Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Dersim Kadın Platformu 8 Mart çalışmalarına başladı

Dersim Kadın Platformu 8 Mart çalışmalarına başladı

19 Şubat 2017, 17:17

Dersim Kadın Platformu: 8 Mart çalışmaları için kapı kapı gezip tüm ‘hayır’ları buluşturacağız

Dersim Kadın Platformu gerçekleştirdiği basın toplantısıyla 8 Mart Dünya emekçi Kadınlar Günü çalışmalarını başlattığını duyurdu. Kadınlar referandumda ‘hayır’ diyeceklerini belirtirken, “8 Mart çalışmaları için kapı kapı gezip tüm ‘hayır’ları buluşturacağız” dedi. 

KESK Şubeler Platformu toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyen Dersim Kadın Platformu, 8 Mart çalışmalarını başlattıklarını ilan etti. Dersim Kadın Platformu adına basın metnini okuyan Derman Tekin Tarancı 2017’nin ilk ayında 37 kadın öldürüldüğünü, 34 çocuğun istismara uğradığını, 14 kadının ise cinsel şiddete maruz kaldığını ifade etti. AKP’nin 15 yıllık iktidarında taciz, tecavüz ve çocuk istismarının artığını ifade eden Tarancı, “Bu artışın temel nedeni her gün yapılan düzenlemeler ile erkekleri daha fazla güçlendiren, kadınları değil erkekleri koruyan yasalardır” dedi.

“Yakın zamanda istismara, tecavüze uğramış çocukların tecavüzcüleri ile evlenmelerinin önünü açan yasa değişikliği teklifi ile karşımıza çıkanların hazırlayacakları ‘yeni bir anayasa’ kuşkusuz ki başta biz kadınlar olmak üzere halkların istedikleri ‘gerçek demokratik bir anayasa’ olmayacaktır” diyen Tarancı, OHAL sürecinde yapılacak referandum öncesinde Dersim’de yüzlerce, ülke genelinde binlerce emekçinin keyfi bir şekilde ihraç edildiklerini belirtti. Tarancı, belediye eş başkanlarının, kitle örgütü temsilcisi kadınların bugün cezaevlerinde olduğunu kaydederek “Kadın mücadelesinin içinde yer alan ancak bugün tutuklu bulunan kadın arkadaşlarının bazılarının davası 8 Mart gününe denk getiriliyor” şeklinde konuştu. 

‘OHAL’DE HAYIR’

8 Mart çalışmalarının başında referandumun geldiğini belirten Tarancı, referandumda Dersim Kadın Platformu olarak ‘hayır’ diyeceklerini de duyurdu. Tarancı, Dersim Kadın Platformu olarak 8 Mart Çalışmaları için kapı kapı gezip tüm ‘hayır’ları buluşturacaklarını belirtti. (Dersim/EVRENSEL)

Bu haber 734 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Dersim İnşa Kongresi (DİK) Kadın Meclisi Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve F..