Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Arêyê Kay Almanya turnesinde

Arêyê Kay Almanya turnesinde

20 Ocak 2018, 10:09

Dersimli tiyatro grubu Arêyê Kay yeni oyunu “Mezela Pasay/Paşa’nın mezarı” ile Almanya turnesinde.

Mezela Pasay pazar günü Schwieberdingen’de izleyicilerle buluştu. FV Dersimspor Ludwigsburg’un ev sahipliği ettiği oyunu yaklaşık 600 kişi izledi. Kirmanckî ve Türkçe oynanan oyun iki bölümden oluşuyor. Oyunun ilk bölümü tarihi eserleri ve mezarlıkları altın aramak için tahrip eden iki budalanın öyküsünü konu alıyor. İkinci bölümde ise “Biz Dersimliler kimiz, nereden geldik” kurgusu üzerinden herkesin kendine nasıl bir giysi biçtiğini irdeliyor.  

Mezela Pasay adlı oyun dört kişiden oluşmakta. Grubun oyun yazarı ve rejisörü olan Yılmazcan Şare’nin de yazıp-yönettiği ve aynı zamanda oynadığı oyun Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde sergilenecek. 

28 Ocak’a kadar Almanya turnesinde olacak tiyatro grubu dün Hanau Ceme Evi’nin organizasyonuyla izleyiciyle buluştu. Grubun sahne alacağı diğer yerler ise şöyle: “19 Ocak Waldorf, 20 Ocak Bremen Cem Evi, 21 Ocak Bochum, 25 Ocak Köln, 26 Ocak Bielefeld, 27 Ocak Hannover, 28 Ocak Berlin.”

“Katliamların yaşandığı dünyamızda insanlarımızı bir nebze de olsa kendi anadillerinde güldürebilmek, bizim için onur verici bir şeydir. Anadilimiz kaybolmakta, günden güne yitirilmekte. Zaten Arêyê Kay’ın da ortaya çıkış nedeni budur. Kaybolmakta olan dile bir nebze de olsa katkı sunabilmek” diyen grup geçtiğimiz yıl da “Bekçi” isimli oyun ile Avrupa turnesine çıkmıştı. 

Politika

Bu haber 714 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Uluslararası Dünya Müzik Fuarı Womex, 2021 sanatçı ödülünü, Dersimli sanatç..