Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / "Sur ve Cizre direnişinin yanında yer alalım"

"Sur ve Cizre direnişinin yanında yer alalım"

10 Şubat 2016, 20:28

Demokratik Aleviler Federasyonu FEDA, Sur ve Cizre direnişlerini selamlayarak, "Onların kavgası kavgamız, özgürlüğü özgürlüğümüzdür" dedi.

Avrupa Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), "Alevi-Kızılbaş ve Reya Heq inanç toplulukları olarak,  Xızır lokmalarımızı zalime biat etmeyen, direnen Sur'a, Cizre- Botan direnişine adıyoruz" dedi.
Yazılı açıklama yapan FEDA, "Bu ay Alevi-Kızılbaş ve Reya Heq inanç toplulukları için kutsal aylardan biridir. Xızır darda olanın, direnen, biat etmeyen mazlumun, hakkın ve adaletin koruyucusudur. O zalime karşı, her zaman mazlumun kutsal korucusu olmaya devam etmiştir. Etmeye de devam edecektir. Bugün zalimin zulmü ve katliamı, Mezopotamya’nın kadim halklarından biri olan Kürdistan halkına dönük yapılmaktadır" dedi.
Açıklamanın devamında, "Bu zalimlere karşı,  Xızır gibi ortaya çıkıp, mazlumun yanındayız.  Bu ay semahlar döneceğiz, zikir edeceğiz. Evrene, insanlığa, doğaya, suya, ateşe, dua vereceğiz. Bu dualarımız, zikirlerimiz, Semahlarımız direnişe, barışa, sevgiye, özgürlüğe adıyoruz. Bu ay aynı zamanda Xızır orucunun da tutulduğu aydır. Nefsini,  vicdanını, ahlaki duruşunu gözden geçirme ayıdır. Kendi özünü Ana Fatma ve Mansur darına yatırma ayıdır. Xızır bizlere, tüm Alevi-Kızılbaş inanç topluluklarına, özüne dönüşü, yüzünü kadim tarihine, köklerine dönmeyi vadediyor.  Pir taliplerine, talip pirine, mürşit pirine, musahip musahibine sahip çıkarsa yolun sadıkları oluruz" ifadelerine yer verildi.

'KAVGASI KAVGAMIZDIR'

"Semahlarımızı, nefeslerimizi, muhabbetlerimizi, deyişlerimizi, direnişe, direnenlere adıyoruz. Onların kavgası kavgamız, özgürlüğü özgürlüğümüzdür" diyen FEDA, Sur ve Cizre direnişlerini selamlayarak, direnenlerin yanında yer alma çağrısı yaptı.
 

Bu haber 487 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..