Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve İmamoğlu buluştu

Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve İmamoğlu buluştu

18 Ağustos 2019, 09:08

Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ile Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu bir araya geldi. Demirtaş, buluşmanın toplumdaki kamplaşma ve kutuplaşmaya karşı bir dayanışma olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ile kardeşi Aygül Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ile dün bir araya geldi. Selvi Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine gerçekleştiği öğrenildi. 
 
Selvi Kılıçdaroğlu ve Dilek İmamoğlu, Başak Demirtaş’ın doğum günü dolaysıyla kendisine sürpriz pasta getirildi. İmamoğlu ise, Demirtaş’a fular hediye etti. 
 
‘KUTUPLAŞMALARIN BİTMESİ İÇİN DAYANIŞMA’
 
Buluşmaya ilişkin Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan Başak Demirtaş, buluşmanın samimi bir ortamda gerçekleştirildiğini belirterek, “Bu dayanışma buluşması bizim için anlamlı ve önemliydi. Biz kadınlar birbirimizi daha iyi anlayabiliyoruz. Bu tür dayanışmaların politik alanda da demokrasi için gerçekleşmesi gerekir. Ben bu dayanışmayı, haksız yere içeride tutulan bütün siyasi tutsaklar adına kabul ettim ve anlamlı bulduğumu ifade ettim. Toplumdaki kamplaşma ve kutuplaşmaların da bitmesi için bu türden dayanışmaları arttırmakta fayda görüyorum. Selvi Hanım ile Dilek Hanım’a bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. 
 
‘UMARIM SİYASETTE DE YANKISINI BULUR’
 
Aygül Demirtaş ise, buluşmaya dair şunları söyledi: “Mesele sadece Selahattin Demirtaş değil. Binlerce tutuklu, on binlerce tutuksuz yargılanan insan var. Bu dayanışma tabii ki çok önemli. Bununla birlikte asıl sonuç alıcı olan, siyasi alanda yapılması gereken reformlar, parlamentoda yapılması gereken yasal değişikliklerdir. Tabii ki kadınlar olarak kendi aramızdaki dayanışmayı çok önemsiyor ve sürdürmek de istiyoruz. Umarım bu tür kıymetli dayanışmalar siyasette de yankısını bulur. Biz kadınlar, olarak ayrımsız herkes için adalet mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz.”
Bu haber 463 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Dersim İnşa Kongresi (DİK) Kadın Meclisi Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve F..