Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Koma Zelal “Gurgum” albümü çıktı

Koma Zelal “Gurgum” albümü çıktı

12 Ekim 2017, 20:48

Pazarcık’ın Narlı beldesinde kurulan Koma Zelal, “Mara Yare”, “Yona Xum Xum” albümlerinden sonra çıkardığı Gurgum albümü raflardaki yerine aldı.

Albümlerine neden “Gurgum” ismini verdiklerini anlatan grubunun sanatçılarından Reşo Zelal, “Gurgum ismi Maraş’ın Kürtçe ismidir. Aynı zamanda Sümerler döneminde de o bölgeye verdikleri isimdir. Albümün içerisindeki bütün eserler de bu bölgeye ait olduğu için bu ismi kullanmaya karar verdik” diye konuştu.

Li Maraşê

Albümlerinde yer alan “Li Maraşê” parçası ile Maraş Katliamı’nı anlattıklarını dile getiren Zelal, “Devlet hegemonyasının Maraş ve Pazarcık’ta yaşayan Kürt Alevi toplumunun üzerindeki baskılarını ve günümüze hangi şartlarla gelindiğini bir kez daha gözler önüne sermek istedi. Yine sözleri burada yaşayan Ermenilere ait olan ‘De le le’ eserini müzikal hale getirip projemize dahil ettik” dedi.

 

Yerelliği yansıtmak

Zelal, albümlerinde yer alan “Tu Şîrînî” parçasının da Dersim’e ait olduğunu söyledi ve ekledi: “Araştırmalarımız sonucu Dersim’e ait olan ‘Tu Şîrînî’ parçasını ele aldık. Bu parça zamanla Gurgum’a mal olduğu için albümüzde yer verdik.”

Zelal albümlerinde yer alan diğer eserlerin bir çoğunun da Gurgum, Dîlok (Antep) ve Semsûr (Adıyaman) yörelerine ait olduğunu belirterek, yerelliği yansıtmanın önemli olduğuna vurgu yaptı.

Politka

Bu haber 671 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Uluslararası Dünya Müzik Fuarı Womex, 2021 sanatçı ödülünü, Dersimli sanatç..