Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Mersin’de üç fidan anması: Yaşarken öldürmeye çalışıyorlar

Mersin’de üç fidan anması: Yaşarken öldürmeye çalışıyorlar

06 Mayıs 2019, 10:45

68 kuşağı önderlerinden Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişinin yıldönümü nedeniyle çeşitli STK ve partilerin katılımıyla Mersin’de anma töreni düzenlendi.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, 68 Ormanı’nda Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını andı. Anmaya; Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimogulları, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Emek Partisi (EMEP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), 78’liler Girişimi, İnsan Hakları Derneği (İHD), süresiz dönüşümsüz açlık grevi eyleminde olan tutukluların anneleri ve çok sayıda sivil toplum örgütü ile siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra onlarca yurttaş katıldı.

Etkinlik alanında bir araya gelen yurttaşlar, ilk olarak Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın anıtına karanfiller bırakarak “Faşizm karşı omuz omuza”, “Hüseyin, Yusuf, Deniz sürüyor mücadelemiz” sloganları ile açıklama yaptı.

İlk olarak konuşan 68 kuşağının tanığı ve Denizlerin arkadaşı Ömer Özdal, Deniz ve arkadaşlarının emperyalizme karşı ağır mücadeleler verdiğini ve bu uğurda yaşamını yitirdiğini  söyledi. Özdal, arkadaşlarının bıraktığı mücadeleyi devam ettireceklerinin sözünü vererek konuşmasını sonlandırdı.

 

 

“DENİZLER GİBİ MÜCADELE EDECEĞİZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer de, 6 Mayıs’ta idam edilen devrimcilerin arzuladığı eşit, adil ve  demokratik bir yaşamı savunacaklarını ve böyle bir anlayışla Mersin’deki halklara yaklaşacaklarını dile getirdi. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başaran da, Türkiye’de devrimcilerin sürekli zor şartlarda mücadele ettiğini ifade ederek bugünkü iktidarın da o dönemin yöneticileri ile aynı zihniyette olduğunu dile getirdi. Başaran, “Biz Denizler, Hüseyinler gibi onlara yakışır bir şekilde mücadele etmek zorundayız. Bu ülke duruşu, ahlaki ve etiği olmayan bir iktidar tarafından yönetiliyor. Düşünün seçimde kazandığımızı ve bizim olanı dahi gasp etmek istiyor. Seçimlerle ilgili, ‘Bir şeyler oldu’ diyor. Evet, bu ülkede büyük insan hak ihlalleri oldu. İnsanlar KHK’ler ile işinden oldu, insanlar fişlendi, çocuklar istismar edildi. Biz Denizlerin bıraktığı mücadeleyi sürdürmek zorundayız” diye konuştu.

“YAŞARKEN ÖLDÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları da, Denizlerin verdiği mücadeleyi yükseltmek için çalışmaları gerektiğini belirtti. Bugün Türkiye’de vicdanları ve duyguları acıtan açlık grevleri olduğunu dile getiren Hatimogulları, AKP iktidarının açlık grevlerine karşı duran herkese saldırdığını ifade ederek, “Denizleri idam eden zihniyet, bugün açlık grevlerine giren tüm tutsakları görmeyerek ve duymayarak yaşarken öldürmeye çalışıyor. Oysa tutsakların yeni bir talebi yok. İstedikleri tek bir şey var, o da kendi hakları Anayasa’da tanınmış olan tecridin kalkmasıdır” ifadelerini kullandı.

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen de, devrim mücadelesinin asla sonlanmayacağını ve zafere kadar yürüteceklerini ifade etti. Tutuklu yakınları da, tüm demokrasi güçlerine, süren açlık grevlerine karşı ses olma çağrısı yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından anma, sanatçı Mikail Aslan’ın söylediği türkülerle son buldu.

(Pirhaber)

Bu haber 393 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Dersim İnşa Kongresi (DİK) dahil Avrupa'daki 8 sivil toplum kurumları, ..