Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Cindoruk: Demirtaş'ın fikirlerini ne yapacaksınız?

Cindoruk: Demirtaş'ın fikirlerini ne yapacaksınız?

12 Haziran 2017, 21:09

Türkiye'nin demokrasinin ve hukukun askıya alındığı bir ülke olduğunu söyleyen Hüsamettin Cindoruk, "Bu rejim kalıcı değil" dedi.

Cumhuriyet gazetesinden Kemal Göktaş'a konuşan merkez sağ siyasetin önemli isimlerinden, Hüsamettin Cindoruk referandum sonrası Türkiye'yi değerlendirdi.

Türkiye'nin, yeni anayasanın tümüyle yürürlüğe gireceği tarihten sonra, tek parti ile yönetilmeye başlayacağını söyleyen Cindoruk "çok partili hayat bitmiştir" dedi

‘DEMİRTAŞ'IN FİKİRLERİNİ NE YAPACAKSINIZ?'

Türkiye’de tam kanunsuzluk yaşandığını söyleyen Cindoruk “150’den fazla gazeteci tutuklu. Onlara hepimizin bir özür borcu var. Biz demokrasiyi koruyamadık” dedi. Cindoruk, Demirtaş ve Yüksekdağ gibi HDP’li siyasetçilerin tutuklu olmasının da yanlış olduğunu söyledi.

"Selahattin Demirtaş’ı, Figen Yüksekdağ’ı siyaseten parlamento dışına itebilirsiniz fakat savundukları fikirleri ne yapacaksınız? Dünyayı sarmış bir demokrasi salgını varken, Türkiye ondan, 12. Cumhurbaşkanı’nın deyişiyle, vazgeçebilir mi? Ne onun gücü yeter, ne de Türkiye’deki diğer siyasi hareketlerin demokrasi karşıtlığının gücü yeter."

'SORUMLULUĞUN BÜYÜĞÜ MEDYADA'

Tarafsızlıklarını yitirmiş iki kişinin organize ettiği anayasa değişikliği nedeniyle Türkiye’de sürdürülebilir demokrasinin imkânlarını yitirdiğini söyleyen Cindoruk, medyayı eleştirdi.

"Buradaki sorumluluğun büyüğü medyada. Bir ülkede medya kalmadıysa sürdürebilir demokrasi yoktur. Özellikle görsel basını, tarihçiler ağır biçimde itham edecektir. 85 yaşıma geldim, Türkiye tarihinin en yanlı görsel ve yazılı basınıyla karşı karşıyayız. Ben bundan sermaye sınıfını sorumlu tutuyorum. Türkiye’de sermaye sınıfı demokrasiyi içselleştirmiş değil. Büyük sermayenin tanzim ettiği bir medya var bugün. Bir ülkede liberal demokrasi olmazsa, liberal sermaye nasıl yaşayacak onu düşünmeleri lazım. Basına girmiş sermayenin yanlış yapması, kendisinin intiharına yol açar. Göreceklerdir ki, bir süre sonra büyüttükleri yapı kendileri ile de ihtilafa düşecektir. Ben komünist de değilim, Marksist de değilim ama bunu söylüyorum."

'BEN SAĞIN SOLUNDAYIM'

Kendi siyasal duruşunu Liberal demokrat olarak tarif eden Cindoruk, siyasetçilerin hayatlarının bir döneminde mutlaka demokrat olduklarını ama demokrat kalamadıklarını söyledi. Cindoruk şimdiki siyasal duruşunu ise "Ben sağın solundayım"  sözleriyle tarif etti.

Referandum sonrası için"Bu rejim kalıcı değil" değerlendirmesi yapan Cindoruk, demokrasinin eninde sonunda kazanacağını söyledi.

"Demokrasiyi sürdüremezseniz de devletler batmaz. Devletler kendilerine bir rejim bulurlar. Ben bu rejimin de dayanaklı olduğunu zannetmiyorum. Eninde sonunda demokrasi kazanacaktır. İnsan haklarına saygılı olanların önünde bir yol var: Uygarlık yolu. Dünya eski dünya değil, bugünkü akıllarıyla Türkiye’yi yönetmeye kalkışanların gücü Türkiye’yi idare etmeye yetmez. Türkiye’yi tek başına idare edecek bir devlet adamı görmüyorum. Kendini öyle sananlar ne kadar sıkıntıya düşeceklerini göreceklerdir."

Bu haber 406 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Dersim İnşa Kongresi (DİK) dahil Avrupa'daki 8 sivil toplum kurumları, ..