Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / QSD, "Ceylanpınar’a top mermisi atanlar gözaltına alındı"

QSD, "Ceylanpınar’a top mermisi atanlar gözaltına alındı"

23 Temmuz 2019, 10:30

HASEKÊ – Urfa’nın Ceylanpınar ilçesine dün akşam Kuzey ve Doğu Suriye’nin Serêkaniyê ilçesinden atılan top mermisine ilişkin gözaltına alınanların olduğunu açıklayan QSD Sözcüsü, Kîno Gabriyêl, bölgede karışıklık çıkarmak isteyenler top atışı yaptığını ve soruşturmasının sürdüğünü belirtti.

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesine dün akşam saatlerinde Kuzey ve Doğu Suriye’nin Serêkaniyê ilçesinden atılan top mermisine ilişkin gözaltına alınanların olduğunu açıklayan QSD Resmi Sözcüsü Kîno Gabriyêl, bölgede karışıklık çıkarmak isteyenlerin Ceylanpınar’a top atışı yaptığını ve söz konusu kişiler hakkında kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını belirtti.
 
Gabriyêl tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “22 Temmuz akşamı Suriye sınırları içerisinde kimliği belirsiz kişiler tarafından Türkiye’deki Ceylanpınar ilçesine bir adet top mermisi atılmış, olayda bir grup sivil yaralanmıştır. Kimliği belirsiz kişiler tarafından şantaj amaçlı yapılan bu olayda, fitne çıkarılmak istenmiş ve bölgeye zarar verilmesi amaçlanmıştır. Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ve güvenlik güçleri tarafından bu olayın faillerini tespit etmek için soruşturma başlatılmıştır. Olayda yaralananlara acil şifalar diliyoruz.”
 
5 KİŞİ YARALANDI 
 
Dün akşam saat 21.20 sıralarında Ceylanpınar ilçesine bağlı Ensar Mahallesi'ne isabet eden top mermisi sonucu İbrahim Işık (17), Eyüp Atan (9), Ali Işık (21), Hatice Atan (32) ve Yusuf Atan (48) yaralandı. Ambulanslarla Ceylanpınar Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi. 
 

HEYETLERİN GÖRÜŞME YAPTIĞI GÜN MEYDANA GELDİ

Top atışının, ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in Ankara’da, ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie ise Hesekê’de Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mazlum Ebdî’yle bir araya geldiği günde olması dikkat çekti.

GEREKİRSE SAVAŞ GEREKÇESİ ÜRETİRİM 
 
Suriye savaşının başladığı süreçte ortaya çıkan bir ses kaydında dönemin İçişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler savaşa gerekçe ürettikleri ortaya çıkmıştı. Suriye'ye savaş açabilmek için nasıl gerekçeler bulunabileceğini tartışan bu isimler, bunun için Süleyman Şah Türbesi'ne yapılan müdahaleyi kullanmak istiyordu. Söz konusu ses kaydında Hakan Fidan, "Gerekirse Suriye'ye dört adam gönderirim. Türkiye'ye 8 füze attırıp savaş gerekçesi üretirim, Süleyman Şah Türbesi’ne de saldırtırız" dediği ortaya çıkmıştı. 
 
MA
Bu haber 394 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Dersim İnşa Kongresi (DİK) dahil Avrupa'daki 8 sivil toplum kurumları, ..