Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Adana Valiliği Dersimlilerin konserini yasakladı

Adana Valiliği Dersimlilerin konserini yasakladı

05 Ekim 2019, 09:05

Adana Valiliği, Adana Dersimliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından yapılmak istenilen Pınar Aydınlar ve Dodan Özer'in sahne alacağı konseri yasakladı.

Adana Dersimliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, 5 Ekim’de Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenecek konser de yasaklandı. Adana Valiliği, Pınar Aydınlar ve Dodan Özer’in sahneye alacağı “eğitime katkı” konserini yasaklayarak derneğe kararı tebliğ etti.  
Valiliğin yasaklama kararı şu şekilde: “Adana Dersimliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından 05.10.2019 tarihinde 19.00-22.00 saatleri arasında Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde, eğitime katkı temalı Pınar Aydınlar ve Dodan Özer konseri 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun 11'inci Maddesinin c fıkrası hükmü gereğince, Valilik Makamının 27.09.2019 tarih ve 27499 sayılı olurları ile uygun görülmemiştir.”
 
AYDINLARDAN KARARA TEPKİ
 
Yasaklama kararına tepki gösteren Aydınlar, “Yarın Adana’da gerçekleştireceğimiz konserimiz Adana Valiliği tarafından yasaklanmıştır. Bir kez daha yasaklarla karşı karşıyayız. Kimi etkinlikte sanatı uygun değil gerekçesi ile kiminde de böyle keyfi uygulamalarla karşı karşıyayız. Saray soytarısı olmaktansa, onurum için ölürüm.”
(MA)
Bu haber 440 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Uluslararası Dünya Müzik Fuarı Womex, 2021 sanatçı ödülünü, Dersimli sanatç..