Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Rojava'da yeni kanton

Rojava'da yeni kanton

09 Ağustos 2017, 18:25

Halep'in kuzeyinde el Rifat ile Menbiç arasında yer alan Şehba'da yeni kanton ilan edildi.

Şehba Kantonu’nun ilanı Şehba Bölgeleri Yönetim Meclisi, meclis üyelerinin katılımıyla yapılan açıklama ile duyuruldu.



Açıklamada şöyle denildi:

“Suriye Devrimi üzerinden 6 yıl geçtikten sonra, Baas rejimi yüzünden tıkanan birçok sorun nedeniyle Suriye bölgeleri çok zarar gördü. Binlerce insan öldürüldü, milyonlarca insan da göç etmek zorunda kaldı. Uluslararası ve bölgesel güçlerin siyasi planlarına bağlı olan Suriye muhalifleri, Suriye toplumunu yıkan ve karışıklık yaratan ortaklardır.

19 Temmuz 2012 Rojava Devrimi’nin başlamasıyla Demokratik Özerklik Sistemi; Cizre, Kobanê ve Efrin kantonları olarak her 3 kantonda ilan edildi. Siyasi, toplumsal, ekonomi ve savunma alanlarında birçok başarı elde etti. Bu sistem uluslararası devletlerin büyük bir kısmı tarafından desteklendi. Çünkü Suriye krizinin en makul çözüm yöntemi olarak görüldü.

Halkların kardeşliği ve ortak yaşam temelinde inşa edilen Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu Sistemi ilan edildikten sonra Şehba bölgesi temsilcileri, Federasyon Kurucu Meclisi içindeki yerini aldı. Şehba bölgesinin bir kısmı çetelerden temizlenerek özgürleştirildikten sonra Şehba Bölgesi Yönetim Meclisi kuruldu ve bir yıldan fazladır halk kendi bölgelerini yönetiyor.

Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu Kurucu Meclisi 3. Toplantısı’nda alınan karara göre Şehba Kantonu’nun kuruluşunu ilan ediyoruz.”



FIRAT KALKANI’NIN YAPILDIĞI ALANI İÇERİYOR

Şehba Kantonu, Halep’in kuzeyinde, Tel Rifat ile Menbiç arasındaki bölgeyi içeriyor. Türkiye’nin Özgür Suriye Ordusu’yla birlikte Fırat Kalkanı operasyonunu yürüttüğü Menbiç, Cerablus, Azez ve El Rai yeni kanton sınırları arasında yer alıyor. (ANHA, Artı Gerçek)

Bu haber 615 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Dersim İnşa Kongresi (DİK) dahil Avrupa'daki 8 sivil toplum kurumları, ..