Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / İşte MİT'in Almanya'daki paravan şirketi

İşte MİT'in Almanya'daki paravan şirketi

27 Aralık 2017, 20:40

Merkezi Karlsruhe'de bulunan ve Mannhem kentinde 2007 yılında kaydı yapılan bu Limited şirketi (GmbH) resmiyette ise Yılmaz İlkay Arın'ın akrabaları Erdem Arın ve Seher Arın üzerine kayıtlı.

UETD'nin yöneticisi Yılmaz İlkay Arın, sadece AKP'li vekil Metin Külünk ve Erdoğan rejiminin paramiliter gücü "Almanyalı Osmanlılar" çetesi arasında bağlantı sağlamıyordu. Arın'ın sahibi olduğu "Arın Transport" da MİT'in Almanya'daki bir paravan şirketiydi.

1 Nisan 2016 günü AKP rejiminin kuruluşu Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD)'nin Rhein-Neckar bölgesi başkanı Yılmaz İlkay Arin'ın "Osmanen Germania" çetesi lideri Mehmet Bağcı ile yaptığı telefon görüşmesinden sonra Alman polisi artık emindi.

AKP'nin Almanya'daki gençleri örgütlemek için kurduğu bir başkan kuruluş Avrupa Türk Spor Birliği'nin (ATSB) kurucu başkanı da olan Arın AKP'li vekil Metin Külünk'ün en has adamıydı. Talimatları Külünk'ten alan Arin, o gün Bağcı'ya Erdoğan şiirini yayınlayan Alman komedyen Jan Böhmermann'ın "cezalandırılması" işini kast ederek "Ne yaptınız?" diyordu.

Bir başka görüşmede Bağcı, Böhmermann'ın ismini vermeden "Onun Köln'de kaldığını tespit ettik" dedi. ZDF televizyonun ünlü komedyenlerinden Böhmermann bu telefon görüşmeleri sonrası polis koruması altına alındı ve birkaç haftalığına Almanya dışına çıkartıldı.

MİT AĞINI ONUN ŞİRKET ÜZERİNE KURDU!

Bir başka görüşmede ise Külünk, Yılmaz İlkay Arın'e Böhmermann hakkında suç duyurusunda bulunulması için "UETD'den adamlar" ayarlamasını istiyordu. Arın sadece Erdoğan iktidarının "örgütleme" işlerinden sorumlu değildi, aynı zamanda "Osmanen Germania" çetesine silah temin edilmesi işlerine de bakıyordu.

Ancak ANF'nin araştırmalarına göre Yılmaz İlkay Arın'ın asıl görevi MİT'in paravan şirketi "Arin Transporte GmbH"nın başında bulunmak. Merkezi Karlsruhe'de bulunan ve Mannhem kentinde 2007 yılında kaydı yapılan bu Limited şirketi (GmbH) resmiyette ise Yılmaz İlkay Arın'ın akrabaları Erdem Arın ve Seher Arın üzerine kayıtlı.

Sadece bu iki isim değil, Arın aile üyesinin birçok ismi bu şirket için kullanıldı. Şirket resmiyete inşaat, nakliyat ve hizmet sektörü gibi geniş bir yelpazede iş yaptığını bildiriyordu. Ancak gerçekte ise şirket özellikle Almanya'nı güneyi, İsviçre ve Avusturya'da Türk istihbaratı MİT'in ağı için kullanılan bir paravan şirketti.

ŞİRKETİN ŞİŞİRİLMİŞ CİROSU!

Resmiyette bu şirketin çalışanları gibi görünen MİT elemanları rahatça dolaşıyor, "Almanyalı Osmanlı" örneğinde olmak üzere başta silah olmak üzere Erdoğan iktidarının birçok ihtiyacını bu şirket üzerinden sağlıyordu. Şirket için yapılan ödemeler, banka giriş-çıkışları ve bilançosu bir süre Alman maliyesinin de dikkatini çekti ve şirketin adın AKP rejiminin Almanya'daki örgütlenmesi ağına alınarak soruşturma genişletti.

ANF'nin elinde bulunan şirkete ilişkin bilgilerden de şirketin bilançosunun nasıl şişirildiği açıkça görülüyor. 150 bin Euro sermaye ile kurulan şirketin 2013 yılında 720 bin Euro cirosu görülürken, bu rakam 2014 yılında 9 milyona, 2016'da ise 10 milyon 686 bine çıkması dikkat çekiyor. Şirkete ilişkin bir başka ayrıntı ise sahiplerinden birinin kadın olmasına rağmen çalışanlarının hepsinin erkek olması.

Şirketin sahibi görünen bir başka isim Erdem Arın ise 2016 yılında AKP'nin Almanya'daki lobi kuruluşu UEDT'nin Merkez Karar Yürütme Kuruluna seçildi. Karlsruhe ve Manheim kentleri dışında şu anda resmi olarak 142 elamanı görünen şirketle bağlantı olarak birçok kentte birçok yan şirketler kuruldu. Bunlardan birisi de Yılmaz İlkay Arın'ın UEDT yöneticisi Suat Selçuk ile kurduğu "Müge Arin Transport" şirketi.

Ancak Arın ile ismi çok geçen Suat Selçuk 31 Ekim 2017 günü, sosyal medya hesaplarında artık bu şirkette çalışmadığını ve "Infinitas Transport GmbH" isimli bir şirkete çalıştığını duyurdu. Resmiyette 16 Haziran 2016 günü kurulan Infinitas Transport'ın da Almanya'da bir şirketin açılması için asgari olan 25 bin Euro sermayeye sahip olması dikkat çekiyor.

ÇETEYE SİLAHLARI BU ŞİRKET Mİ TAŞIDI?

Ağustos 2015 yılında Almanya-İsviçre sınırında polis durdurduğu küçük bir nakliye aracında Çek yapımı "Scorpion" marka üç makineli tüfek buldu. Polis daha sonra bu kargonun alıcısının "Osmanen Germania" çetesi olduğunu tespit etti. Kasım 2016'da Darmstadt Savcılığının talimatıyla bu çeteye yönelik yapılan baskınların bir gerekçesi de bu silahlardı.

Çete üyelerinin silah depoladığını tespit eden polis, birçok kişiyi gözaltına aldı. Perde arkasında Yılmaz İlkay Arın'ın sahibi olduğu bu paravan nakliye şirketlerinin çeteye silah taşıma ihtimali güçlü. Çünkü birçok kez çetenin şu anda tutuklu olan lideri Mehmet Bağcı'nın Arın ile yaptığı telefon görüşmelerinde silahların teslimatı konusu Alman polisinin dinlemesine takılmıştı.

YILMAZ İLKAY ARIN TÜRKİYE'YE Mİ KAÇTI?

27 Haziran 2017 günü "Osmanen Germania" çetesi merkezli ikinci operasyon Alman polisi Baden Würtemberg, Hessen ve NRW eyaletlerinde 20 eve baskın düzenledi. Buralarda da çok sayıda silah bulan polis merkezi Dietzenbach kentinde bulunan çetenin ofis, iş yerleri ve evlerinde çok sayıda belge ve bilgisayara el koydu.

Çetenin liderlerinden Mehmet Bağcı, Selçuk Şahin ve Levent Uzundal gözaltına alınırken, çetenin AKP ile ilişki ağının merkezinde bulunan Yılmaz İlkay Arın'a ilişkin hiç bir bilginin kamuoyuna yansıtılmaması dikkat çekti. AKP'li bakanlar ve yöneticilerle arası iyi olan, sık sık onların davetlerine katılan Arın'ın yakalanmamak için Türkiye'ye kaçmış olabileceği belirtiliyor.

Sosyal medya ağı Twetter hesabında İstanbul manzaralı bir fotoğrafı profiline koyan Arın'ın hesabı ise aktif ve sürekli AKP rejimi içindeki patronu olan İstanbul milletvekilli Metin Külünk'ün paylaşmalarına yer veriyor.

NEDEN HEP MANNHEİM?

Bu arada "Arin Transporte GmbH" resmi internet sitesi devre dışı bırakılmış durumda. Hiç bir faaliyetin yer almadığı sitedeki tek duyuru ise "Bakımdayız" yazısı. Ayrıca şirkete ait olduğu belirtilen telefon numaraları da cevap vermiyor.  MİT'in paravan şirketlerini hep Mannheim ve civarında kurması ise dikkat çekici bir ayrıntı olarak öne çıkıyor.

17 Aralık 2014 günü Alman polisinin gözaltına aldığı MİT elamanları Muhammed Taha Gergerlioğlu ve Göksel Güler'in ortak olduğu limited şirketi "MTG GmbH" da burada kurulmuştu. ANF, geçtiğimiz Haziran ayında "MİT'den Almanya’da paravan şirketlerle istihbaratçı istihdamı" başlığıyla servis ettiği haberde bu şirkete ait belgeleri açıklamıştı.

ANF

Bu haber 578 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Dersim İnşa Kongresi (DİK) dahil Avrupa'daki 8 sivil toplum kurumları, ..