Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Halk ozanı Ali Kızıltuğ Hakk’a yürüdü

Halk ozanı Ali Kızıltuğ Hakk’a yürüdü

13 Aralık 2017, 18:42

Uzun süredir kanser tedavisi gören halk ozanı Ali Kızıltuğ bugün sabaha karşı Hakk’a yürüdü.

73 yaşındaki halk ozanı Ali Kızıltuğ bugün sabaha karşı Hakk’a yürüdü. Bir süredir kanser hastalığına yakalanan Ozan Ali Kızıltuğ, Ankara’da özel bir hastanede ışın tedaisi görüyordu.

Uzun süredir kanser tedavisi gören ve bu sabah hakka yürüyen 73 yaşındaki halk ozanı Ali Kızıltuğ’un cenaze erkanı sevenlerinin katılımıyla Ankara’da Çankaya Oran’da bulunan Pir Sultan Abdal Cemevi’nde yapıldı. 

Halk ozanı Ali Kızıltuğ Ankara’da bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Ali Kızıltuğ için Pir Sultan Abdal Cemevi’nde tören düzenlendi.

Kızıltuğ için Çankaya Oran’da bulunan Pir Sultan Abdal Cemevi’nde düzenlenen Hakka yürüme erkanına  Alevi kurum temsilcileri, milletvekilleri, ozanlar ve çok sayıda kişi katıldı.

Cemevinin bahçesindeki törende ozan Kızıltuğ’un tabutunun üzerine fotoğrafı, sazı ve karanfiller konuldu. Törene katılan ozanlar da deyişler çalıp söyledi.

Törenin ardından Kızıltuğ’un cenazesi memleketi Sivas’ın Divriği ilçesindeki Mursal köyüne götürülerek toprağa sırlanacak.

1944 yılında Sivas’ın Divriği ilçesine bağlı Mursal köyünde dünyaya gelen Kızıltuğ, “Asrı Gurbet Harab Etmiş Köyümü” isimli ilk plağını 1969 yılında doldurmuştu. Sanatçının bugüne kadar 103 plak ve 87 kaseti yayınlandı. 1969 yılından bu yana sadece kendi eserlerini seslendiren Kızıltuğ’un, 2 bini aşkın eseri bulunuyor.

Pirhaber

Bu haber 614 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Uluslararası Dünya Müzik Fuarı Womex, 2021 sanatçı ödülünü, Dersimli sanatç..