Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Kışanak ve Tuncel'in yargılanmasına devam edildi

Kışanak ve Tuncel'in yargılanmasına devam edildi

08 Ocak 2018, 18:34

Diyarbakır Büyükşehir Belediye eski Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in yargılandığı dava 2 Mart'a ertelendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, 2016 yılının Ekim ayında tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye eski Başkanı Gültan Kışanak hakkında 240, Kasım ayında tutuklanan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel için de 145 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. 'Terör örgütü kurma ve yönetme', 'kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak' ve 'örgüt propagandası yapmak' suçlarından haklarında dava açılan Kışanak ve Tuncel'in güvenlik gerekçesiyle Malatya'da yargılandığı davanın 6'ncı duruşması görüldü.

Malatya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya HDP Diyarbakır Milletvekili Felek Nas Uca, parti üyeleri ve avukatlar katıldı. Tutuklu yargılanan Tuncel ve Kışanak, duruşmaya katılmadı. Sanık avukatlarının taleplerini de dinleyen mahkeme heyeti, Kışanak ve Tuncel'in tutukluluk hallerinin devamına karar verip, dosyadaki eksiklerin tamamlanmasını isteyerek, duruşmayı 2 Mart gününe erteledi. (DHA)

Bu haber 645 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Dersim İnşa Kongresi (DİK) Kadın Meclisi Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve F..