Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Kaypakkaya mezarı başında anıldı

Kaypakkaya mezarı başında anıldı

22 Mayıs 2016, 22:01

Devrimci önder İbrahim Kaypakkaya katledilişinin 43,. yılında Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Karakaya köyünde bulunan mezarı başında anıldı. Mezar başında konuşan Yetkin Kılınç, Kaypakkaya'nın Türkiye topraklarına devrim tohumu ektiği belirtilerek, "mücadelesinin süreceği" dedi.

ÇORUM- Devrimci önder İbrahim Kaypakkaya katledilişinin 43,. yılında Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Karakaya köyünde bulunan mezarı başında anıldı.

PKK'nin önder kadrolarından Haki Karer ve Dörtler’in de anıldığı etkinliğe İbrahim Kaypakkaya'nın ailesinin yanı sıra HDP, ESP, DHF, Devrimci Parti, Kaldıraç, Partizan, SODAP, AKA-DER, Alınteri, BDSP ve Devrimci 78'liler katıldı.

Anma için gidenlerin otobüsü Sungurlu çıkışında polis tarafından durdurularak arama yapıldı. Aramanın ardından Karakaya köyüne geçen kitleyi köylüler karşıladı. Köy meydanından "İbrahim Kaypakkaya ölümsüzdür", "Dörtler yaşıyor, kavga sürüyor", "Haki Karer ölümsüzdür" sloganlarıyla mezarlığa yürüyüş düzenlendi.

Mezar başında Mayıs şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra basın açıklamasını Yetkin Kılınç okudu. Kılınç, İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve Dörtleri anmak için alanlarda olduklarını belirtti ve "Başta 18 Mayıs şehitleri olmak üzere devrim mücadelesinin en önünde yürüyenlerin bize öğrettiklerini inatla, sabırla ve kararlılıkla yürüteceğiz" dedi.

Kaypakkaya'nın sistemden köklü bir kopuş gerçekleştirdiğini ve devrim tohumlarını genç yaşta Türkiye topraklarına ektiğini belirten Kılıç, "Kaypakkaya sadece sistemde ve onun resmi ideolojisi olan Kemalizm'den kopuş sağlamadı. Aynı zamanda her türden burjuva ve küçük burjuva ideolojisi olan reformist anlayıştan, parlamentarizmden ve askeri darbelere umut bağlayan anlayışlardan kopardı" şeklinde konuştu.

Mayıs ayında şehit düşen Dörtleri de anan Kılınç, Dörtlerin Kürt özgürlük hareketinin kıvılcımı olduğunu kaydetti. Kılınç, "Faşizmin Eylüllü günleri sürerken Amed zindanlarında teslimiyetin değil başkaldırının dört güzel insanı olarak karanlığı aydınlatan Ferhat Kurtay, Eşref Anyık, Mahmut Zengin ve Necmi Öner’in bedenlerinde tutuşan ateş, on yıllardır süren Kürt ulusal mücadelesi yangınının ilk kıvılcımlarındandır. Kıvılcımın yangına dönüştüğü süreçte nice Ferhatlar, Eşrefler, Mahmutlar ve Necmiler bu mücadeleye can vermiş, Dörtlerin isyan bayrağı yere düşürülmemiştir" dedi.

Haki Karer'in Kürt özgürlük hareketinin önder kadrolarından olduğunu vurgulayan Kılınç, "Haki Karer heval, başta TC’nin ulusal zulmüne karşı isyanı kuşanan Kürt ulusu olmak üzere, çeşitli ulus, milliyet ve inançlardan halkımızın yüreğinde yaşamaya devam edecektir" diye belirtti.

(ethahaber)

Bu haber 654 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..