Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Sanatçı Ferhat Tunç savcılıkta ifade verdi:

Sanatçı Ferhat Tunç savcılıkta ifade verdi:

21 Haziran 2017, 22:46

Sanatçı Ferhat Tunç, “Terör Örgütü Propagandası ve Cumhurbaşkanına hakaret ettiği” iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade verdi.

Dersimli sanatçı Ferhat Tunç bugün Büyükçekmece Adliyesi’nde ifade verdi. Sanatçıya Kemal Bülbül, İmam Balsever, Dersim Araştırmaları Merkezi’nden Hüseyin Ayrılmaz ve Selman Yeşilgöz, HDP Beylikdüzü İlçe Eş Başkanı Abdurrahman Oğuz destek verdi.

Sanatçı, “Terör Örgütü Propagandası yapmak ve devlet büyüklerine hakaret suçu” iddiasıyla hakkında başlatılan ve 60 sayfaya yakın bir dosyadan oluşan soruşturma kapsamında ifade verdi.

Yaklaşık 60 sayfadan oluşan ve yüzü geçkin twit nedeniyle ifadesi alınan sanatçı  suçlamaları kabul etmedi.  Savcılığa şu ifadeyi verdi:

 

“Sanat hayatımın 35 yılına sığdırdığım 24 albümle milyonlarca insana ulaştırdığım mesajım, hep adalet, barış ve kardeşlik olmuştur.  Sanatçı kimliğimin yanı sıra, politik duruşu olan ve yıllardır düşüncelerini yazarak da kendisini ifade eden biriyim. Türkiye’de eksiksiz bir demokrasi ve en önemlisi de kalıcı bir barışın sağlanması için çırpındım hep. Zira 35 yıllık sanat hayatım, bu topraklarda savaşın yarattığı derin tahribatların tanıklığıyla geçti. Kürt coğrafyasında 90’lı yılların o kahredici zulmüne karşı, bir insan olarak durmayı görev bildim. Kürtlerin özgürlük taleplerine savaş  ve şiddet politikalarıyla yanıt veren iktidarların karşısında durdum, bugün de durmaya devam ediyorum.”

Hükümete ve Cumhurbaşkanına hakaret iddiası ile ilgili olarak da “Geçmiş hükümetler döneminde olduğu gibi mevcut iktidarın yanlış bulduğum icraatlarını da elbette eleştiriyorum. Yaptığım eleştirilerin hakaret olarak algılanmasını anlayamıyorum.  Sadece Türkiye’nin değil hangi ülkenin Cumhurbaşkanı olursa olsun, yanlış yapıyorsa elbette eleştirilir. Hiç kimse eleştirilmez değildir bu dünyada. Üstelik olumsuz siyasi icraatlarıyla sadece ülkemizde değil, dünyada kendisini tartışmalı hale getirmiş bir Cumhurbaşkanıdır söz konusu olan.” dedi.
 
“SİYASETİN YASAKLI HALE GELDİĞİ BİR ÜLKE”
 
Ferhat Tunç savcılığa verdiği ifadenin ardından kısa bir açıklama yaptı. Tunç, “Son iki yıldır yaşatılan kabusun yakın tanıklarından biri olarak, hükümeti ve Cumhurbaşkanını eleştirme hakkımın olduğunu düşünüyorum. Sur, Cizre, Nusaybin, Şırnak ve daha bir çok yerde ortaya çıkan tahribatın yakın tanığıyım. Ne acıdır ki Sur’da yaşanan dramı, bir televizyon programında dile getirdiği için hapis cezası alan Ayşe Çelik Öğretmen ile ilgili yaptığım paylaşımlar da, soruşturma kapsamında suç olarak gösterilmiş” dedi.
 
Türkiye’de demokratik siyaset kanalının tıkandığını ve siyaset yapmanın yasaklı hale geldiğini söyleyen Sanatçı Tunç,  sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Bu ülkenin sanatçıları ve Aydınları olarak elbette bu karanlığın bir parçası olmayacağız. Bu gidişatın bir akıl tutulması haliyle açıklanabileceği gerçeğini söylemek suç değildir. Düşüncelerini paylaşmaktan ötürü soruşturmaya tabi tutulmayı büyük bir talihsizlik olarak karşıladığını belirten sanatçı, “Bu ülkede onurlu ve insanca bir yaşam için düşünmeye, yazmaya ve şarkı söylemeye ve de sokaklarda, alanlarda olmaya devam edeceğim.”

Avukat Fatma Hopikoğlu ise davalarına ilişkin bilgi verirken Ferhat Tunç’a Cumhurbaşkanına hakaretten Mardin’den de bir suç duyurusu yapıldığını bu suç duyurusunun gizli i.p ler üzerinden yapıldığı için kimin ya da kimlerin suç duyurusunda bulunduklarını bilmediklerini ifade etti.

Bu haber 834 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Uluslararası Dünya Müzik Fuarı Womex, 2021 sanatçı ödülünü, Dersimli sanatç..