Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Hama'daki Alevi katliamı protesto edildi

Hama'daki Alevi katliamı protesto edildi

14 Mayıs 2016, 23:48

Suriye'nin Hama kentine bağlı El Zara kasabasında El Nusra ve Ahrar ul Şam çetelerin gerçekleştirdiği Alevi katliamı Hatay'da protesto edildi.

Hatay Alevi Gençlik Meclisi üyesi Mert Aslanyürek, "Suriye'de ırkçı, gerici, cihatçı çetelere verdiği desteği meşrulaştırmaya çalışan AKP iktidarının bu gün El Zara'da katledilen Türkmen halkına sessiz kalması ikiyüzlülüktür" dedi.

HATAY - Hatay Emek ve Demokrasi güçleri Suriye'nin Hama kentine bağlı El Zara kentinde El Nusra ve Arar ul Şam çetelerinin gerçekleştirdiği Alevi katliamını Hatay merkezinde bulunan Köprübaşı Meydanı'nda protesto etti. "Suriye'de halklar katlediliyor. Zara'da Alevi katliamı var sessiz kalma" pankartı açan onlarca Hataylı sık sık, "Suriye halkı yalnız değildir", "Katil El Nusra işbirlikçi AKP", "Katil IŞİD Ortadoğu'dan defol" sloganları attı. Açıklamayı Hatay Alevi Gençlik Meclisi üyesi Mert Aslanyürek yaptı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) son yaptığı toplantıda terör örgütleri listesine alınmaları engellenen El Nusra ve Ahrar Ul Şam başta olmak üzere Humus askerleri Ehli Sunnet Tugayları gibi çetelerin Suriye halklarını katletmeye başladığını belirten Aslanyürek, El Zara kentinde onlarca çocuk ve kadınının vahşice bu çeteler tarafından katledildiğini söyledi.

AKP iktidarının Türkmen dağı yalanı ile Türkiye ve Suriye'de ırkçı, gerici, cihatçı çetelere verdiği desteği meşrulaştırmaya çalıştığına değinen Aslanyürek, "AKP iktidarı bu gün El Zara'da katledilen Türkmen halkına sessiz kalması ikiyüzlülüğünü göstergesidir. Dünya ve Türkiye kamuoyunun bu konuda sesimizi duymasını ve duyarlılık göstermesin istiyoruz" dedi.

Hz. Ali'nin "Haksızlık karşısında susmayın, tek başınıza bir şey yapamıyorsanız örgütlenin birleşerek savaşın, onu da yapamıyorsanız zulmü herkese duyurun" sözlerini hatırlatan Aslanyürek ,"Dört bir yanımız vahşet, kan ve katliamla örülüyken hepimiz mücadeleyi kesintisiz devam ettirmemiz gerekiyor. Halkımız ve demokratik kamuoyun bu konuda daha duyarlı olmaya çağırıyoruz" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

ethahaber

Bu haber 534 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..