Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Alevi pirleri kapatılan Tv10’nun açılmasını istedi

Alevi pirleri kapatılan Tv10’nun açılmasını istedi

05 Kasım 2016, 17:44

OHAL kapsamında KHK ile yayınına son verilen televizyon kanallardan birisi olan TV10’un kapatılması İstanbul Galatasaray Meydanı’nda protesto edildi. Alevi pirleri ve sanatçıların katıldığı eylemde semah dönüldü, deyişler söylendi. Pirler, Alevilerin sesi TV10’nun kapatılamayacağını, türkülerin susturulamayacağını belirttiler.

PİRHA- Başbakanlığın emriyle, Kanun Hükmünde Karaname ile kapatılan Tv10’nun Taksim’de Galatasaray Meydanı’nda her Cumartesi gerçekleştirdiği eylem sürüyor.

Bugün saat 14.00’te biraraya gelen Tv10 çalışanlarının yanısıra eyleme Alevi pirleri Celal Fırat, Mahir Şahin, İbrahim Erdoğan, Sanatçılardan Faik Ateş, Gelengül Üstündağ, Yıldız Aslan, Dost Berbati, Aşık Alican ile  Alevi kurumlarından Demokratik Alevi Dernekleri, Hacıbektaş Veli  Anadolu Kültür Vakfı ve Koçgiri derneğinden temsilcilerle Alevi vatandaşların destek verdiği eylemde hukuksuz bir şekilde kapatılan TV10’nun yeniden açılması istendi.
Alevilerin sesi susturulamaz” pankartı açılan eylemde, ‘Özgür basın susturulamaz’ sloganları da atıldı.

KELLECİ: TV10 AÇILANA KADAR BU MEYDANDA OLACAĞIZ

TV10 program sunucusu Hüseyin Kelleci, beş haftadır Galatasaray Meydanı’nda olduklarını belirterek “Alevilerin sesi TV10 açılana kadar bu meydanda olacağız” dedi.

PİR CELAL FIRAT: TV10 EZİLENLERİN SESİDİR

Eyleme katılan Garip Dede Dergahı Başkanı Pir Celal Fırat ise “TV10 sadece Alevilerin televizyonu değildi. Ezilen, yok sayılan herkesin kanalıydı. TV10’un kapatılması Türkiye’de ezilenlerin sesinin kısılmadır” dedi. Basın açıklaması deyişler ve semah ile son buldu.

Bu haber 916 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Uluslararası Dünya Müzik Fuarı Womex, 2021 sanatçı ödülünü, Dersimli sanatç..