Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Avrupa' da çifte vatandaşlar cezalandırılacak!

Avrupa' da çifte vatandaşlar cezalandırılacak!

20 Nisan 2017, 17:31

Referandumda büyük oranda ‘Evet’ oyu çıkan Avusturya’da hükümet, "gizli çifte vatandaş" konumundaki Türkiyelilere cezai yaptırım uygulamaya hazırlanıyor.

İçişleri Bakanı açıkladı

Konuya ilişkin açıklama Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka’dan geldi. Sobotka dün bakanlar kurulu toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada gizlice yeniden Türkiye vatandaşlığına geçenlerin Avusturya vatandaşlığının iptalinin yanı sıra, gelecekte 5 bin Euro da para cezası vermelerini sağlayacak yasal düzenleme yapacaklarını söyledi. 

Taslak Mayıs’ta hazır olabilir 

Düzenlemenin federal yasa olarak yapılması öngörülürken, taslak metnin mayıs ayı başında hazır olması bekleniyor. 

Hükümet mektupla uyaracak

Kurier gazetesi ise yakın zamanda Avusturya vatandaşlığına geçen Türkiyelilere mektup gönderileceği bilgisini paylaştı. 

Bildirim yükümlülüğü var

Gazete haberinde Türkiyelilerin yeniden Türk vatandaşlığına geçmeleri durumunda bunu bildirmekle yükümlü oldukları konusunda uyarılacağını da yazdı.

Büyük çoğunluk ‘Evet’ demişti

Kararda Avusturya’da yaşayan Türkiye vatandaşlarının dörtte üçünün, referandumda ‘Evet’ yönünde oy kullanmasının etkili olduğu belirtiliyor. 

Uyum sorunu olarak görülüyor

Bu sonucun ortaya çıkmasının 70 ve 80’li yıllarda uyum konusunda hatalar yapıldığını gösterdiğini kaydeden İçişleri Bakanı Sobotka, gelecekte benzer hataların tekrarlanmaması için sığınmacılar konusundaki üst sınırın azaltılması gerektiğini de savundu. 

Belçika da gündem 

Türkiye’deki referandum sonrası Belçika’da da çifte vatandaşlığın Türkiyelilerin elinden alınması konusu kimi vekiller tarafından gündeme getirilmeye başlandı. 

Politika

Bu haber 425 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Dersim İnşa Kongresi (DİK) dahil Avrupa'daki 8 sivil toplum kurumları, ..