Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / En ‘büyük’ soykırım filmi vizyonda

En ‘büyük’ soykırım filmi vizyonda

24 Nisan 2017, 17:18

Türk milliyetçilerinin hakaret ve küfürleri eşliğinde ‘The Promise’, vizyona girdi. Film, Ermeni Soykırımı’nı anlatan şimdiye kadarki en ‘büyük’ yapım. ABD’deki ilk haftasında 4 milyon dolar hasılat elde etmesi bekleniyor. Türk tezlerine dayanan ‘The Ottoman Lieutenant’ ise iki ayda ancak 250 bin dolara ulaşabildi.

Ermeni Soykırımı’nı anlatan ‘The Promise’, vizyona girdi. Film, ‘Hotel Rwanda’ filmiyle hafızalara kazınan yönetmen Terry George’un elinden çıkma.

Milyonlarca Ermeni’nin canından ve yurdundan edildiği Ermeni Soykırımı’nın yıldönümüne denk gelen günlerde soykırımı anlatan ‘The Promise’ filmi de vizyona girdi. Filmin yönetmeni, ‘Hotel Rwanda’, ‘Kesişen Yollar’ gibi filmlerle tanınan Terry George. Başrollerde ise Christian Bale, Oscar Isaac ve Charlotte Le Bon yer alıyor.

‘Ortadoğu’dan uzak durduk’

Film, atmosfer ve hikâyesiyle soykırım günlerinde geçiyor. Türkiye’de çekilmesi olanağı bulunmadığı için Malta, İspanya ve Portekiz’de kurulan setlerde çekilen film, Ermeni Soykırımı’nı anlatan en yüksek bütçeli yapım. Filmin yapımına yaklaşık yüz milyon dolar harcanmış.

Filmin yönetmeni George, yapım aşamasıyla ilgili, “Filmin herhangi bir tanıtımını yapmadık. İspanya, Portekiz, Malta gibi yerlerde bulunarak Ortadoğu’dan uzak durduk ve çok dikkat çekmemeye çalıştık. Güvenlik konusunda tedbir aldık” demişti. Yapımcı Eric Esrailian ise filmin uluslararası pazarda dağıtımını yapacak bir şirket bulmakta zorlandıklarını kaydetmişti.

Bilginerli ‘Türk’ filmi gişede yaya kaldı

Film, bir aşk hikâyesini merkeze alarak Ermenilerin tehcir ve soykırım yolculuğunu anlatıyor. ‘Türk tezleri’ne aykırı olan film, şimdiden Türk basınında hakaretlere maruz kalıyor. 

Gişe hasılatının tamamının hayır kurumlarına bağışlanacağı belirtilen filmin ABD’de ilk haftanın sonunda 4 milyon doların üzerinde hasılat yapacağı tahmin ediliyor. Ünlü Türk oyuncu Haluk Bilginer’in de oynadığı, soykırımı Türk tezlerinin dışına çıkmadan anlatan ABD yapımı ‘The Ottoman Lieutenant’ filmi ise vizyona girdiği 10 Mart’tan bugüne ancak 250 bin dolar gişe hasılatı elde edebildi.

Türkiye’de gösterilmeyecek

‘The Ottoman Lieutenant’, Türkiye’de de ‘Osmanlı Subayı’ adıyla 19 Mayıs’ta vizyona girecek; ancak Türk basınının ağır hakaretlerine maruz kalan ‘The Promise’in Türkiye’de vizyona girmesi beklenmiyor. Ayrıca film, IMDB’de de Türk milliyetçilerinin saldırısına uğruyor. Sosyal medyada örgütlenen milliyetçiler, filmi en düşük notu vererek alt sıralarda tutmaya çabalıyor. 

Politika

Bu haber 616 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Uluslararası Dünya Müzik Fuarı Womex, 2021 sanatçı ödülünü, Dersimli sanatç..