Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / ‘Halk ozanlığı itiraz kürsüsüdür’

‘Halk ozanlığı itiraz kürsüsüdür’

07 Mart 2017, 12:34

Ozan Emekçi’nin yeni albümü “Görme Gözlerim”, Almanya’nın Mainz kentinde bir etkinlikle tanıtıldı. Albüm tanıtım toplantısında Ozan Emekçi’nin yanı sıra Mikaîl Aslan, Cemîl Qoçgîrî, Fırat Bender, Ali Erel de sahne aldı.

Ozan Emekçi’nin yeni albümü “Görme Gözlerim”, Almanya’nın Mainz kentinde bir etkinlikle tanıtıldı. Mainz Weltmusikakademie’de Pazar günü gerçekleşen albüm tanıtım toplantısında Ozan Emekçi’nin yanı sıra Mikaîl Aslan, Cemîl Qoçgîrî, Fırat Bender, Ali Erel de sahne aldı. Yeni albümünden parçalar seslendiren Ozan Emekçi, çok sayıda müzikseverin katıldığı etkinlikte albümünü de imzaladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Dersimli Ali Kaya yaptı. Kaya, Alevilerin ulu ozanlarının doğruları söyledikleri için katledildiğini dile getirerek “Bugünkü ozanlarımız da gerçeklerin taşıyıcıları oldukları için onlara sahip çıkmalıyız” dedi.

Mikaîl Aslan: 8 yaşımdayken tanıdım 

“Görme Gözlerim” tanıtım toplantısında kısa bir konuşma yapan Mikaîl Aslan ise Ozan Emekçi’yi 8 yaşındayken Hozat’ta verdiği konserde tanıdığını belirterek, “Müzikle ilgilenmeye başladıktan sonra Ozan Emekçi’nin müziğinin yanı sıra şiirlerinin sözleri de çok dikkatimi çekti. En çok da şiirlerin kaynağını nereden aldığını merak ettim ve bin yılların bilincini, birikimini bugünlere taşıdığını gördüm. Bundan dolayı Ozan Emekçi’ye ve ozanlara sahip çıkalım” dedi.

‘Halk ozanı, halktan yanadır’

Daha sonra sahne alan Ozan Emekçi de eserlerini seslendirmeden önce kısa bir konuşma yaptı. Ozan Emekçi, albüme yaptığı katkıdan ve tanıtım toplantısını organize etmesinden dolayı Mikaîl Aslan’a teşekkür etti. “Halk ozanlığı bir itiraz kürsüsüdür. Halk ozanı halktan yanadır, sistemden yana değildir” diyen Ozan Emekçi, Aleviliğe ilişkin yazdığı “Dede İsen Dedeliği Doğru Yap” şiirini okudu.

Ozan Emekçi, “Görme Gözlerim”, “Hoca Mısın Dede Misin” ve “Hrant İçin” eserlerinin yanı sıra sürgünden 28 yıl sonra döndüğü Türkiye ve Kürdistan’da gördüklerini anlattığı “Gördüm” adlı eserleri seslendirdi.

Sanatçının oğlu Fırat Bender de iki eserini seslendirdi. Ardından Mikaîl Aslan, Cemil Qoçgîrî ve Ali Erel birlikte sahne alarak Kirmançkî (Zazakî) şarkılar seslendirdiler.

Tanıtım etkinliği, Ozan Emekçi’nin “Görme Gözlerim” albümünü imzalamasıyla sona erdi. 

Politika

Bu haber 710 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Uluslararası Dünya Müzik Fuarı Womex, 2021 sanatçı ödülünü, Dersimli sanatç..