Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / ‘8 Mart geriliklere hayır demenin basamağı olacak’

‘8 Mart geriliklere hayır demenin basamağı olacak’

08 Mart 2017, 13:26

Avrupa Demokratik Alevi Federasyonu’nun (FEDA) Kadın Meclisi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle yazılı bir izah yaptı.

FEDA, İzahta 8 Mart’ın kadına reva görülen tüm geriliklere hayır demenin ve mücadeleyi yükseltmenin bir basamağı yapılacağına inandıklarını belirtti. 

Kadın özgürlük meselesinin 5 bin senedir görmezden gelindiğine işaret edilen izahta , “Bugün kadın, dünyada yaşanan karmaşadan en çok etkilenen cins olmaktadır. Avrupa’da yoğun olarak maruz kaldığı emek sömürüsünün yanı sıra, bedeni metalaştırılmış ve reklam aracına dönüştürülmüştür. Mezopotamya topraklarında, eril anlayışın çığrından çıkmış vahşi yüzü olan IŞİD güruhunun saldırılarının ilk hedefi olmaktadır. Kalpsiz akıl önce kadınları vurmaktadır’’ denildi.

İzahta, buna rağmen 8 Mart’ın direniş ruhunun, Mezoptamya topraklarında Zarifelerin, Beselerin, Sakinelerin, Arin Mirkanların ve bugün de Şengalde Ezidi kadınların direnişinde vücut bulduğu dile getirildi.

Açıklamada ayrı olarak şunlar belirtildi:

“Mezopotamya topraklarında dağılan umut, Türkiye’de AKP-Erdoğan devleti tarafından bitirilmek istenmektedir. Kadının bir çok bedel ödeyerek ele geçirdiği kazanımları, Yasa Kararında Kararnamelerle bitirmek istemektedir. Biz Alevi kadınları olarak AKP devletinin getirmek istediği başkanlık sisteminin bizlere neleri kaybettireceğini  iyi bilmekteyiz. Onun için bu 8 Mart’ın kadına reva görülen tüm geriliklere hayır demenin ve mücadeleyi yükseltmenin bir basamağı yapılacağına inanıyoruz.’’

Bu haber 738 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Dersim İnşa Kongresi (DİK) Kadın Meclisi Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve F..