüşemiyor. Tarihe, 'Paris Katliamı' olarak geçen Sakine ve Arkadaşlarının Katili Türk devleti, Yardımcısı ise Fransa İstihbarat Teşkilatıdır.

Dersim İnşa Kongresi (DİK), Paris katliamının 8. yılında Sakine Cansız ve arkadaşları için bir mesaj yayınladı.
 
Yaynladığı mesajda DİK, 'Sakine ve Arkadaşlarının Katili Türk devleti, Yardımcısı ise Fransa İstihbarat Teşkilatıdır.' dedi.
 
Açıkamanın devamında şunlar belirtildi;
 
Kürtlerin katliam, soykırım, imha, kaybettirilme, sokak ortasında infaz edilme güvencesizliği Avrupa’da güvenceye dönüşemiyor.
 
Kanlı bir tarihe sahip olan Türk devleti, 9 Ocak 2013 Paris’te gerçekleştirdiği hunhar ve barbar bir suikastla, 3 Kürt kadını infaz etmişti.
 
Sakine, Dersim soykırımında geri kalan Dersimli sayılı ailelerden birinin çocuğu olarak dünyaya geldi. O da akranları gibi çocuk masalları dinlemek yerine Dersimin soykırım hikayelerini dinleyerek büyüyen binlerce, on binlerce çocuktan biridir. İşte onu çok genç ve çok erken yaşta Kürt ve Kürdistan özgürlüğü için mücadeleye sevk eden buydu.
 
Fakat Sakine, Avrupa’nın ‘demokratik’ ülkeleri olarak ifade edilen ülkelerden birinde, kirli hesapların pazarlığı sonucu Türk devletinin infaz timlerinin cinayetine kurban verileceğini düşünmemişti.
Bu katliamla, uluslararası kirli ilişkiler uğruna Kürt kadınlarının, halkının, Kürdistan’ın nasıl bir pazarlık malzemesi olarak kullanıldığı da ortaya çıkmıştır.
 
NATO’yu arkasına alan Türk devleti Kürdistan’da katliam ve soykırım, Avrupa ülkelerinde Kürt siyasilere karşı suikast cinayetlerini yürütmekten çekinmemiş ve hala bu faaliyetlerini sürdürüyor.
Sakine ve Arkadaşlarının Katili Türk devleti, Yardımcısı ise Fransa İstihbarat Teşkilatıdır.
 
Fransa devletini, cinayette rolü olan istihbarat, siyaset, Ticaret alanındaki bütün işbirlikçileri ortaya çıkarmaya, bu cinayetin karanlık yüzünü aydınlatmaya ve faillerini cezalandırmaya davet ediyoruz!
AB üyesi ülkelerini kendi demokratik değerlerine sahip çıkmaya, Paris cinayetini aydınlatmaya çağırıyoruz!
 
Türk devleti ve bu cinayette ona destek sunan bütün güçleri nefretle lanetliyoruz!
 
Dersim İnşa Kongresi (DİK)
Bu haber 355 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Dersim İnşa Kongresi (DİK) Kadın Meclisi Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve F..