Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Efrîn Direnişi 12’nci gününde:

Efrîn Direnişi 12’nci gününde:

31 Ocak 2018, 19:15

Cindires, Bilbile ve Raco ilçelerine bağlı köylerde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. ANHA, Afrin kent merkezinin obüslerle bombalandığını duyurdu.

Cindires, Bilbile ve Raco ilçelerine bağlı köylerde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. ANHA, Afrin kent merkezinin obüslerle bombalandığını duyurdu.

HABER MERKEZİ- Türkiye'nin Afrin'e düzenlediği harekat 12. gününde. Kentten bugün çok yoğun bombalama ve çatışma haberleri geliyor. Sivil kayıplarıyla ilgili uluslararası tepkiler artarken, Hevya Sor dün akşam yaptığı açıklamada 65 sivilin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

07.53
ANHA haber ajansı, Türk savaş uçaklarının gece saatlerinde Afrin'in birçok bölgesini bombaladığını bildirdi. Ajansın haberine göre bir helikopter Cindires’in Hemame köyünü bombaladı. Dikmetaş ile Erebweran köylerine ağır silahlarla, Bilbile ilçesine ise kobra helikopterlerle saldırı düzenlendi. Raco ilçesi ve çevresine de hava saldırısı gerçekleştirildi.

Bilbile’ye bağlı Buke köyü, Raco’ya bağlı Şıngıle köyü uçaklarla bombalandı. Şıngıle köyündeki şiddetli çatışmaların sürdüğü bildirildi. Şiye ilçesine yönelik bombardımanın da devam ettiği belirtildi. Yine Şehba Kantonu sınırlarında bulunan Til Medip köyüne ağır silahlarla saldırı düzenlendi.

10.30
Ajanslar Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bugün iki roket isabet ettiğini duyurdu. Gültepe mahallesindeki bir eve roketin isabet etmesi sonucu bir kişi yaşamını yitirdi. Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, 17 yaşındaki bir kadının hayatını kaybettiğini bildirdi. Şanverdi, "Bugüne kadar ilçemize 30'un üzerinde roket isabet etti. Bu olaylarda 50'nin üzerinde kişi yaralandı, 1'i Suriyeli olmak üzere bugün kaybettiğimiz gencimizle 2 kişi hayatını kaybetti" dedi.

Hayatını kaybeden kişinin 2 katlı evde uyuyan lise öğrencisi Fatma Avlar olduğu öğrenildi. Olayda 1 kadın da yaralandı. Aynı mahalledeki yan sokağa düşen ikinci roket ise bir evin bahçe duvarına isabet etti. Maddi hasarın meydana geldiği patlamada ölen ya da yaralanan olmadı. 

10.44
ANHA, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ile TSK arasında Afrin’in Bilbile ilçesi Qurne köye ve Şexurze Dağı’nda şiddetli çatışmalar yaşandığını duyurdu. 

12.48
DHA, Suriye'nin Afrin kenti ile Kilis arasında bulunan Darmık Dağı'nın arkasındaki Minnak Havaalanı'nın çevresiyle, Maranez ve Bafelyun tepelerinin havadan bombalandığını belirtti.

TSK’nin Efrin’e yönelik bombardımanı devam ediyor. Sınıra yerleştirilen ağır silahlarla Efrin kent merkezinin bombalandığı bildirildi. Cindirêsê, Şera ve Bilbile ilçeleri kırsalında da şiddetli çatışmalar var.

TSK’nin 20 Ocak’ta Efrin’e yönelik başlattığı saldırılar 12’nci gününde devam ediyor. QSD savaşçılarının karşılık vermesi üzerine şiddetli çatışmalar da yaşanıyor. 

13:50
Hawar Haber Ajansı (ANHA), sınıra konuşlandırılan obüs topları ile Afrin kent merkezinin bombalandığını duyurdu. Bombardımanda yaralananların Avrin Hastanesi'ne kaldırıldığı bilgisi veren ANHA, TSK'ye ait savaş uçaklarının da Raco ilcesinde bulunan Kevire Qer tepesini bombalamaya devam ettiğini belirtiyor.

14.23
ANHA geçtiği haberde, TSK'nin Afrin kent merkezine yönelik saldırısında ağır yaralanan 9 yaşındaki Arhat Ehmed Eliko'nun yaşamını yitirdiğini yazdı. 

16.04
DHA, saat 14.20 sıralarında atılan bir roketin Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin Gültepe Mahallesi'nde bir evin önüne, diğerinin de Reyhanlı çevre yoluna düştüğünü duyurdu. Bir kişi yaralanırken, Reyhanlı'ya düşen roket sayısı 4'e yükseldi.

16.19
Suriye'nin İdlib kenti kırsalında Türk askeri konvoyuna düzenlenen bombalı saldırıda ölen Devlet Su İşleri çalışanı Yasin Tanboğa (39), Adana'da toprağa verildi.

17:09

Türk devletinin Efrîn’e yönelik düzenlediği işgal saldırıları Kobanê’de düzenlenen kitlesel bir miting ile protesto edildi.

17:00

YPG Basın Merkezi, Efrin kent merkezine yönelik bombardımanda yaralananların görüntülerini yayınladı.

ANF

Bu haber 532 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Dersim İnşa Kongresi (DİK) dahil Avrupa'daki 8 sivil toplum kurumları, ..