Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Demirtaş ve Baluken'in kitaplarına el konuldu

Demirtaş ve Baluken'in kitaplarına el konuldu

30 Eylül 2018, 14:50

Tutuklu HDP milletvekili Leyla Güven’e gönderilen Demirtaş’ın 'Seher' ve Baluken’in 'Üç kırık dal' kitaplarına el konulup, incelenmek üzere Emniyet’e gönderildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, 31 Ocak 2018'den bu yana tutuklu.

Yargıtay’ın CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verdiği tahliye kararı üzerine tahliyesi için geçtiğimiz hafta mahkemeye başvuruda bulunulan Güven’e gönderilen iki kitaba, tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevi idaresince el konuldu. 

El konulan bu eserler ise, HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde kaleme aldığı “Seher” isimli kitabı ile yine İdris Baluken’in cezaevinde kaleme aldığı “Üç Kırık Dal” kitabı.

Leyla Güven’e gönderilen her iki kitaba el konulmasını kızı Sabiha Temizkan sosyal medya adresi Twitter’dan yaptığı paylaşımla duyurdu. 

Temizkan, şu paylaşımda bulundu: “Annem Leyla Güven'e gönderdiğim Selahattin Demirtaş’ın Seher kitabı ile İdris Baluken’in Üç Kırık Dal kitapları kendisine verilmeden emniyete gönderilmiş. Emniyet incelemesinden sonra ‘uygun’sa vereceklermiş.”

artıgerçek

Bu haber 569 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Uluslararası Dünya Müzik Fuarı Womex, 2021 sanatçı ödülünü, Dersimli sanatç..