Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Kazım Öz: Baskı ve sansür var

Kazım Öz: Baskı ve sansür var

15 Aralık 2018, 16:47

Yönetmen Kazım Öz’ün baba annesinin söylediği bir şarkının ardından Dersim’e doğru yola çıkan bir gencin geçmişle ve kendi kimliğiyle yüzleşmesini anlattığı “Zer” filminin gösterimi, Batman’daki Yeni Sinema’da gerçekleştirildi.

Salonu dolduran izleyiciler, filmi ilgiyle izledi. Gösterimin ardından Kazım Öz, hem söyleşi yaptı hem de filmlerinin senaryolarının olduğu kitapları imzaladı.

İzleyicilerle sohbet eden Öz, Kürt sinemasının ulusal acılar nedeniyle birçok filminde trajedilerin işlendiğini, sinema açısından bunun avantaj olduğu gibi dezavantajlarının olduğunu belirtti. Kürt sinemasına yönelik baskı ve sansür olduğunu kaydeden Öz, ”Zer filminde de sansüre takıldık. Kürt sineması üzerinde iktidar tarafından engeller var. Bugüne kadar bir gösterimimiz dahi Trabzon’da gösterilmedi. Bu film neden Trabzon’da gösterilemiyor?” diye sordu.

Yaşanan baskılara rağmen sinemada yeni tarzlar denenmesi gerektiğini söyleyen Öz, komedi ve deneysel türlerin de Kürt sinemasında işlenmesi veya yaşananları farklı diller ile anlatmaya çalışılması gerektiğini söyledi. 

Bu haber 570 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Uluslararası Dünya Müzik Fuarı Womex, 2021 sanatçı ödülünü, Dersimli sanatç..