Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Kürt siyasetçi Feridun Yazar yaşamını yitirdi

Kürt siyasetçi Feridun Yazar yaşamını yitirdi

12 Haziran 2016, 11:10

Kürt siyasetçi Feridun Yazar, yakalandığı akciğer kanseri hastalığından tedavi gördüğü Ankara'da yaşamını yitirdi. Yazar memleketi Urfa’da toprağa verilecek.

HEP Genel Başkanlığı da yapan Feridun Yazar, Ankara'da yaşamını yitirdi. Yazar, bir süredir yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesi'nde bugün sabaha karşı yaşamanı yitirdi. 

Yazar'ın vefat haberinin alınmasından sonra yakınları ve sevenleri hastaneye akın etti. Yazar'ın cenazesi bugün öğlen saatlerinde Urfa götürülecek.

Yazar'ın yıllarca mücadele yürüttüğü siyasi geleneğin devamı olan DBP ve HDP tarafından düzenlenecek cenaze törenin ardından Yazar'ın doğduğu köy Küçükördek'te son yolculuğuna uğurlanacak. 

1944 yılında Riha'da (Urfa) doğan Yazar, 1971'de Devrimci Doğu Kültür Ocakları (DDKO) davasından Diyarbakır Cezaevi'ne girdi. 1977'de CHP'den Urfa Belediye Başkanı seçildi. 12 Eylül 1980'de görevden alınıp iki yıl cezaevinde kaldı. 1988'de SHP Urfa İl Başkanı oldu. SHP'den 7 milletvekili ihraç edilince istifa eden 12 il başkanı arasındaydı. Daha sonra HEP Genel Başkanlığı görevi yürüten Yazar, 1998'de TMY'nin ünlü 8. maddesinden tekrar cezaevine girdi. DTP'nin de kuruluş aşamasında yer alan Yazar, iki kızından birini, 17 Ağustos depreminde Yalova'da kaybetti. Yazar, en son 1 Kasım genel seçimlerinde HDP'den Urfa milletvekilli adayı olmuştu. 

Bu haber 673 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..