Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Avrupa’da referandum hilesini protesto eylemleri sürüyor

Avrupa’da referandum hilesini protesto eylemleri sürüyor

22 Nisan 2017, 09:36

Belçika’nın başkenti Brüksel, Almanya’nın Düsseldorf ve Berlin kentleri ile Hollanda’nın Den Haag kentinde AKP/MHP’nin referandumdaki hileleri protesto edildi.

BRÜKSEL

Belçika’nın başkenti Brüksel’de 'Hayır Platformu’nun çağrısı ile Brüksel Türk konsolosluğunun önünde Cuma günü Saat 16:00’da bir araya gelen kitle “hayır daha bitmedi mücadeleye devam” dedi.

Eylemciler, “Ankara hayır, Amed hayır, İzmir hayır mücadele yeni başlıyor”, “Hırsız katil AKP”, “Biz kazandık YSK çaldı” sloganlarını attı.

Eylemde yapılan konuşmada öncelikler Türkiye metropollerinde gerçekleşen eylemler selamlandı. Ardından “Ne zamana kadar çalacaklar? Ne zamana kadar bu hukuksuzluk? Ne zamana kadar savaş, gözyaşı? Bu referandum sonucu meşru değil. Bugün oyları çalarak kazandığını düşünüyorsa Erdoğan çok yanılıyor. Hayır, daha bitmedi mücadele hep beraber devam edeceğiz” denildi.

DÜSSELDORF

Almanya’nın Düsseldorf kentinde YJK-E Düsseldorf, Düsseldorf Demokratik Kürt Toplum Merkezi, HDK-A Düsseldorf, Düsseldorf Alevi Kültür Derneği öncülüğünde yapılan eylem, saat 18.00'da Merkez Tren İstasyonu önünde başladı ve saat 19.00'a kadar devam etti.

Eylem boyunca Almanca okunan bildirilerde, Türkiye'de iktidar güçleri ve yandaşları tarafından sahte bir zafer rüzgarı estirildiğine ve AKP/ MHP/ Saray ittifakının, yaptığı onca hile ve kumpasa rağmen kaybettiğine değinilerek, adalet yerini buluncaya kadar sokakların terkedilmeyeceği vurgulandı. Eylem boyunca “Daha bitmedi, mücadeleye devam” denildi.

“Tek adam diktatörlüğüne, faşizme ve başkanlığa HAYIR” pankartı açan kitle, sık sık Almanca “Hırsız, Faşist Erdoğan”, “Yaşasın Uluslararası Dayanışma”, “Direnenler Kazanacak”, “Diktatörlüğe Hayır” sloganları attı.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de HDK Berlin’in organize ettiği “Hayır bitmedi daha yeni başlıyor” yürüyüşüne aralarında NAV-DEM Berlin, Haziran Hareketi ve Berlin’de faaliyet yürüten çeşitli sol, devrimci ve demokrat grupların yanı sıra binlerce kişi katıldı.

Saat 18.00 da Hermanplatz da başlayan yürüyüşte Almanca, Kürtçe ve Türkçe “Hayır” yazılı dövizler taşındı. Kitle etkinlik boyunca;” Bitmedi daha yeni başlıyor”, “Faşizme geçit yok”, “Diktatöre karşı el ele” ve “Sonuna kadar direneceğiz” sloganlarını haykırdı.

Oranien Platz’a kadar devam eden yürüyüş yapılan konuşmalar ve çekilen halaylarla sona erdi.

NAVDEM Berlin tarafından yapılan açıklamada bugün saat 16.00 da Almanya Federal Parlamentosu önünde “Diktatöre Hayır” ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kınama mitingine de katılım çağrısı yapıldı.

DEN HAAG

Hollanda’nın Den Haag kentinde Türk devletinin referandumdaki hileleri bir mitingle protesto edildi.

“Na Platformu” öncülüğünde düzenlenen mitingde Türk devletinin referandumdaki hileleri protesto etmek amacıyla pankartlar taşındı.

MLKP DAP-DER TJK-E üyeleri tarafından Kürtçe, Türkçe ve Hollandaca açıklama yapılan miting, halay ve şarkılarla sona erdi.

ANF

Bu haber 526 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Dersim İnşa Kongresi (DİK) dahil Avrupa'daki 8 sivil toplum kurumları, ..