Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / 'HSK'de AKP-MHP koalisyonu'

'HSK'de AKP-MHP koalisyonu'

14 Mayıs 2017, 07:35

Hakim ve Savcılar Kurulu'nda MHP'ye üç kişilik kontenjan verileceği iddia edildi. Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, 'Hayaldi gerçek oldu' dedi.

AKP ve MHP'nin ilk ortaklığı Hakimler ve Savcılar Kurulu'nda yaptığı, MHP'ye üç kişilik kontenjan verileceği iddia edildi.

Yeniçağ  yazarı Orhan Uğuroğlu, ‘başkanlık AKP-MHP koalisyonu ile kurulacak’ iddialarına MHP lideri Bahçeli’nin her defasında tepki gösterdiğini ancak bu tepkilerin asılsız olduğunun TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyonun, Hakimler ve Savcılar Kurulu’na seçilecek 7 üyelin üç katı olan 21 aday seçiminde ortaya çıktığını iddia etti.
21 adayın AKP ve MHP’ye yakın hukukçulardan oluştuğunu söyleyen Uğuroğlu, bunlardan birinin de Bahçeli’nin resmi avukatı ve MHP’nin resmi üyesi Avukat Dr. Hamit Kocabey olduğunu anımsattı.

“İki parti başkanlık için ilk ortaklığı Hakimler Savcılar Kurulu’nda yaptılar” diyen Uğuroğlu, bir adım daha ileri giderek HSK’de MHP için toplam üç kontenjan ayrıldığını söylüyor.
Orhan Uğuroğlu’nun “Fiili AKP-MHP koalisyonu” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Bahçeli'nin resmi avukatı, MHP'nin resmi üyesi Avukat Dr. Hamit Kocabey 21 kişilik gruba resmen seçildi.
MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi Kocabey'in yanı sıra MHP'ye yakın oldukları bilinen 6 hukukçu daha 21 kişilik grubun içerisinde yer aldı.
Meclis Genel Kurulu 21 kişilik aday listeyi oylayacak ve 7 üyeyi Hakimler Savcılar Kurulu'na üye olarak seçecek.
Adalet Bakanı'nın başkanlığını yaptığı kurulda müsteşarı da doğal üye olarak yer alıyor.

Kurul için AKP'nin 5, MHP'nin 2 ismi paylaştığı ve Meclis Genel Kurulu'nda seçilecek 7 üye için bu oranın uygulanacağı da Meclis kulislerinde iddia ediliyor.
Toplam 13 üyenin görev yapacağı HSK'ya 4 üye de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçilecek.
İki parti arasındaki mutabakat ile Erdoğan'ın da 3 AKP ve bir MHP'li hukukçuyu HSK'ya atayacağı vurgulanıyor.

Böylece HSK'da MHP için toplam 3 kontenjan verilmiş olacak.
Bakan ve müsteşar dışında AKP 8, MHP ise 3 üye ile temsil edilecek ve Türkiye genelinde yapılacak hakim ve savcı atamaları partili üyeleri olan bu yeni HSK tarafından atanacak.”

artıgerçek

Bu haber 571 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Dersim İnşa Kongresi (DİK) dahil Avrupa'daki 8 sivil toplum kurumları, ..