Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Avrupa Tecrite Karşı Yaşam Platformu’ndan Newroz’a Çağrı

Avrupa Tecrite Karşı Yaşam Platformu’ndan Newroz’a Çağrı

21 Mart 2019, 19:59

Frankfurt |21.03.2019| Avrupa Tecrite karşı yaşam platformu Almanya’nın Frankfurt kentinde ki Kültürlerarası Gençlik Forumu’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Newroz’a bir çağrı yapan platform ve bileşenleri Türkçe ve Kürtçe basın metnini okudular.

Baki Selçuk tarafından türkçesinin, Kürtçesinin ise Serhat Çetinkaya tarafından okunduğu açıklamada ‘Yüzyıllar öncesi Demirci Kawa’nın öncülüğünde zalim Dehak’a karşı başlatılan Newroz direnişi, yüzyıllar aradan geçse de, başta Kürt ulusu olmak üzere, bütün Ortadoğu halklarına mücadele ve direniş kaynağı olmaya devam etmektedir’ denilen açıklamada “yüzyıllardır Ortadoğu’da kardeşçe bir arada yaşayan çeşitli ulus ve inançlardan halklar çeşitli provokasyonlarla birbirine kırdırılmaktadır” denildi.

“Afganistan, Irak, Libya’da ABD öncülüğünde başlayan emperyalist saldırganlık, bugün Suriye’de sürdürülmektedir. Bölgedeki etnik farklılıklardan beslenen IŞİD çeteleri, emperyalist ağababalarının ve bölge faşist devletlerin desteğiyle Suriye topraklarını işgal ederek, bölgedeki halkları katliamdan geçirdi” denilen açıklamada “bir taraftan Rojava Kürdistan’ı topraklarını işgal eden, katliamlar gerçekleştiren faşist Erdoğan hükümeti, diğer taraftan da ülke içerisinde işgale ve katliamlara karşı çıkan halka saldırmaktadır” sözlerine yer verildi.

Basın açıklamasında Newroz’a çağrı yapılarak “Avrupa’da faaliyet yürüten çeşitli demokrasi güçlerinin oluşturduğu “Avrupa Tecrite Karşı Yaşam Platformu” olarak Türkiyeli ve Kürdistanlı işçi ve emekçiler başta olmak üzere, tüm ezilen halkları güçlü bir şekilde Newroz etkinliklerine katılarak, mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz” denildi.

Açıklamada Leyla Güven başta olmak üzere tüm açlık grevi yapanlara selam gönderilerek, “Tecridin kırılması ve faşizmin yenilgiye uğratılması için Zülküf Gezen’in harladığı ateş, direnişçilere meşale olacaktır” denildi.

Platformlarda yer alan kurumlar kısa bir açıklamada bulunarak faşizme karşı Newroz ateşinin büyütülmesi gerektiği dile getirildi ve 23 Mart günü Frankfurt’ta yapılacak Newroz etkinliğine katılım çağrısı yapıldı.

Kurum temsilcileri adına adına yapılan kısa konuşmalarda başta Almanya ve Avrupa’daki dört parçadan Kürtler olmak üzere, Aleviler, Dersimliler, tüm devrimci-demokratik kesimler, Kadınar, gençler, yediden yetmişe her kesimin Frankfurt Newroz’una çağrısı yapılırken, Açlık grevlerinin yükselttiği mücadele ruhunun sahiplenilmesi ve yükseltilmesi gerektiği belirtildi. Basın açıklamasında, Gezi’nin ruhu, Newroz’un direnişi ile katillerin, hırsızların ve Dehaqların iktidarlarının elbet birgün yıkılacağını belirtti.

''Avrupa Tecrite Karşı Yaşam Platformu'' temsilcileri, 'Ülke'de yakılan Newroz ateşinini daha da harlandırmak için Frankfurt Newrozunda coşkulu birliğimizi 31 Yerel seçimleri'ne aktaralım ve seçimlerden zaferle çıkaım' çağrısı yaptı.

Platform aynı zamanda Newroz etkiliğine ilişkin teknik bilgilendirmede bulundu. Almanyanın Frankfurt kentinde 23 Mart Cumartesi günü Saat 10’da başlayacak olan  yürüyüş iki koldan gerçekleştirilecek. Yürüyüşte yeşil kol Alte Oper, kırmızı kol ise Bockenheimer Warte’yi temsil edecek.

Basın açıklamasına katılan kurumlar:

KCDK-E, Aveg Kon, ATİK, Nav Dem, FCDK KAWA, ADHK, KKP, Partizan, Bir-Kar, Yeni Kadın, Dersim Yeniden İnşa Cemiyeti, Devrimci Parti, Maraş Girişimi, Hochtaunus AKM, FEDA, Karakoçanlılar İnisiyatifi, ATİF, Yeşi Sol Gelecek, SKB, Hizba Demokrat a Kurdistan, Avrupa Partizan, Komalay Zahmetkesani Kurdistan, Yekgirtina Hizbi Demokratik, Komala Hizba Komünista İran, Platforma Zagros, Young Struggle.

Medya tv, Artı tv, Can tv, Yeni Özgür Politika, Atik.online, Pirhaber ve Newededersim gazetelerinin hazır bulunduğu basın açıklamasında KCDK-E adına yapılan 'Newroz'a çağrı ile son buldu..

Bu haber 441 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Dersim İnşa Kongresi (DİK) dahil Avrupa'daki 8 sivil toplum kurumları, ..