Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / 'Savaş Pınarı' / Haydar Işık yazdı

'Savaş Pınarı' / Haydar Işık yazdı

13 Ekim 2019, 15:56

Adam „Barış Pınarı“ diye Kürde soykırım savaşı açıyor. Adına „barış“ diyor. Dünya aptal, kendisi akıllı. Bu ne demektir? Ben „Barış Pınarı“ derim ama Kürde dünyayı zindan ederim. Adeta Hitler, Yahudi halkına, size yeni evler yaptım oraya yerleştireceğm, sonra da yaptırdığı düzinelerle Konzentrationslagerlerde (toplama kampları) endüstriyel imha etmesine benziyor.

Meclisten savaş tezkeresi çıkartırken bütün partiler HDP hariç, histerik çığlıklar eşliğinde savaş istediler.

90.000 cami de cemaatiyle savaşa girdi. Fetih ayetleri okudular. Mehmetçik daha fazla Kürt öldürsün. Türk besleme basını ve sözde Erdoğan‘a karşıymış gibi görünen Cumhuriyet, Sözcü gazeteleri ve Internet portalları, velhasıl bütün Türkler tek ağız birlik oldular. Yetmemiş gibi DAİŞ‘in arda kalan kafa kesicileriyle birlik olup saldırdılar. Kürde açılan savaş sarhoşluğu Türk insanını öylesine sardı ki, hani bulsalar kadın erkek, çoluk çocuk kamuflaj elbisesi giyip savaşa gidecek. Şengal‘e DAİŞ gelince, Sunni Arapların komşuları Kürde saldırmasından farkı var mı? Liberal görüşlü olduğu söylenen yazarlar, yazılarını zevkle okuduğum T24 de yazan Mehmet Yılmaz‘dan tutun hemen hemen hepsi Reislerinin „Barış Pınarı“ harekatını, PKK‘ye vurarak, destekliyorlar. Dışişleri Bakanı kamuflaj elbisesi giyerek, biz Kürtleri seviyoruz ama teröristlere karşı savaşıyoruz, demez mi?

Qamçurcu Qemer Efendi‘nin oğlu Kemal Kılıçdaroğlu ön saflarda. Adam Erdoğanla yarışmak için tekbir getiriyor, el açıp dualar okuyor.

„Tekbir!“

„Allah-u-Ekber!“ diye Türkiye seması inliyor.

 

Bu durumu geç olsa da Ferda Çetin anlamış. Ya Şivan Perver? Yayınladığı videoda ağlayarak: „Ulan size ne yaptık?“ diyor. Ah Şivan vah Şivan! AMED‘de sahnede adamın bir yanında Mesut Barzani diğer yanında sen ve „Reis beni de Afrin‘e götür!“ diyen İbrahim Tatlıses değil miydiniz?Kolunu kaldırıp halkımıza alkışlattıran? İlave edeyim. Kürt müziğinin APO‘su Şiwan, Barzani‘in zorlamasıyla gittiğini bana söylemişti.

Sonra da „Kürt kardeşlerim“ dediği boynunda yem torbası olan AKP‘li soysuz Kürtlere bakınız. Soykırım partisinde Reis‘ine parmak kaldıran milletvekili, belediye başkanı, parti başkanlarına bakınız. Tek ağız tek yürek olan Türklerin, Kürdü imha etmeye kalkan faşist ırkçı devletine biat eden Kürde bakınız. Fetih duası okuyan Kürt mollaya bakınız.„Barış Pınarı“ Harekatı adını koymakla Kürtle nasıl dalgasını geçiyor? En büyük hakaret de bu ismi seçmek değil mi? Kürdü katletmek barış olurmu?

 

Halife Ömer zamanında fethedilen Kürdistan‘da az kan dökülmedi. Arap İslam ordusu, Kürtleri canlı canlı Fis Kayalıklarından Dicle‘ye attı. Süleymaniye kana kulandı, Zerdüşt yardıma gelemedi. Kürtleri 30 kilometre çarmıha gerdiler. Şimdi yaptıkları tabii daha modern. Bombala evini barkını yok et, öldür, kalan için ise DAİŞ gibi „Tekbir!“ „Allah-u-Ekber“ deyip kafasını kes. Bağdadi gitti, Erdoğan Halife oldu. İŞİD (DAİŞ) yerine Türkiye geçti. Türk ırkçılığı İslam faşizmiyle sentezlenince ortaya günümüzün ucube Türkiye‘si çıkıyor.

Hani bir söz var: „Alma mazlumun ahını, çekersin aheste aheste.“ Bu kez fena çekeceğe benziyor.

 

Türkiye, Kürdün evrensel insan haklarını inkar için „terörist“ diyor. PKK terörist. YPG terörist. Aslında Kürtler terörist, diyor. Burada Kürde düşen ise „Sen PKK-PYD terörist diyorsan, evet ben teröristim.“ demelidir. PKK Kürde dayatılan savaştan doğan haklı bir örgüttür. Bazı yanlışları olsa da Kürdün ulusal kurtuluş örgütüdür. O terörist ise Kürtler de teröristtir.

 

Şimdi de PKK-YPG ye gelelim. Trump nasıl yeşil ışık yaktı bilemeyiz. Belki büyük paralar vaadedildi, belki bana yol ver senden 100 milyar askeri mal alayım. Geçen yazımda da yazmıştım. Adam emlakçı, ahlak anlayışı o kadar. Kürtler katledilmiş onu ırgalamaz.

„Bizim cesetlerimizi çiğneyerek ilerlersiniz.“ diyen Kürtlerin kahramanca duruşuna bakınız. Günlerdir Nato‘nun ikinci büyük ordusu sadece iki köy işgal etmiş. ARD‘nin Kamışlo‘dan yayın yapan muhabiri sorulan soruya, „Bombalıyorlar ama ilerleme yok, mevzi savaşı var.“ dedi. Artık Kürtler de çetin ceviz oldular. Savaş mı istiyorsun, al ha?

 

Haydar Işık, 12.Ekim 2019

Bu haber 398 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Dersim İnşa Kongresi (DİK) dahil Avrupa'daki 8 sivil toplum kurumları, ..