Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Erdoğan ve çetesinin Kürt yenilgisi -Hasan Bildirici

Erdoğan ve çetesinin Kürt yenilgisi -Hasan Bildirici

24 Haziran 2019, 10:34

''Halbuki Öcalan hiç bir şey söylememişti. HDP, kendi çizgisini korumalıdır demişti. Türkler arası iktidar savaşının bir öznesi olmamalıdır demişti. Öcalan herhalde yaşadığınız şehrin belediye seçimlerinde şöyle veya böyle davranın dememişti. Öcalan'ı kullanmaya giden Erdoğan ve çetesini, Öcalan genel geçer sözlerle oyalamış, seçim sonuçlarıyla da Erdoğan ve ekibine ölümcül bir yenilgi tattırmıştı.''

HDP kitlesiErdoğan ve çetesi İstanbul'da ağır bir Kürt yenilgisi aldı. Bu aynı zamanda AKP-MHP ortak çetesinin kesin yenilgisi anlamına geliyor. Haksızlıktan, hukuksuzluktan, kan ve revandan bıkmış topluluklar, İstanbul seçimleri aracılığıyla AKP ve MHP çetesine ağır bir yenilgi tattırdılar. Görüntülerden çıkarılacak ilk sonuç şu: AKP ve MHP ortak iktidar çetesine karşı dipten dizginlenemez bir dalga geliyor. Bu dalganın temel dinamiğini, Cizre, Şırnak, Sur, Kobani ve Afrin'de Erdoğan ve çetesinin kanlı katliamlarına maruz kalan Kürtler oluşturuyor.

Türk İslam faşistleri seçim öncesi komik duruma düşmüşlerdi. Öcalan'dan işlerine yarayacak bir mesaj almak için alelacele İmralı'ya koştular. Öcalan'ın her zaman tekrarladığı genel sözlerden sahtekarca düzenlemeler yaptılar. Türk sırtına yapışmış keneden başka bir özelliği olmayan devşirme Devlet Bahçeli, Öcalan'ın AKP lehine tek cümle içermeyen genel sözlerine atıfta bulunarak: “HDP niye Öcalan'ın sözünü dinlemiyor,” diyecek kadar düştü. Zaten düşüktü. İyice düştü. Çete başı Erdoğan, Öcalan'ın sözlerine kendince kıvırtmalar yaparak, “HDP Öcalan'a rağmen, ayrı baş çekiyor,” dedi.

Halbuki Öcalan hiç bir şey söylememişti. HDP, kendi çizgisini korumalıdır demişti. Türkler arası iktidar savaşının bir öznesi olmamalıdır demişti. Öcalan herhalde yaşadığınız şehrin belediye seçimlerinde şöyle veya böyle davranın dememişti. Öcalan'ı kullanmaya giden Erdoğan ve çetesini, Öcalan genel geçer sözlerle oyalamış, seçim sonuçlarıyla da Erdoğan ve ekibine ölümcül bir yenilgi tattırmıştı.

Kimse artık Erdoğan'ın Fıratın doğusu ve batısı tehditlerini de ciddiye almıyordu zaten. Seçime bir kaç gün kala Güney Kürdistan başkanını Ankara'ya çağırmaları da yenilik isteyen Kürt oylarının yönünü etkilememişti.

Kürtler, Türk İslam çetesini Cizre, Şırnak, Diyarbakır, Kobani ve Afrin'de iyice tanımıştı. Ek bir delile ve söze ihtiyaç yoktu.

Kürt cephesi böyleydi de Türk cephesi farklı mıydı sanki. Devlet, Erdoğan ve çetesinin elinde, bu çeteye hizmet edenlerin basit bir hizmet aygıtına dönüşmüştü. Hak, hukuk, adalet yoktu... Önceleri de yoktu, ama bu kadar açıktan adaletsizlik ilk kez yaşanıyordu.

Türkiye, Kürdü ve Türkü, Alevisi ve Sünnisi ile bu çeteye “buraya kadar” dedi.

Bundan sonra ne mi olur?

AKP ve MHP ittifakının dağılma sürüeciyle orantılı, AKP'nin dağılma süreci başlar.

Sadece kana, zulme, yalana, sahtekarlığa dayalı bir iktidar partisinin yenilgiden sonra güçlenmesi imkansızdır. Bu suç organizasyonundan kaçışlar başlayacak, Erdoğan ve çetesi berbat bir akıbet yaşayacaktır. Erdoğan sadece Kürtlere zulüm etmedi, kendi iktidar hırsı için milyonlarca Türk insanının ve ailesinin canına okudu.

Adalet ve hukuk yoksa kaos ve çöküş vardır. Olan buydu.

Kürde karşı savaşarak iktidarda kalma süresinin üç beş yılı geçmeyeceğini ve sonucun daha rezil bir çöküşe denk düşeceğini bu çeteye bir kez daha hatırlatmış olalım.

kaynak; Rojevakurdistan

Bu haber 437 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Dersim İnşa Kongresi (DİK) dahil Avrupa'daki 8 sivil toplum kurumları, ..