Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Ölüm' tehditleriyle kimse bizi yıldıramaz

Ölüm' tehditleriyle kimse bizi yıldıramaz

08 Temmuz 2016, 17:44

'Halkımızla yekvücuduz ve ölüm tehditleriyle kimse bizleri yıldıramaz'

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) kadın Parti Meclis (PM) üyeleri, gündemdeki konuları değerlendirmek üzere Amed'de toplandı. DBP il binasında düzenlenen toplantı öncesi açıklama yapan DBP MYK üyesi Fatma Gül, 14 Temmuz'da Diyarbakır Cezaevi'nde başlayan ölüm orucunun 34. yıldönümünün yaklaştığını hatırlatarak, direnişte yaşamını yitirenleri andı.

'Direnmeye devam edeceğiz'

DBP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel'in Hezex (İdil) çıkışında devlet güçleri tarafından ölümle tehdit edildiğini belirten Gül, bir gözdağının verilmek istendiğini vurguladı. DBP ve HDP eşbaşkanlarına, belediye eşbaşkanlarına ve parti yöneticilerine dönük saldırıların Saray'dan alınan talimatla hayata geçirildiğini ifade eden Gül, eşbaşkanlarının, DBP yöneticilerinin ve tüm siyasi temsilcilerin halkın iradesi olduğunu kaydetti. Bu tür saldırıların irade kırma ve halkı tehdit etme anlamına geldiğine dikkat çeken Gül, "Saldırıları kabul etmeyeceğiz. Bizler halkımızla yekvücuduz ve ölüm tehditleriyle kimse bizleri yıldıramaz. Kürt halkı 40 yıldır direniyor ve direnmeye de devam edecektir. Asla teslim olmayacağız" dedi.

Özgür basın üzerindeki baskılar

Katliam ve saldırı politikalarıyla sorunlara çözüm bulunamayacağını belirten Gül, özgür basın üzerindeki baskılara da dikkat çekerek, "Özgür basın susturulmak isteniyor. Özgür basın çalışanları fedai ruhla halkın içerisindedir. Tutuklu olan özgür basın çalışanları için başlatılan kampanyayı birlikte sürdüreceğiz" diye konuştu.

Kürt sorunu çözülmeden...

Gerçekleştirilen katliamları unutmayacaklarının altını çizen Gül, "Bu katliamlar bize ders verecek ve mücadelemizi daha da güçlendireceğiz. Türkiye dış politikalarda bir çıkmazı yaşıyor. Bugün KDP, AKP'nin yanında yer alıyor. Kendi halkına karşı AKP'nin ortağı olmuştur. Bu işbirlikçi siyaset iflas etmiştir. Kürdistan'ın her parçasında yaşanan çıkmaz Ortadoğu'nun çıkmazıdır. Kürt sorunu çözülmeden bu topraklara huzur gelmeyecektir. En büyük direniş kadınlar tarafından veriliyor. Biz sırtımızı halkımıza dayayarak bu topraklara onurlu bir barış ve anlamlı bir demokrasi getirmek için mücadelemizi yürüteceğiz" dedi. Açıklamanın ardından PM toplantısına basına kapalı devam edildi.

KJA Sebahat Tuncel'e dönük tehdidi kınadı

Öte yandan, Kongreya Jinen Azad (KJA) Türkiye Koordinasyonu, Sebahat Tuncel'in polislerce ölümle tehdit edilmesine yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Tuncel'e dönük bu tehdidin kınandığı açıklamada şunlar kaydedildi: Meşru talepleriyle direnen halkların kazanacağı günlerin yakın olduğu şu günlerde, AKP iktidarını saran korkunun kendi sonlarına faydası olmadığını belirterek kadın iradelerimize dönük tüm saldırıları bir kez daha kınıyoruz.

(DİHA)

Bu haber 899 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Dersim İnşa Kongresi (DİK) Kadın Meclisi Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve F..