Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Efrîn’de bir haftada 473 Türk askeri ve çete öldürüldü

Efrîn’de bir haftada 473 Türk askeri ve çete öldürüldü

01 Şubat 2018, 18:05

İşgalci Türk ordusu ve devşirdiği çetelere karşı yürütülen Çağın Direnişi’nin bilançosunu açıklayan QSD, 473 Türk askeri ve Türk ordusuna balı çetenin öldürüldüğünü belirtti.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Girê Spî Kantonuna bağlı Eyn İsa kasabasında bir basın toplantısıyla, Çağın Direnişi’nin bir haftalık bilançosunu açıkladı. Basın açıklamasını QSD Dışilişkiler Genel Sorumlusu Rêdûr Xelîl yaptı.

Çağın Direnişi’nin haftalık bilançosu şöyle:

“İşgalci Türk ordusu ve ona bağlı El-Kaide terör örgütünün Efrîn Kantonunda yaşayan halkımıza yönelik vahşice saldırıları devam ediyor. İşgalci ordu ve destekleyicileri tüm askeri teknolojilerini devreye koyarak, uçaklarla, tanklarla sivil yerleşim yerlerini hedefliyorlar. Ancak şu ana kadar gözle görülür bir ilerleme kaydedememişler.

Savaşçılarımızın direnişi karısında ilerleyemeyen işgalci Türk ordusu sivil halka vahşice saldırıyor. Saldırıları sonucunda şu ana kadar aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların da bulunduğu onlarca sivil şehit düşmüştür. Saldırılarla halkı göçe zorlamaya ve demografik değişiklik yapmayı hedefliyorlar. Tarihi mekanları uçaklarla hedefleyip yıkıyorlar. Yine Ortadoğu’nun en eski tapınaklarına zarar veriyorlar.

26 Ocak’tan 1 Şubat’a kadar işgalci Türk ordusu ve ona bağlı El-Kaide terörist örgütünün sivil halka yönelik yaptığı katliam ve QSD savaşçılarının gerçekleştirdiği eylemlerin bilançosu şöyledir:

1-İşgalciler Efrîn’e tüm cephelerden sivil yerleşim yerlerine saldırdı ve 1893 farklı topla bombardıman gerçekleştirdi.

2-İşgalci Türk devletine ait savaş uçakları 460 kez sivil yerleşim yerlerini ve Efrîn direniş ceplerini bombaladı.

3-Kobra tipi Helikopterlerle 15 kez sivil yerleşim yerlerine ve direniş cephelerine yönelik saldırı gerçekleştirildi.

4-Keşif uçakları Efrîn üzerinde aralıksız dolaştı.

Türk ordusu ve ona bağlı El-Kaide terörist örgütü işgal saldırılarında Napalm ve Misket bombası gibi yasaklanmış silahlar da kullandı. Yine okulları ve camileri de işgalci Türk ordusunun hedeflediği diğer sivil yerleşim alanlarıydı ve buralara yönelik gerçekleşen saldırılarda birçok sivil şehit düşerken, birçoğu da yaralandı.

1-Güçlerimiz saldırılara sert bir şekilde karşılık verdi ve 250 kez çatışma yaşandı.

2- 473 Türk askeri ve ona bağlı teröristin öldürüldüğü doğrulandı.

3-Çatışma bölgelerinde Türk askerleri ve ona bağlı teröristlere ait 32 cenaze bulunmakta, gelip cenazelerini bile alamamakta.

4- Drone tipi bir keşif uçağı düşürüldü, içinde tank ve panzerin gibi zırhlı araçların da bulunduğu 25 askeri araç imha edildi.

5- Güçlerimiz içinde panzer ve tankların da bulunduğu 11 tane zırhlı aracı kullanılamaz hale getirdi.

6-Güçlerimiz bir akrep tipi zırhlı araç ve panzeri, yine bir miktar silahı ele geçirmiştir.

7- Güçlerimiz 72 kez düşman güçleriyle çatışmaya girmiştir. Bu çatışmalarda düşmanın ne kadar kaybı olduğu tespit edilememiştir.

8- Bu çatışmalarda 34 savaşçımız kahramanca direnerek şehit düşmüştür.

9-İşgalci Türk ordusunun saldırıları sonucunda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 30 kişi şehit düşmüş, onlarcası yaralanmıştır.

10- Bir savaşçımız yaralı bir halde esir düşmüştür. İşgalci Türk ordusu ve ona bağlı El Kaide terör örgütü sınır köylerinden 6 yurttaşı kaçırmıştır.”

ANF

Bu haber 537 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Dersim İnşa Kongresi (DİK) dahil Avrupa'daki 8 sivil toplum kurumları, ..