Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Türk uçakları Şengal ve Rojava’yı bombaladı

Türk uçakları Şengal ve Rojava’yı bombaladı

25 Nisan 2017, 18:07

TSK’ye ait savaş uçakları Şengal ve Rojava’yı bombaladı. Bombalama sonucu yaşamını yitiren ve yaralananların olduğu bildirildi. Şengal Radyosu ve Rojava’nın Sesi Radyosu binalarının da vurulduğu aktarıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları, Şengal ve Rojava’ya hava saldırısı düzenledi. Şengal ve Derik’e bağlı Qereçox bölgelerine yönelik hava saldırısında yaşamını yitirenlerin ve yaralananların olduğu bildirildi. Yine saldırı sonucu Şengal Radyosu ve Rojava’nın Sesi Radyosu binalarının vurulduğu kaydedildi. Saldırının yapıldığı tüm bölgelerde iletişim ağlarının tümden kesildiği belirtildi. 

Hava harekatından hem TSK’den hem de YPG’den açıklama geldi. 

TSK’DEN AÇIKLAMA 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan hava saldırısına ilişkin yapılan açıklamada, “Ülkemizin ve milletimizin birlik, bütünlük ve güvenliğine kast eden bu terör yuvalarının yok edilmesi maksadıyla; uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız kapsamında 25 Nisan 2017 günü saat 02.00'de, Irak kuzeyi/Sincar Dağı ve Suriye kuzeydoğusu/Karaçok Dağı bölgelerine hava harekâtı icra edilmiş ve belirlenen terörist hedefleri tam isabetle vurulmuştur” denildi.

YPG’DEN AÇIKLAMA 

Hava saldırısına ilişkin YPG’den de şu açıklama geldi: “25 Nisan 2017 Salı sabahı saat 02.00’de Türk savaş uçakları Derik’e kent merkezine yakın olan Qereçox’da bulunan YPG Komutanlığı merkezine saldırı gerçekleştirmiştir. Qereçox’da Basın Merkezi, irtibat Merkezi ve başka askeri kurumlar yer almaktadır. Saldırılar sonucu bazı savaşçılarımız şehit düşmüş ve yaralanmıştır. İsimleri daha sonra açıklanacaktır. YPG olarak, bu korkakça saldırının teröre karşı özgür irademizi kıramayacağını belirtiyor, ayrıca Rojava halklarına saldırılara karşı öz meşru güçleri ile aynı saflarda yer alarak, güçlerine destek olmaları çağrısı yapıyoruz.”

TEV-DEM'DEN ÇAĞRI 

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Yürütme Konseyi Aldar Xelîl, twitter hesabından Şengal ve Qereçox saldırılarına ilişkin, “Cizre bölgesindeki halkımız Qereçox’a doğru harekete geçmelidir” dedi.

Cizre Kantonu Eşbaşkanlığı da, Qereçox ve Şengal bölgelerine düzenlenen hava saldırısını kınadı.

ANF

Bu haber 617 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Dersim İnşa Kongresi (DİK) dahil Avrupa'daki 8 sivil toplum kurumları, ..