Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Zer’in sansürlü sahnelerine sansür!

Zer’in sansürlü sahnelerine sansür!

27 Nisan 2017, 18:42

Bu, sinema tarihinde ilk defa yaşanıyor: Kültür Bakanlığı, Kazım Öz’ün son filmi ‘Zer’deki sansürlenen sahnelere bir kere daha sansür uyguladı.

Bu, sinema tarihinde ilk defa yaşanıyor: Kültür Bakanlığı, Kazım Öz’ün son filmi ‘Zer’deki sansürlenen sahnelere bir kere daha sansür uyguladı.

Kürt yönetmen Kazım Öz’ün son filmi Zer’deki kimi sahneler, Kültür Bakanlığı tarafından sansürlenmişti. Yönetmen, bu sahnelerin bulunduğu kısımları filmden tümden çıkarmak yerine sansürü teşhir etmek için bir yöntem geliştirdi: Filmin bu bölümlerinde ekran kararıyor ve “Bu sahne, T.C. Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Üst Denetim Kurulu tarafından sakıncalı bulunduğu için izleyemiyorsunuz.” yazısı beliriyordu. Kültür Bakanlığı şimdi yönetmenden bu sahnelerin de kaldırılmasını talep ediyor.

“Sansürün sansürüne” ilişkin Evrensel gazetesine konuşan Kazım Öz, “Çarpıcı olan şu: Bakanlık yaptığı şeyin neden arkasında durmuyor? Kurulun karartılan sahneleri çıkarma yetkisi var mı, yok mu? Bence böyle tartışmak lazım. Ben istersem bir filmin yarısını da siyah yapabilirim.”

Öz, Bakanlığın ilk sansür kararı ardından filmin İşletme Belgesi’nin iptal edilmesinin de sorunlar yarattığını belirtti ve ekledi: “Bakanlığın bu iptal kararı salonlara iletildiği için salonların birçoğunda gösterilmedi. 100 kopya olarak çıkacaktık. 11 salonda girdik vizyona. Ankara galası bile iptal oldu.” 

Bu haber 689 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Uluslararası Dünya Müzik Fuarı Womex, 2021 sanatçı ödülünü, Dersimli sanatç..